» » Пісочне тісто для курника

Пісочне тісто для курника

Пісочне тісто для курника
Вважається, що курник – блюдо, яке під силу приготувати лише досвідченої господині. Це поширена помилка виникла через багатокомпонентності страви, яке включає в себе не тільки начинку з м'яса та круп, але і два види тіста: млинцеве і листкове . Про простоті приготування першого нам доводилося згадувати не раз, а тому тепер настав час розкрити секрети пісочного тіста, яке допоможе перетворити приготування традиційної української страви в приємний і захоплюючий процес.

Пісочне тісто для курника на сметані


Інгредієнти:

  • сметана - 115 мл;

  • борошно - 245 г;

  • вершкове масло - 190 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пісочне тісто для курника, необхідно охолодити масло для того, щоб під час збивання воно перетворювалося в крихту, а не взбивалось в крем. Найзручніше замішувати тісто з допомогою блендера. Для цього масло і борошно слід збити разом, а потім з'єднати отриману крихту зі сметаною і невеликою кількістю солі. Як тільки інгредієнти зберуться в єдиний ком, оберніть його харчовою плівкою і поставте в холод на півгодини. Пісочне тісто для курника готове, залишається лише розкачати його до товщини близько 3 мм, а потім використовувати для покриття млинців і начинки.

    Пісочне тісто для курника – рецепт


    Для курника підійде і класичне пісочне тісто, що готується на основі олії та борошна з невеликою кількістю рідини і солі. Секрет правильного приготування пісочного тіста криється в використанні сильно охолоджених інгредієнтів. Посуд, в якій ви плануєте замішування, також повинна бути розміщена в морозильній камері за 5-7 хвилин до початку готування.
    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • вершкове масло - 120 г;

  • крижана вода - 75 мл.


  • Приготування
    Пісочне тісто для курника

    Висипте борошно на робочу поверхню і порубаєте її з крижаним вершковим маслом до утворення крихти. Пісочне тісто для курника може готуватися і на маргарині, але працювати з ним складніше із-за того, що маргарин швидше тане. Коли на столі опиниться гірка борошняної крихти, зберіть її разом, влийте трохи води і швидко замісіть тісто руками, рівно до того моменту, поки воно не перетвориться на єдиний ком. Знову ж таки, довго заважати не варто, оскільки наша мета – зберегти всі інгредієнти максимально холодними. Далі тісто залишається лише розмістити відпочити в холодильнику на півгодини, а потім можна приступати до розкочуванні, формуванні курника і випічці.
    Додав: admin | 2-11-2015, 17:53
    Переглядів: 366