» » Заливний пиріг з куркою та картоплею

Заливний пиріг з куркою та картоплею

Заливний пиріг з куркою та картоплею
Найпопулярнішими і поживними вважаються заливні м'ясні пироги, і якщо фарш з яловичини або свинини вам не до смаку, то замініть м'ясо в начинці птахом. Легкий фарш з курятини, в поєднанні з картоплею, є класичним ситним обідом, який ми приготуємо в новому форматі, скориставшись рецептами нижче.

Заливний пиріг з курячим фаршем і картоплею


В якості м'ясної основи, ви можете використовувати як готовий покупної фарш, так і продукт, приготований в домашніх умовах, або той, що продається в форматі натуральних м'ясних сосисок – вже приправлений.
Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • курячий фарш - 165 г;

  • сметана - 35 мл;

  • картопля - 440 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • томати черрі - 6-8 шт.;

  • білокачанна капуста - 145 р.


  • Приготування
    Спершу займіться інгредієнтами для начинки. Очистіть бульби і тонко наріжте їх. За аналогією поступите і з листям капусти. Розріжте помідори черрі на четвертинки і змішайте всі інгредієнти разом з курячим фаршем, пучкою морської солі і розтертими в пасту зубками часнику. Приготуйте просте тісто з суміші сметани, борошна та яєць. Залийте рідким тістом начинку, переконавшись у тому, що вона рівномірно розподілилася по всій формі. Готовий курячий заливний пиріг залиште випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.

    Рецепт холодцю пирога з куркою та картоплею


    Трохи більш соковитою виходить начинка з цілих шматочків курятини, а не курячого фаршу. Ви можете використовувати як біле м'ясо філе, так і червоне м'ясо з стегон і гомілок, попередньо зрізавши з останнього шкіру.
    Інгредієнти:

  • сметана - 245 мл;

  • борошно - 145 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • картопля - 280 м;

  • курятина - 340 г;

  • печериці - 110 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • сушений чебрець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Заливний пиріг з куркою та картоплею

    Наріжте картопляні бульби кубиками і з'єднайте з шматочками курки. Приправте начинку пучкою солі і чебрецем. Спасеруйте цибульні півкільця з грибами, поки вся волога з останніх не випарується. Додайте грибну засмажку до картоплі.
    З'єднайте разом першу четвірку інгредієнтів, поки не отримаєте однорідне тісто. Третину тесту вилийте на дно форми, зверху розподіліть начинку і залити рештою тестом. Випікайте заливний пиріг з куркою та картоплею при 180 градусів не менше півгодини. Вийняти з форми і нарізати готову страву бажано після охолодження не менше 15 хвилин.
    Додав: admin | 2-11-2015, 17:33
    Переглядів: 652