Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити курячі ніжки?

Як посмажити курячі ніжки?

2-11-2015, 00:21
719
Як посмажити курячі ніжки?
Якщо ви ще не знаєте, чим порадувати домочадців на вечерю і так, щоб не стояти біля плити півдня, то ця стаття точно для вас. Вирушаємо в магазин за курячими ніжками і будемо готувати їх за найкращими рецептами.

Як смачно посмажити курячі ніжки на сковороді?


Інгредієнти:

  • гомілки – 6-7 штук (якщо дрібні);

  • майонез – 4-5 ст. ложок;

  • перець, сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 90 р.


  • Приготування
    Щоб блюдо вийшло смачним і соковитим, потрібно знати, як правильно посмажити курячі ніжки на сковороді.
    М'ясо обов'язково промиваємо, якщо воно було просто охолодженим. Якщо ж ніжки заморожені, то спочатку даємо їм розморозитися. Просушуємо їх і акуратно, щоб не зірвати, відсуваємо шкірку до основи ніжки. М'ясо ретельно намазуємо майонезом і назад одягаємо їх в шкірку. Зверху її натираємо сіллю і притрушиваем перцем. Можна ставити на плиту сковорідку з олією, до повного її розігріву. Потім занурюємо в розігріте, злегка димляче масло, наші ніжки.
    Накриваємо сковороду кришкою і смажимо 6-7 хвилин, щоб м'ясо добре просмажене. Знімаємо кришку і смажимо ще 4 хвилини, щоб скоринка початку підрум'янюватися. Перевертаємо ніжки на іншу сторону і точно таким же способом, з такою ж кількістю часу, смажимо з іншого боку.
    Смак таких курячих ніжок вам безсумнівно сподобається! Скоринка виходить солененькой, гострою і приємно хрумтить. Саме м'ясо ніжок, виходить м'яким і соковитим.

    Як посмажити курячі ніжки в мультиварці?


    Не хочете стрибати по кухні від крапель розпеченого, брызгающего олії зі сковороди, а після ще й мити плиту? Тоді не залишимо без діла вашу мультиварку і посмажимо курячі ніжки в неї.
    Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 700 г;

  • часник – 2-3 зубки;

  • паприка мелена;

  • рослинна олія – 50-60 р.


  • Приготування

    Розморожуємо (якщо потрібно) і промиваємо ніжки в ємності з водою, після добре просушуємо серветками або рушником. Часник, пропустивши через прес, змішуємо з паприкою і 2 ст. ложками рослинного масла. Гарненько обмазуємо цією сумішшю наші ніжки і кладемо їх у чашу мультиварки, з невеликою кількістю рослинного масла. Включаємо її на режим «Випічка» і смажимо м'ясо по 25 хвилин з кожного боку.
    Курячі ніжки, приготовані з допомогою диво-приладу, виглядають дійсно шикарно, а головне апетитно.

    Як посмажити курячі ніжки з хрусткою скоринкою?


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки (гомілки) – 7-8 штук;

  • кетчуп (класичний) – 1 ст. ложка;

  • спеції для курки;

  • рослинне масло – 90-100 р.


  • Приготування
    Якщо хочете похрумтіти смачною і ароматною скоринкою, їсти смажену курячу ніжку, тоді, за стандартною схемою промиваємо і просушуємо від зайвої вологи наші гомілки ніжок. Кожну з них, проколюємо кілька разів ножем, для кращого випаровування вологи при смаженні.
    Як посмажити курячі ніжки?

    Дрібно ріжемо часник, змішуємо його з кетчупом, спеціями, 2-3 ст. ложками олії. Вмочаємо в цій суміші кожну ніжку і викладаємо їх на добре розігріту тефлонову сковороду з олією. Накриваємо це все плоскою тарілкою, яка повинна зануритися в сковороду, при цьому накрити м'ясо. Зверху тарілки ставимо літрову банку наповнену водою і так смажимо ніжки по 10-12 хвилин з обох сторін, на середньому вогні.
    Тепер ви знаєте, як смачно посмажити курячі ніжки. Яким з цих способів вам скористатися - вирішуйте самі і насолоджуйтеся приготованим!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
    Смажені курячі ніжки
    Смажені курячі ніжки
    Щоб просто посмажити курячі ніжки не потрібно бути віртуозним кулінаром, а от зробити блюдо ще й оригінальним - тут звичайно потрібно підключити
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
    Тушковані курячі ніжки
    Тушковані курячі ніжки
    Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами
    Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих