Якщо ви ще не знаєте, чим порадувати домочадців на вечерю і так, щоб не стояти біля плити півдня, то ця стаття точно для вас. Вирушаємо в магазин за курячими ніжками і будемо готувати їх за найкращими рецептами.
Як смачно посмажити курячі ніжки на сковороді?
Інгредієнти: гомілки – 6-7 штук (якщо дрібні); майонез – 4-5 ст. ложок; перець, сіль – за смаком; рослинне масло – 90 р. Приготування Щоб блюдо вийшло смачним і соковитим, потрібно знати, як правильно посмажити курячі ніжки на сковороді.
М'ясо обов'язково промиваємо, якщо воно було просто охолодженим. Якщо ж ніжки заморожені, то спочатку даємо їм розморозитися. Просушуємо їх і акуратно, щоб не зірвати, відсуваємо шкірку до основи ніжки. М'ясо ретельно намазуємо майонезом і назад одягаємо їх в шкірку. Зверху її натираємо сіллю і притрушиваем перцем. Можна ставити на плиту сковорідку з олією, до повного її розігріву. Потім занурюємо в розігріте, злегка димляче масло, наші ніжки.
Накриваємо сковороду кришкою і смажимо 6-7 хвилин, щоб м'ясо добре просмажене. Знімаємо кришку і смажимо ще 4 хвилини, щоб скоринка початку підрум'янюватися. Перевертаємо ніжки на іншу сторону і точно таким же способом, з такою ж кількістю часу, смажимо з іншого боку.
Смак таких курячих ніжок вам безсумнівно сподобається! Скоринка виходить солененькой, гострою і приємно хрумтить. Саме м'ясо ніжок, виходить м'яким і соковитим.
Як посмажити курячі ніжки в мультиварці?
Не хочете стрибати по кухні від крапель розпеченого, брызгающего олії зі сковороди, а після ще й мити плиту? Тоді не залишимо без діла вашу мультиварку і посмажимо курячі ніжки в неї.
Інгредієнти: курячі гомілки – 700 г; часник – 2-3 зубки; паприка мелена; рослинна олія – 50-60 р. Приготування Розморожуємо (якщо потрібно) і промиваємо ніжки в ємності з водою, після добре просушуємо серветками або рушником. Часник, пропустивши через прес, змішуємо з паприкою і 2 ст. ложками рослинного масла. Гарненько обмазуємо цією сумішшю наші ніжки і кладемо їх у чашу мультиварки, з невеликою кількістю рослинного масла. Включаємо її на режим «Випічка» і смажимо м'ясо по 25 хвилин з кожного боку.
Курячі ніжки, приготовані з допомогою диво-приладу, виглядають дійсно шикарно, а головне апетитно.
Як посмажити курячі ніжки з хрусткою скоринкою?
Інгредієнти: курячі ніжки (гомілки) – 7-8 штук; кетчуп (класичний) – 1 ст. ложка; спеції для курки; рослинне масло – 90-100 р. Приготування Якщо хочете похрумтіти смачною і ароматною скоринкою, їсти смажену курячу ніжку, тоді, за стандартною схемою промиваємо і просушуємо від зайвої вологи наші гомілки ніжок. Кожну з них, проколюємо кілька разів ножем, для кращого випаровування вологи при смаженні.
Дрібно ріжемо часник, змішуємо його з кетчупом, спеціями, 2-3 ст. ложками олії. Вмочаємо в цій суміші кожну ніжку і викладаємо їх на добре розігріту тефлонову сковороду з олією. Накриваємо це все плоскою тарілкою, яка повинна зануритися в сковороду, при цьому накрити м'ясо. Зверху тарілки ставимо літрову банку наповнену водою і так смажимо ніжки по 10-12 хвилин з обох сторін, на середньому вогні.
Тепер ви знаєте, як смачно посмажити курячі ніжки. Яким з цих способів вам скористатися - вирішуйте самі і насолоджуйтеся приготованим!