Як приготувати тушковану капусту з м'ясом?
Таке банальне страву, як тушкована капуста, при додаванні м'яса, грибів або інших компонентів перетворюється в оригінальне і дуже смачна страва, яку можна подати до буденного столу або урізноманітнити їм святкове меню.
Пропонуємо кілька варіантів приготування тушкованої капусти з м'ясом.
Інгредієнти:
капуста свіжа білокачанна – 980 кг;
свинина – 450 г;
крупа рисова – 180 г;
морква – 185 г;
цибуля – 165 г;
томатний сік – 210 мл;
рослинна олія – 25 мл;
часник – 2 зубчики;
запашний перець горошком – 2 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
мелена суміш перців;
сіль;
свіжа зелень петрушки і базиліка.
Приготування
Свинину промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаного розміру. У прогрітий глибокий сотейник або казанок наливаємо трохи олії і закладаємо шматочки м'яса. Витримуємо їх, періодично помішуючи, до підрум'янення.
Тим часом очищаємо і нарізаємо соломкою моркву і цибулю шаткуємо капусту.
До румяному м'яса відправляємо спочатку цибулю, а через п'ять хвилин моркву. Підсмажуємо ще сім хвилин, додаємо капусту, вливаємо томатний сік, додаємо сіль, мелену суміш перців, листя лавра і горошини запашного перцю. Готуємо двадцять-тридцять хвилин на помірному вогні, прикривши посуд кришкою.
Одночасно відварюємо у великій кількості води до готовності рисову крупу і відкидаємо на друшляк. Коли капуста буде практично готова, додаємо відварений рис , кидаємо нарубаний часник і свіжу зелень. Протушиваем всі разом сім-десять хвилин, і знімаємо з вогню.
Інгредієнти:
будь-яке м'ясо без кістки – 560 г;
капуста квашена – 980 р;
печериці – 220 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
томатний сік – 210 мл;
рослинне масло – 35 мл;
запашний перець горошком – 2 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
сіль і цукор – за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, добре просушуємо, нарізаємо невеликими брусочками і підрум'янюємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Моркву і цибулю очищаємо, шаткуємо тонкою соломкою, закладаємо до м'яса і теж трохи обсмажуємо. Гриби гарненько миємо й ріжемо пластинами. Квашену капусту при необхідності промиваємо і віджимаємо.
В посуд, придатну для приготування в духовці, перекладаємо вміст сковороди, кидаємо гриби, квашену капусту і заливаємо все томатним соком. Приправляємо до смаку сіллю, цукровим піском, кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки, перемішуємо і відправляємо в прогрітий до 185 градусів духовку на півтори години.
Готову страву подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.
Пропонуємо кілька варіантів приготування тушкованої капусти з м'ясом.
Як приготувати тушковану капусту з рисом і м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаного розміру. У прогрітий глибокий сотейник або казанок наливаємо трохи олії і закладаємо шматочки м'яса. Витримуємо їх, періодично помішуючи, до підрум'янення.
Тим часом очищаємо і нарізаємо соломкою моркву і цибулю шаткуємо капусту.
До румяному м'яса відправляємо спочатку цибулю, а через п'ять хвилин моркву. Підсмажуємо ще сім хвилин, додаємо капусту, вливаємо томатний сік, додаємо сіль, мелену суміш перців, листя лавра і горошини запашного перцю. Готуємо двадцять-тридцять хвилин на помірному вогні, прикривши посуд кришкою.
Одночасно відварюємо у великій кількості води до готовності рисову крупу і відкидаємо на друшляк. Коли капуста буде практично готова, додаємо відварений рис , кидаємо нарубаний часник і свіжу зелень. Протушиваем всі разом сім-десять хвилин, і знімаємо з вогню.
Як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом і грибами в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, добре просушуємо, нарізаємо невеликими брусочками і підрум'янюємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Моркву і цибулю очищаємо, шаткуємо тонкою соломкою, закладаємо до м'яса і теж трохи обсмажуємо. Гриби гарненько миємо й ріжемо пластинами. Квашену капусту при необхідності промиваємо і віджимаємо.
В посуд, придатну для приготування в духовці, перекладаємо вміст сковороди, кидаємо гриби, квашену капусту і заливаємо все томатним соком. Приправляємо до смаку сіллю, цукровим піском, кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки, перемішуємо і відправляємо в прогрітий до 185 градусів духовку на півтори години.
Готову страву подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати тушковану картоплю?
Тушкована картопля - це блюдо, яке завжди виручить, якщо потрібно швидко, а, головне, ситно нагодувати велику компанію. Та й блюдо абсолютно
Тушкована капуста в мультиварці
Страви, приготовані в мультиварці, відрізняються неповторною м'якістю складових інгредієнтів. Це можливо завдяки функції тривалого гасіння.
Тушкована капуста з куркою в мультиварці
Сьогодні ми розповімо вам декілька варіантів приготування тушкованої капусти з куркою в мультиварці. Блюдо виходить дуже соковите, а куряче м'ясо
Солянка з капусти в мультиварці
Безсумнівна гідність солянки з капусти полягає в тому, що подавати її цілком доречно і в холодному, і в гарячому вигляді. Крім того, солянку люблять
Тушкована капуста з фаршем в мультиварці
Якщо хочете приготувати на вечерю щось смачне і в той же час легке, дізнайтеся, як гаситься капуста з фаршем в мультиварці. Смак і аромат цієї страви
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову