» » Як приготувати тушковану капусту з м'ясом?

Як приготувати тушковану капусту з м'ясом?

Як приготувати тушковану капусту з м'ясом?
Таке банальне страву, як тушкована капуста, при додаванні м'яса, грибів або інших компонентів перетворюється в оригінальне і дуже смачна страва, яку можна подати до буденного столу або урізноманітнити їм святкове меню.
Пропонуємо кілька варіантів приготування тушкованої капусти з м'ясом.

Як приготувати тушковану капусту з рисом і м'ясом?


Інгредієнти:

  • капуста свіжа білокачанна – 980 кг;

  • свинина – 450 г;

  • крупа рисова – 180 г;

  • морква – 185 г;

  • цибуля – 165 г;

  • томатний сік – 210 мл;

  • рослинна олія – 25 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • мелена суміш перців;

  • сіль;

  • свіжа зелень петрушки і базиліка.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаного розміру. У прогрітий глибокий сотейник або казанок наливаємо трохи олії і закладаємо шматочки м'яса. Витримуємо їх, періодично помішуючи, до підрум'янення.
    Тим часом очищаємо і нарізаємо соломкою моркву і цибулю шаткуємо капусту.
    До румяному м'яса відправляємо спочатку цибулю, а через п'ять хвилин моркву. Підсмажуємо ще сім хвилин, додаємо капусту, вливаємо томатний сік, додаємо сіль, мелену суміш перців, листя лавра і горошини запашного перцю. Готуємо двадцять-тридцять хвилин на помірному вогні, прикривши посуд кришкою.
    Одночасно відварюємо у великій кількості води до готовності рисову крупу і відкидаємо на друшляк. Коли капуста буде практично готова, додаємо відварений рис , кидаємо нарубаний часник і свіжу зелень. Протушиваем всі разом сім-десять хвилин, і знімаємо з вогню.

    Як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом і грибами в духовці?


    Інгредієнти:

  • будь-яке м'ясо без кістки – 560 г;

  • капуста квашена – 980 р;

  • печериці – 220 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатний сік – 210 мл;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • сіль і цукор – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, добре просушуємо, нарізаємо невеликими брусочками і підрум'янюємо на сковороді з невеликою
    Як приготувати тушковану капусту з м'ясом?
    кількістю масла. Моркву і цибулю очищаємо, шаткуємо тонкою соломкою, закладаємо до м'яса і теж трохи обсмажуємо. Гриби гарненько миємо й ріжемо пластинами. Квашену капусту при необхідності промиваємо і віджимаємо.
    В посуд, придатну для приготування в духовці, перекладаємо вміст сковороди, кидаємо гриби, квашену капусту і заливаємо все томатним соком. Приправляємо до смаку сіллю, цукровим піском, кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки, перемішуємо і відправляємо в прогрітий до 185 градусів духовку на півтори години.
    Готову страву подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.
    Додав: admin | 20-09-2015, 12:00
    Переглядів: 231