Таке банальне страву, як тушкована капуста, при додаванні м'яса, грибів або інших компонентів перетворюється в оригінальне і дуже смачна страва, яку можна подати до буденного столу або урізноманітнити їм святкове меню.
Пропонуємо кілька варіантів приготування тушкованої капусти з м'ясом.
Як приготувати тушковану капусту з рисом і м'ясом?
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 980 кг; свинина – 450 г; крупа рисова – 180 г; морква – 185 г; цибуля – 165 г; томатний сік – 210 мл; рослинна олія – 25 мл; часник – 2 зубчики; запашний перець горошком – 2 шт.; лаврове листя – 2 шт.; мелена суміш перців; сіль; свіжа зелень петрушки і базиліка. Приготування Свинину промиваємо, витираємо насухо паперовими рушниками і нарізаємо скибочками бажаного розміру. У прогрітий глибокий сотейник або казанок наливаємо трохи олії і закладаємо шматочки м'яса. Витримуємо їх, періодично помішуючи, до підрум'янення.
Тим часом очищаємо і нарізаємо соломкою моркву і цибулю шаткуємо капусту.
До румяному м'яса відправляємо спочатку цибулю, а через п'ять хвилин моркву. Підсмажуємо ще сім хвилин, додаємо капусту, вливаємо томатний сік, додаємо сіль, мелену суміш перців, листя лавра і горошини запашного перцю. Готуємо двадцять-тридцять хвилин на помірному вогні, прикривши посуд кришкою.
Одночасно відварюємо у великій кількості води до готовності рисову крупу і відкидаємо на друшляк. Коли капуста буде практично готова, додаємо відварений рис , кидаємо нарубаний часник і свіжу зелень. Протушиваем всі разом сім-десять хвилин, і знімаємо з вогню.
Як приготувати тушковану квашену капусту з м'ясом і грибами в духовці?
Інгредієнти: будь-яке м'ясо без кістки – 560 г; капуста квашена – 980 р; печериці – 220 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; томатний сік – 210 мл; рослинне масло – 35 мл; запашний перець горошком – 2 шт.; лаврове листя – 2 шт.; сіль і цукор – за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, добре просушуємо, нарізаємо невеликими брусочками і підрум'янюємо на сковороді з невеликою
кількістю масла. Моркву і цибулю очищаємо, шаткуємо тонкою соломкою, закладаємо до м'яса і теж трохи обсмажуємо. Гриби гарненько миємо й ріжемо пластинами. Квашену капусту при необхідності промиваємо і віджимаємо.
В посуд, придатну для приготування в духовці, перекладаємо вміст сковороди, кидаємо гриби, квашену капусту і заливаємо все томатним соком. Приправляємо до смаку сіллю, цукровим піском, кидаємо горошини запашного перцю, лаврові листочки, перемішуємо і відправляємо в прогрітий до 185 градусів духовку на півтори години.
Готову страву подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.