Суп з галушками на курячому бульйоні
Галушки – класичне доповнення супу для тих, хто бажає зробити перше блюдо ситніше просто й швидко, адже нічого не коштує додати невеликі порції тіста в киплячий бульйон, почекати кілька хвилин до їх спливання і приступати до зняття проби. У цьому матеріалі ми будемо ділитися рецептами супу з галушками на курячому бульйоні.
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
борошно - 120 г;
морква - 280 м;
куряча тушка - 16 кг;
ріпчаста цибуля - 220 г;
печериці - 320 г;
зелений горошок - 290 г;
розпушувач - 1 3/4 ч. ложки.
Приготування
Вимивши курячу тушку, залийте її водою і поставте на повільний вогонь. Нехай бульйон вариться півтори години, за цей час вам необхідно буде лише час від часу знімати з його поверхні шум. Варену курку вийміть з рідини, повністю остудіть і розберіть.
У сотейнику розтопіть масло і використовуйте його для пасерування цибулі і моркви. До овочів додайте сушений чебрець, пластини грибів і дочекайтеся, поки вся волога з останніх випарується. Залийте овочі і гриби готовим бульйоном, додайте шматочки курятини і горошок. Замісіть тісто для галушок з молока, борошна і розпушувача. Додавайте порцію густого тіста в киплячий бульйон і варіть їх до спливання.
Ви можете приготувати класичний курячий суп з галушками і в мультиварці, для цього достатньо приготувати овочеву зажарку, розібрати птицю на шматки і залити все водою. Через годину «Варіння» в суп можна додати горошок і галушки.
Вам напевно не раз доводилося варити сирні супи, але як на рахунок галушок з сиром у складі? Крім тертого пармезану в рецепті цих галушок будуть ще й запашні сушені трави.
Інгредієнти:
Для галушок:
борошно - 120 г;
розпушувач - 2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
молоко - 120 мл;
жменю тертого пармезану;
по дрібці сушеної петрушки, майорану і шавлії.
Для супу:
курячий бульйон - 17 л;
оливкова олія - 15 мл;
печериці - 190 г;
часникові зубки - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 90 г;
коньяк - 45 мл;
борошно - 15 г;
відварна курятина - 320 г;
вершки - 65 мл
Приготування
Припустив печериці і цибулю на оливковій олії, залийте зажарку коньяком і дайте спиртного з нього повністю випаруватися. Змішайте овочі з борошном і розведіть вершками. Постійно помішуючи, залийте все курячим бульйоном, додайте розібрану на волокна курятину і дочекайтеся закипання супу.
Приготуйте сирні галушки, змішавши тертий пармезан з молоком, яйцем, борошном і розпушувачем. Доповніть тісто спеціями і травами, а потім почніть порціями додавати його в киплячий бульйон. Як тільки галушки спливуть, страва готова.
Картопляні бульби можна не тільки додати в суп попередньо нарізавши, але і зробити їх інгредієнтом м'яких галушок, які внесуть в блюдо текстурне різноманітність.
Інгредієнти:
курятина - 12 кг;
стебла селери - 2 шт.;
головка часнику;
ріпчаста цибуля - 180 г;
борошно - 235 г;
яйце - 1 шт.;
пюрированный картопля - 1 1/2 ст.;
морква - 110 г;
кабачок - 85 р.
Приготування
У сотейник покладіть шматочки курятини, а також нарізану ріпчасту цибулю, моркву, селеру, кабачок, розрізану навпіл часникову голівку і залийте все 25 літрами води. Після того як рідина закипить, варити бульйон ще 40-45 хвилин. Цього часу достатньо для приготування галушок. Для останніх необхідно змішати разом борошно і пюрированный картоплю, додати яйце, а потім вимісити тісто руками не менше 2-3 хвилин. Охолодивши тісто, розділіть його і скачайте в невеликі кульки. Опустіть кульки тіста в киплячий бульйон і дочекайтеся їх спливання.
Курячий суп з галушками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимивши курячу тушку, залийте її водою і поставте на повільний вогонь. Нехай бульйон вариться півтори години, за цей час вам необхідно буде лише час від часу знімати з його поверхні шум. Варену курку вийміть з рідини, повністю остудіть і розберіть.
У сотейнику розтопіть масло і використовуйте його для пасерування цибулі і моркви. До овочів додайте сушений чебрець, пластини грибів і дочекайтеся, поки вся волога з останніх випарується. Залийте овочі і гриби готовим бульйоном, додайте шматочки курятини і горошок. Замісіть тісто для галушок з молока, борошна і розпушувача. Додавайте порцію густого тіста в киплячий бульйон і варіть їх до спливання.
Ви можете приготувати класичний курячий суп з галушками і в мультиварці, для цього достатньо приготувати овочеву зажарку, розібрати птицю на шматки і залити все водою. Через годину «Варіння» в суп можна додати горошок і галушки.
Курячий суп з сирними галушками
Вам напевно не раз доводилося варити сирні супи, але як на рахунок галушок з сиром у складі? Крім тертого пармезану в рецепті цих галушок будуть ще й запашні сушені трави.
Інгредієнти:
Для галушок:
Для супу:
Приготування
Припустив печериці і цибулю на оливковій олії, залийте зажарку коньяком і дайте спиртного з нього повністю випаруватися. Змішайте овочі з борошном і розведіть вершками. Постійно помішуючи, залийте все курячим бульйоном, додайте розібрану на волокна курятину і дочекайтеся закипання супу.
Приготуйте сирні галушки, змішавши тертий пармезан з молоком, яйцем, борошном і розпушувачем. Доповніть тісто спеціями і травами, а потім почніть порціями додавати його в киплячий бульйон. Як тільки галушки спливуть, страва готова.
Як приготувати курячий суп з картопляними галушками?
Картопляні бульби можна не тільки додати в суп попередньо нарізавши, але і зробити їх інгредієнтом м'яких галушок, які внесуть в блюдо текстурне різноманітність.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник покладіть шматочки курятини, а також нарізану ріпчасту цибулю, моркву, селеру, кабачок, розрізану навпіл часникову голівку і залийте все 25 літрами води. Після того як рідина закипить, варити бульйон ще 40-45 хвилин. Цього часу достатньо для приготування галушок. Для останніх необхідно змішати разом борошно і пюрированный картоплю, додати яйце, а потім вимісити тісто руками не менше 2-3 хвилин. Охолодивши тісто, розділіть його і скачайте в невеликі кульки. Опустіть кульки тіста в киплячий бульйон і дочекайтеся їх спливання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з гречкою на курячому бульйоні
Гречаним супом сьогодні нікого не здивувати. Це перше блюдо вміє готувати, напевно, кожна господиня. Пропонуємо урізноманітнити його і зварити на
Суп з галушками - рецепт
Суп з галушками - відмінний варіант швидкого, гарячого і смачного обіду. Вариться він дуже легко - для нього знадобитися лише курячий бульйон і
Курячий суп з галушками
Легкі курячі супи запросто можна зробити більш ситними, додавши до страви овочеву зажарку і галушки. Останні можна додавати в готовому вигляді, або
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні