Галушки – класичне доповнення супу для тих, хто бажає зробити перше блюдо ситніше просто й швидко, адже нічого не коштує додати невеликі порції тіста в киплячий бульйон, почекати кілька хвилин до їх спливання і приступати до зняття проби. У цьому матеріалі ми будемо ділитися рецептами супу з галушками на курячому бульйоні.
Курячий суп з галушками – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; борошно - 120 г; морква - 280 м; куряча тушка - 16 кг; ріпчаста цибуля - 220 г; печериці - 320 г; зелений горошок - 290 г; розпушувач - 1 3/4 ч. ложки. Приготування Вимивши курячу тушку, залийте її водою і поставте на повільний вогонь. Нехай бульйон вариться півтори години, за цей час вам необхідно буде лише час від часу знімати з його поверхні шум. Варену курку вийміть з рідини, повністю остудіть і розберіть.
У сотейнику розтопіть масло і використовуйте його для пасерування цибулі і моркви. До овочів додайте сушений чебрець, пластини грибів і дочекайтеся, поки вся волога з останніх випарується. Залийте овочі і гриби готовим бульйоном, додайте шматочки курятини і горошок. Замісіть тісто для галушок з молока, борошна і розпушувача. Додавайте порцію густого тіста в киплячий бульйон і варіть їх до спливання.
Ви можете приготувати класичний курячий суп з галушками і в мультиварці, для цього достатньо приготувати овочеву зажарку, розібрати птицю на шматки і залити все водою. Через годину «Варіння» в суп можна додати горошок і галушки.
Курячий суп з сирними галушками
Вам напевно не раз доводилося варити сирні супи, але як на рахунок галушок з сиром у складі? Крім тертого пармезану в рецепті цих галушок будуть ще й запашні сушені трави.
Інгредієнти: Для галушок:
борошно - 120 г; розпушувач - 2 ч. ложки; яйце - 1 шт.; молоко - 120 мл; жменю тертого пармезану; по дрібці сушеної петрушки, майорану і шавлії. Для супу:
курячий бульйон - 17 л; оливкова олія - 15 мл; печериці - 190 г; часникові зубки - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 90 г; коньяк - 45 мл; борошно - 15 г; відварна курятина - 320 г; вершки - 65 мл Приготування Припустив печериці і цибулю на оливковій олії, залийте зажарку коньяком і дайте спиртного з нього повністю випаруватися. Змішайте овочі з борошном і розведіть вершками. Постійно помішуючи, залийте все курячим бульйоном, додайте розібрану на волокна курятину і дочекайтеся закипання супу.
Приготуйте сирні галушки, змішавши тертий пармезан з молоком, яйцем, борошном і розпушувачем. Доповніть тісто спеціями і травами, а потім почніть порціями додавати його в киплячий бульйон. Як тільки галушки спливуть, страва готова.
Як приготувати курячий суп з картопляними галушками?
Картопляні бульби можна не тільки додати в суп попередньо нарізавши, але і зробити їх інгредієнтом м'яких галушок, які внесуть в блюдо текстурне різноманітність.
Інгредієнти: курятина - 12 кг; стебла селери - 2 шт.; головка часнику; ріпчаста цибуля - 180 г; борошно - 235 г; яйце - 1 шт.; пюрированный картопля - 1 1/2 ст.; морква - 110 г; кабачок - 85 р. Приготування У сотейник покладіть шматочки курятини, а також нарізану ріпчасту цибулю, моркву, селеру, кабачок, розрізану навпіл часникову голівку і залийте все 25 літрами води. Після того як рідина закипить, варити бульйон ще 40-45 хвилин. Цього часу достатньо для приготування галушок. Для останніх необхідно змішати разом борошно і пюрированный картоплю, додати яйце, а потім вимісити тісто руками не менше 2-3 хвилин. Охолодивши тісто, розділіть його і скачайте в невеликі кульки. Опустіть кульки тіста в киплячий бульйон і дочекайтеся їх спливання.