Суп з курячими фрикадельками
Суп з курячими фрикадельками припаде до смаку навіть тим, хто не вважає себе прихильниками перших страв. Фрикадельки надають супу насиченості, оригінальності і перетворюють банальне блюдо в справжній кулінарний шедевр. З наповненням супу можна експериментувати і додавати в нього різні овочі, зернові, макаронні вироби і спеції.
З наших рецептів ви більш докладно дізнаєтеся, як приготувати наваристий суп з курячими фрикадельками.
Інгредієнти:
куряче філе – 240 г;
бульби картоплі – 350 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
білий хліб або батон – 1 скибочка;
яйце – 1 шт.;
молоко – 75 мл;
рослинне масло – 55 мл;
вермішель – 65 г;
очищена вода – 25 л;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком;
горошини запашного перцю – 4 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
свіжа зелень – по смаку.
Приготування
Моркву очищаємо і ріжемо соломкою або пропускаємо через крупну тертку. Очищену цибулю ділимо навпіл і одну частину нарізаємо кубиками. Обсмажуємо підготовлені овочі на сковороді з рослинним маслом до м'якості і перекладаємо в каструлю з підігрітою до кипіння водою. Туди ж відправляємо очищений від шкірки і подрібнений кубиками середнього розміру картоплю.
Куряче філе подрібнюємо за допомогою м'ясорубки разом з розмоченим в молоці і трохи віджатим хлібом і другою половинкою ріпчастої цибулі. В отриманий фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль, суміш мелених перців і гарненько все перемішуємо.
Фрикадельки для супу з курячого фаршу приготувати досить просто. Для цього зволоженою чайною ложкою набираємо фарш, надаємо йому форму кульки і опускаємо в киплячий суп. Таким чином, формуємо всі фрикадельки.
Приправляємо страву за смаком сіллю, кидаємо також лаврові листочки, горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім всипаємо дрібну вермішель, посічену свіжу зелень, витримуємо на вогні ще дві хвилинки і вимикаємо плиту.
Через п'ять хвилин гарячий ароматний супчик готовий.
Інгредієнти:
курячий фарш – 240 г;
бульби картоплі – 350 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
селера черешкова – 1 шт.;
невелика яйце – 1 шт.;
манка – 20 г;
рослинна олія – 25 мл;
вершкове масло – 25 г;
гречана крупа – 65 г;
очищена вода – 2 л;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком;
горошини запашного перцю – 4 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
До курячого фаршу додаємо яйце, манку, сіль, мелену суміш перців, перемішуємо і ставимо в холодильник.
Очищаємо моркву і ріжемо соломкою, а цибулю кубиками. Дрібно подрібнюємо селера. У сковороду додаємо рослинне і вершкове масло, прогріваємо його гарненько і викладаємо приготовані овочі. Обсмажуємо до м'якості, закладаємо очищений і нарізаний кубиками картоплю, вливаємо воду і нагріваємо до кипіння.
Гречану крупу перебираємо, промиваємо в холодній воді і закладаємо в каструлю. Дістаємо курячий фарш з холодильника, формуємо з нього кульки розміром із перепелине яйце і теж відправляємо в суп. Додаємо сіль, горошини запашного перцю, лаврові листочки і витримуємо на помірному вогні п'ятнадцять хвилин. В кінці варіння додаємо дрібно нарубану зелень.
Готового супу з фрикадельками даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу.
Аналогічним чином можна приготувати смачний суп з курячими фрикадельками і рисом, додавши замість гречаної крупи рис, і проваріть перед закладкою фрикадельок п'ять-сім хвилин. Такий супчик буде легким і дієтичним, якщо уникнути обсмажування на олії овочів спочатку процесу.
З наших рецептів ви більш докладно дізнаєтеся, як приготувати наваристий суп з курячими фрикадельками.
Рецепт супу з курячими фрикадельками
Інгредієнти:
Приготування
Моркву очищаємо і ріжемо соломкою або пропускаємо через крупну тертку. Очищену цибулю ділимо навпіл і одну частину нарізаємо кубиками. Обсмажуємо підготовлені овочі на сковороді з рослинним маслом до м'якості і перекладаємо в каструлю з підігрітою до кипіння водою. Туди ж відправляємо очищений від шкірки і подрібнений кубиками середнього розміру картоплю.
Куряче філе подрібнюємо за допомогою м'ясорубки разом з розмоченим в молоці і трохи віджатим хлібом і другою половинкою ріпчастої цибулі. В отриманий фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль, суміш мелених перців і гарненько все перемішуємо.
Фрикадельки для супу з курячого фаршу приготувати досить просто. Для цього зволоженою чайною ложкою набираємо фарш, надаємо йому форму кульки і опускаємо в киплячий суп. Таким чином, формуємо всі фрикадельки.
Приправляємо страву за смаком сіллю, кидаємо також лаврові листочки, горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім всипаємо дрібну вермішель, посічену свіжу зелень, витримуємо на вогні ще дві хвилинки і вимикаємо плиту.
Через п'ять хвилин гарячий ароматний супчик готовий.
Гречаний суп з курячими фрикадельками
Інгредієнти:
Приготування
До курячого фаршу додаємо яйце, манку, сіль, мелену суміш перців, перемішуємо і ставимо в холодильник.
Очищаємо моркву і ріжемо соломкою, а цибулю кубиками. Дрібно подрібнюємо селера. У сковороду додаємо рослинне і вершкове масло, прогріваємо його гарненько і викладаємо приготовані овочі. Обсмажуємо до м'якості, закладаємо очищений і нарізаний кубиками картоплю, вливаємо воду і нагріваємо до кипіння.
Гречану крупу перебираємо, промиваємо в холодній воді і закладаємо в каструлю. Дістаємо курячий фарш з холодильника, формуємо з нього кульки розміром із перепелине яйце і теж відправляємо в суп. Додаємо сіль, горошини запашного перцю, лаврові листочки і витримуємо на помірному вогні п'ятнадцять хвилин. В кінці варіння додаємо дрібно нарубану зелень.
Готового супу з фрикадельками даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу.
Аналогічним чином можна приготувати смачний суп з курячими фрикадельками і рисом, додавши замість гречаної крупи рис, і проваріть перед закладкою фрикадельок п'ять-сім хвилин. Такий супчик буде легким і дієтичним, якщо уникнути обсмажування на олії овочів спочатку процесу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп - рецепт
З курячого бульйону суп виходить легким, дієтичним, що володіє рядом вельми корисних властивостей. Пропонуємо кілька рецептів цього смачного першого
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить
Картопляний суп з фрикадельками
Навіть таке неабияке страва картопляний суп, можна зробити оригінальним і вишуканим. Досить додати в основний склад смачні м'ясні фрикадельки.
Суп з фрикадельками і вермішеллю
Суп з фрикадельками - сам по собі досить наваристий, ситний і цілком самодостатній. Тому він так любимо багатьма господинями - він усім домашнім
Суп з рибними фрикадельками
Суп з рибними фрикадельками - це смачна страва родом з дитинства. Воно виходить легким і дієтичним. Давайте приготуємо знайомий супчик за нескладними
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з