Курячий суп - рецепт
Рецептів приготування курячого супу безліч, але основною складовою є, звичайно ж, курячий бульйон . На його основі суп виходить легким, дієтичним, що володіє рядом корисних властивостей і вітамінів. А завдяки підвищеному вмісту білка, це перше блюдо гідно зайняло місце основного живлення для відновлення ослабленого організму людини.
Найкращий бульйон виходить з немолодий курки, готується досить довго, але цілком пристойний суп можна отримати, використовуючи та молоді частини тушки птиці, такі як крильця, ніжки і куряча грудка.
Ми сьогодні розповімо не тільки про те, як приготувати класичний суп на курячому бульйоні з вермішеллю, але і торкнемося варіанти приготування страви з іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 400 г;
картопля – 400 г;
ріпчаста цибуля – 125 г;
морква – 125 г;
рослинна олія – 50 мл;
вермішель – 100 г;
борошно – 55 г;
очищена вода – 25 л;
сіль – за смаком;
горошини запашного перцю – 4-5 шт.;
лаврове листя – 2 шт.;
свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком.
Приготування
Куряче м'ясо гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо до готовності. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо, при необхідності, від кістки і поділяємо на волокна.
Картоплю чистимо від шкірки, розрізаємо кубиками і кидаємо в бульйон. Моркву і цибулю очищаємо, подрібнюємо кубиками або соломкою, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо до картоплі. Приправляємо сіллю, кидаємо горошини запашного перцю і лаврові листочки і варимо до готовності картоплі. Потім кидаємо вермішель, нарубану зелень і повертаємо в каструлю шматочки курки. Проварюємо дві хвилини, даємо п'ять хвилин настоятися, і подаємо до столу.
Інгредієнти:
куряче м'ясо без кістки – 390 г;
рис – 180 г;
ріпчаста цибуля – 125 г;
морква – 125 г;
вершкове масло – 50 г;
вершки жирністю 20 % – 200 мл;
борошно – 55 г;
вода очищена – 700 мл;
черешкова селера – 1 шт.;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком;
орегано – за смаком;
свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком.
Приготування
Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо, нарізаємо довільно великими шматками і закладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо добре промите куряче м'ясо і рис.
Воду підігріваємо до кипіння і заливаємо нею підготовлені раніше компоненти. Готуємо після закипання двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. В кінці варіння додаємо сіль, орегано і мелену суміш перців. Трохи охолоджуємо і розбиваємо в пюре блендером.
У сковорідці або сотейнику розтоплюємо масло, додаємо борошно і пасеруємо протягом однієї хвилини. Потім тоненьким струменем вливаємо вершки і безперервно інтенсивно перемішуємо, щоб уникнути утворення грудок. Прогріваємо до кипіння і змішуємо з приготованим пюре. Готовий суп приправляємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 490 г;
бульби картоплі – 490 г;
ріпчаста цибуля – 150 г;
морква – 150 г;
яйце куряче – 1 шт.;
молоко – 50 мл;
борошно – 150 г;
очищена вода – 3 л;
масло рослинне – 50 мл;
лаврове листя – 2 шт.;
сіль – за смаком;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
приправи – за смаком.
свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком.
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо, розрізаємо на шматочки, заливаємо очищеною водою і варимо на повільному вогні до готовності. Моркву і цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до рум'яності на сковороді з рослинним маслом і перекладаємо в каструлю з бульйоном. Туди ж відправляємо позбавлений від шкірки і нарубані кубиками бульби картоплі. Варимо десять хвилин. За цей час приготуємо тісто для галушок.
Збиваємо яйце трохи, вливаємо молоко, солимо, додаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Набираємо в змочену бульйоном чайну ложку трохи тіста і опускаємо в бульйон. Повторюємо так до останньої галушки. Приправляємо суп сіллю, кидаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю і приправу. Через п'ять хвилин можемо подавати готовий суп, приправивши свіжою зеленню.
Найкращий бульйон виходить з немолодий курки, готується досить довго, але цілком пристойний суп можна отримати, використовуючи та молоді частини тушки птиці, такі як крильця, ніжки і куряча грудка.
Ми сьогодні розповімо не тільки про те, як приготувати класичний суп на курячому бульйоні з вермішеллю, але і торкнемося варіанти приготування страви з іншими інгредієнтами.
Простий рецепт курячого супу
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо до готовності. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо, при необхідності, від кістки і поділяємо на волокна.
Картоплю чистимо від шкірки, розрізаємо кубиками і кидаємо в бульйон. Моркву і цибулю очищаємо, подрібнюємо кубиками або соломкою, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо до картоплі. Приправляємо сіллю, кидаємо горошини запашного перцю і лаврові листочки і варимо до готовності картоплі. Потім кидаємо вермішель, нарубану зелень і повертаємо в каструлю шматочки курки. Проварюємо дві хвилини, даємо п'ять хвилин настоятися, і подаємо до столу.
Рецепт курячого крем-супу з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо, нарізаємо довільно великими шматками і закладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо добре промите куряче м'ясо і рис.
Воду підігріваємо до кипіння і заливаємо нею підготовлені раніше компоненти. Готуємо після закипання двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. В кінці варіння додаємо сіль, орегано і мелену суміш перців. Трохи охолоджуємо і розбиваємо в пюре блендером.
У сковорідці або сотейнику розтоплюємо масло, додаємо борошно і пасеруємо протягом однієї хвилини. Потім тоненьким струменем вливаємо вершки і безперервно інтенсивно перемішуємо, щоб уникнути утворення грудок. Прогріваємо до кипіння і змішуємо з приготованим пюре. Готовий суп приправляємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Рецепт курячого супу з галушками
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо промиваємо, розрізаємо на шматочки, заливаємо очищеною водою і варимо на повільному вогні до готовності. Моркву і цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до рум'яності на сковороді з рослинним маслом і перекладаємо в каструлю з бульйоном. Туди ж відправляємо позбавлений від шкірки і нарубані кубиками бульби картоплі. Варимо десять хвилин. За цей час приготуємо тісто для галушок.
Збиваємо яйце трохи, вливаємо молоко, солимо, додаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Набираємо в змочену бульйоном чайну ложку трохи тіста і опускаємо в бульйон. Повторюємо так до останньої галушки. Приправляємо суп сіллю, кидаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю і приправу. Через п'ять хвилин можемо подавати готовий суп, приправивши свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий суп з локшиною
Зваривши курячий суп з цієї локшиною, ви отримаєте відразу легке і дуже ситне перше блюдо. Далі дізнаєтеся, як зробити такий супчик оригінально,
Курячий суп з картоплею
Використовуючи будь-які частини тушки курки і картоплю, можна швидко приготувати смачний, дієтичний і одночасно ситний супчик. Найкраще для нього
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить
Суп з курячими фрикадельками
Урізноманітнити простий курячий суп зовсім не складно. Можна зробити з курячого фаршу чудові фрикадельки, які зроблять перше страву більш насиченим і
Картопляний суп з фрикадельками
Навіть таке неабияке страва картопляний суп, можна зробити оригінальним і вишуканим. Досить додати в основний склад смачні м'ясні фрикадельки.
Суп із заморожених овочів
Коли до сезону свіжих овочів ще далеко, а побалувати себе легким овочевим супом дуже хочеться, можна скористатися готової замороженої овочевої