Рецептів приготування курячого супу безліч, але основною складовою є, звичайно ж, курячий бульйон . На його основі суп виходить легким, дієтичним, що володіє рядом корисних властивостей і вітамінів. А завдяки підвищеному вмісту білка, це перше блюдо гідно зайняло місце основного живлення для відновлення ослабленого організму людини.
Найкращий бульйон виходить з немолодий курки, готується досить довго, але цілком пристойний суп можна отримати, використовуючи та молоді частини тушки птиці, такі як крильця, ніжки і куряча грудка.
Ми сьогодні розповімо не тільки про те, як приготувати класичний суп на курячому бульйоні з вермішеллю, але і торкнемося варіанти приготування страви з іншими інгредієнтами.
Простий рецепт курячого супу
Інгредієнти: куряче м'ясо – 400 г; картопля – 400 г; ріпчаста цибуля – 125 г; морква – 125 г; рослинна олія – 50 мл; вермішель – 100 г; борошно – 55 г; очищена вода – 25 л; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком. Приготування Куряче м'ясо гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою і варимо до готовності. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо, при необхідності, від кістки і поділяємо на волокна.
Картоплю чистимо від шкірки, розрізаємо кубиками і кидаємо в бульйон. Моркву і цибулю очищаємо, подрібнюємо кубиками або соломкою, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо до картоплі. Приправляємо сіллю, кидаємо горошини запашного перцю і лаврові листочки і варимо до готовності картоплі. Потім кидаємо вермішель, нарубану зелень і повертаємо в каструлю шматочки курки. Проварюємо дві хвилини, даємо п'ять хвилин настоятися, і подаємо до столу.
Рецепт курячого крем-супу з рисом
Інгредієнти: куряче м'ясо без кістки – 390 г; рис – 180 г; ріпчаста цибуля – 125 г; морква – 125 г; вершкове масло – 50 г; вершки жирністю 20 % – 200 мл; борошно – 55 г; вода очищена – 700 мл; черешкова селера – 1 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; орегано – за смаком; свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком. Приготування Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо, нарізаємо довільно великими шматками і закладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо добре промите куряче м'ясо і рис.
Воду підігріваємо до кипіння і заливаємо нею підготовлені раніше компоненти. Готуємо після закипання двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. В кінці варіння додаємо сіль, орегано і мелену суміш перців. Трохи охолоджуємо і розбиваємо в пюре блендером.
У сковорідці або сотейнику розтоплюємо масло, додаємо борошно і пасеруємо протягом однієї хвилини. Потім тоненьким струменем вливаємо вершки і безперервно інтенсивно перемішуємо, щоб уникнути утворення грудок. Прогріваємо до кипіння і змішуємо з приготованим пюре. Готовий суп приправляємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Рецепт курячого супу з галушками
Інгредієнти: куряче м'ясо – 490 г; бульби картоплі – 490 г; ріпчаста цибуля – 150 г; морква – 150 г; яйце куряче – 1 шт.; молоко – 50 мл; борошно – 150 г; очищена вода – 3 л; масло рослинне – 50 мл; лаврове листя – 2 шт.; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 3-5 шт.; приправи – за смаком. свіжа зелень петрушки, базиліка та кропу – за смаком. Приготування Куряче м'ясо промиваємо, розрізаємо на шматочки, заливаємо очищеною водою і варимо на повільному вогні до готовності.
Моркву і цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до рум'яності на сковороді з рослинним маслом і перекладаємо в каструлю з бульйоном. Туди ж відправляємо позбавлений від шкірки і нарубані кубиками бульби картоплі. Варимо десять хвилин. За цей час приготуємо тісто для галушок.
Збиваємо яйце трохи, вливаємо молоко, солимо, додаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Набираємо в змочену бульйоном чайну ложку трохи тіста і опускаємо в бульйон. Повторюємо так до останньої галушки. Приправляємо суп сіллю, кидаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю і приправу. Через п'ять хвилин можемо подавати готовий суп, приправивши свіжою зеленню.