Суп з курячими фрикадельками припаде до смаку навіть тим, хто не вважає себе прихильниками перших страв. Фрикадельки надають супу насиченості, оригінальності і перетворюють банальне блюдо в справжній кулінарний шедевр. З наповненням супу можна експериментувати і додавати в нього різні овочі, зернові, макаронні вироби і спеції.
З наших рецептів ви більш докладно дізнаєтеся, як приготувати наваристий суп з курячими фрикадельками.
Рецепт супу з курячими фрикадельками
Інгредієнти: куряче філе – 240 г; бульби картоплі – 350 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; білий хліб або батон – 1 скибочка; яйце – 1 шт.; молоко – 75 мл; рослинне масло – 55 мл; вермішель – 65 г; очищена вода – 25 л; мелена суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 4 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень – по смаку. Приготування Моркву очищаємо і ріжемо соломкою або пропускаємо через крупну тертку. Очищену цибулю ділимо навпіл і одну частину нарізаємо кубиками. Обсмажуємо підготовлені овочі на сковороді з рослинним маслом до м'якості і перекладаємо в каструлю з підігрітою до кипіння водою. Туди ж відправляємо очищений від шкірки і подрібнений кубиками середнього розміру картоплю.
Куряче філе подрібнюємо за допомогою м'ясорубки разом з розмоченим в молоці і трохи віджатим хлібом і другою половинкою ріпчастої цибулі. В отриманий фарш вбиваємо яйце, додаємо сіль, суміш мелених перців і гарненько все перемішуємо.
Фрикадельки для супу з курячого фаршу приготувати досить просто. Для цього зволоженою чайною ложкою набираємо фарш, надаємо йому форму кульки і опускаємо в киплячий суп. Таким чином, формуємо всі фрикадельки.
Приправляємо страву за смаком сіллю, кидаємо також лаврові листочки, горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім всипаємо дрібну вермішель, посічену свіжу зелень, витримуємо на вогні ще дві хвилинки і вимикаємо плиту.
Через п'ять хвилин гарячий ароматний супчик готовий.
Гречаний суп з курячими фрикадельками
Інгредієнти: курячий фарш – 240 г; бульби картоплі – 350 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; селера черешкова – 1 шт.; невелика яйце – 1 шт.; манка – 20 г; рослинна олія – 25 мл; вершкове масло – 25 г; гречана крупа – 65 г; очищена вода – 2 л; мелена суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 4 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень – за смаком. Приготування До курячого фаршу додаємо яйце, манку, сіль, мелену суміш перців, перемішуємо і ставимо в холодильник.
Очищаємо моркву і ріжемо соломкою, а цибулю кубиками. Дрібно подрібнюємо селера. У сковороду додаємо рослинне і вершкове масло, прогріваємо його гарненько і викладаємо приготовані овочі. Обсмажуємо до м'якості, закладаємо очищений і нарізаний кубиками картоплю, вливаємо воду і нагріваємо до кипіння.
Гречану крупу перебираємо, промиваємо в холодній воді і закладаємо в каструлю. Дістаємо курячий фарш з
холодильника, формуємо з нього кульки розміром із перепелине яйце і теж відправляємо в суп. Додаємо сіль, горошини запашного перцю, лаврові листочки і витримуємо на помірному вогні п'ятнадцять хвилин. В кінці варіння додаємо дрібно нарубану зелень.
Готового супу з фрикадельками даємо настоятися десять хвилин, і подаємо до столу.
Аналогічним чином можна приготувати смачний суп з курячими фрикадельками і рисом, додавши замість гречаної крупи рис, і проваріть перед закладкою фрикадельок п'ять-сім хвилин. Такий супчик буде легким і дієтичним, якщо уникнути обсмажування на олії овочів спочатку процесу.