Суп з свіжомороженої скумбрії
На жаль, свіжу рибку знайти можна далеко не скрізь, так що варимо суп з свіжомороженої скумбрії.
Щоб суп вийшов смачним, по-перше, правильно вибираємо рибку: очі повинні бути ясними, зябра – темно-червоними, не повинно бути пошкоджень на шкірі. По-друге, потрібно правильно скумбрію розморозити. Відтавати рибку потрібно на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі – поки крижана глазур повністю не зійде. Якщо часу мало, можна розморозити рибку і в холодній підсоленій воді – так процес йде набагато швидше.
Простий суп з скумбрії
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
рис довгастий жовтий – 1/2 склянки;
картопля – 4 шт. (великий);
морква – 1 шт.;
лавровий лист – 2 шт.;
перець свіжозмелену чорний і запашний – 1/6 ч. ложки;
сіль – 1 ч. ложка.
Приготування
Для початку рибу розморожуємо, відокремлюємо голови, відрізаємо хвости. Тушки потрошимо (ретельно видаляємо чорну плівку з черевця) і нарізаємо порційними шматочками.
Тепер розповімо, як зварити суп з свіжомороженої скумбрії. У киплячу воду опускаємо цілу цибулину, очищену від шкірки. Моркву і картоплю чистимо. Ріжемо картоплю скибочками, а моркву – дрібними кубиками. У киплячу воду з цибулею опускаємо моркву і картоплю, на мінімальному вогні варимо при слабкому кипінні овочі хвилин 7 потім додаємо промитий рис і лаврушку. Варимо ще стільки ж, далі виймаємо і викидаємо цибулину, закладаємо рибу, солимо, перчимо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися. Такий суп з свіжомороженої скумбрії можна готувати як з рисом, так і з вермішеллю, гречкою або шматочками тіста.
Інший – не менш смачний суп можна приготувати і в мультиварці – це заощадить час і значно спростить процедуру.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
цибуля – 2 шт.;
олія рафінована рослинна – 30 мл;
картопля – 1 кг;
сметана – 250 мл;
сіль – 1 ч. ложка;
перець свіжозмелену чорний – за смаком;
бульйон рибний або овочевий – 1 склянка;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Рибу підготуємо так само, як описано в попередньому варіанті. Чистимо овочі, цибулю нарізаємо дрібно, а картоплю – кубиками. У режимі «Смаження» пасеруємо цибулю на олії до прозорості, додаємо картоплю і бульйон, міняємо режим «Гасіння» і готуємо 15 міну, закладаємо рибу, сметану, солимо, перчимо і в тому ж режимі готуємо ще 15 хвилин. Подаємо з салатами зі свіжих овочів і зеленню.
Щоб суп вийшов смачним, по-перше, правильно вибираємо рибку: очі повинні бути ясними, зябра – темно-червоними, не повинно бути пошкоджень на шкірі. По-друге, потрібно правильно скумбрію розморозити. Відтавати рибку потрібно на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі – поки крижана глазур повністю не зійде. Якщо часу мало, можна розморозити рибку і в холодній підсоленій воді – так процес йде набагато швидше.
Простий суп з скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Для початку рибу розморожуємо, відокремлюємо голови, відрізаємо хвости. Тушки потрошимо (ретельно видаляємо чорну плівку з черевця) і нарізаємо порційними шматочками.
Тепер розповімо, як зварити суп з свіжомороженої скумбрії. У киплячу воду опускаємо цілу цибулину, очищену від шкірки. Моркву і картоплю чистимо. Ріжемо картоплю скибочками, а моркву – дрібними кубиками. У киплячу воду з цибулею опускаємо моркву і картоплю, на мінімальному вогні варимо при слабкому кипінні овочі хвилин 7 потім додаємо промитий рис і лаврушку. Варимо ще стільки ж, далі виймаємо і викидаємо цибулину, закладаємо рибу, солимо, перчимо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися. Такий суп з свіжомороженої скумбрії можна готувати як з рисом, так і з вермішеллю, гречкою або шматочками тіста.
Суп з скумбрії в мультиварці
Інший – не менш смачний суп можна приготувати і в мультиварці – це заощадить час і значно спростить процедуру.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу підготуємо так само, як описано в попередньому варіанті. Чистимо овочі, цибулю нарізаємо дрібно, а картоплю – кубиками. У режимі «Смаження» пасеруємо цибулю на олії до прозорості, додаємо картоплю і бульйон, міняємо режим «Гасіння» і готуємо 15 міну, закладаємо рибу, сметану, солимо, перчимо і в тому ж режимі готуємо ще 15 хвилин. Подаємо з салатами зі свіжих овочів і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з скумбрії
Неймовірно смачним і ароматним вийде суп з скумбрії, якщо ви скористаєтеся нашими рекомендаціями. Така юшка виходить дуже легкою і ситної, адже ця
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Страви з свіжомороженої скумбрії
Зараз мало кому щастить придбати свіжу скумбрію. Добре, що в магазині її достатньо в мороженому вигляді. Адже можна створити багато цікавих і
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Рулет зі скумбрії
Рулет зі скумбрії - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. Приготувати таке ласощі не складе особливої праці. Пропонуємо вам кілька простих