Вернуться назад Распечатать

Суп з свіжомороженої скумбрії

Суп з свіжомороженої скумбрії
На жаль, свіжу рибку знайти можна далеко не скрізь, так що варимо суп з свіжомороженої скумбрії.
Щоб суп вийшов смачним, по-перше, правильно вибираємо рибку: очі повинні бути ясними, зябра – темно-червоними, не повинно бути пошкоджень на шкірі. По-друге, потрібно правильно скумбрію розморозити. Відтавати рибку потрібно на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі – поки крижана глазур повністю не зійде. Якщо часу мало, можна розморозити рибку і в холодній підсоленій воді – так процес йде набагато швидше.

Простий суп з скумбрії
Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рис довгастий жовтий – 1/2 склянки;

  • картопля – 4 шт. (великий);

  • морква – 1 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • перець свіжозмелену чорний і запашний – 1/6 ч. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для початку рибу розморожуємо, відокремлюємо голови, відрізаємо хвости. Тушки потрошимо (ретельно видаляємо чорну плівку з черевця) і нарізаємо порційними шматочками.
    Тепер розповімо, як зварити суп з свіжомороженої скумбрії. У киплячу воду опускаємо цілу цибулину, очищену від шкірки. Моркву і картоплю чистимо. Ріжемо картоплю скибочками, а моркву – дрібними кубиками. У киплячу воду з цибулею опускаємо моркву і картоплю, на мінімальному вогні варимо при слабкому кипінні овочі хвилин 7 потім додаємо промитий рис і лаврушку. Варимо ще стільки ж, далі виймаємо і викидаємо цибулину, закладаємо рибу, солимо, перчимо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися. Такий суп з свіжомороженої скумбрії можна готувати як з рисом, так і з вермішеллю, гречкою або шматочками тіста.

    Суп з скумбрії в мультиварці


    Інший – не менш смачний суп можна приготувати і в мультиварці – це заощадить час і значно спростить процедуру.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • олія рафінована рослинна – 30 мл;

  • картопля – 1 кг;

  • сметана – 250 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;
  • Суп з свіжомороженої скумбрії

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком;

  • бульйон рибний або овочевий – 1 склянка;

  • петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Рибу підготуємо так само, як описано в попередньому варіанті. Чистимо овочі, цибулю нарізаємо дрібно, а картоплю – кубиками. У режимі «Смаження» пасеруємо цибулю на олії до прозорості, додаємо картоплю і бульйон, міняємо режим «Гасіння» і готуємо 15 міну, закладаємо рибу, сметану, солимо, перчимо і в тому ж режимі готуємо ще 15 хвилин. Подаємо з салатами зі свіжих овочів і зеленню.