Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гороховий суп - класичний рецепт

Гороховий суп - класичний рецепт

16-09-2015, 20:35
932
Гороховий суп - класичний рецепт
Суп з колотого гороху готувався ще кілька століть тому, але колишньої актуальності не втратив досі. Це бюджетна, але дуже ситна та поживна страва за всю свою історію пережила десятки перероджень, в кожне з яких з'являвся свій «класичний» рецепт. Кілька таких ми розберемо в цій статті.

Класичний гороховий суп


Один з класичних рецептів горохового супу готується на насиченому бульйоні з копченої рульки. Якщо рульку дістати не вдалося, то її можна замінити будь-яким копченим м'ясом.
Інгредієнти:

  • копчена рулька - 12 кг;

  • стебла селери - 4 шт.;

  • морква - 145 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сухе біле вино - 65 мл;

  • ріпчаста цибуля - 230 г;

  • курячий бульйон - 28 л;

  • колотий горох - 820 г;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Зріжте трохи жиру з рульки і розтопіть його в жаровні або будь-якої іншої посуді з товстими стінками. На розігрітому жиру спасеруйте шматочки селери, цибулі і моркви, додайте часник з лавром, а потім влийте біле вино і дайте рідини повністю випаруватися. У каструлю покладіть рульку залийте її бульйоном і поставте нудитися на середньому вогні близько півтора годин. Ідеально відтворювати цей класичний рецепт горохового супу в мультиварці, пристрій можна включити в режим «Гасіння» і забути про бульйоні на півтори години. По закінченні часу, рульку вийміть і охолодіть, а в бульйоні відваріть горох ще близько години. Щоб отримати більш однорідний суп, горох можна пюрировать з допомогою блендера. Приберіть лавр, додайте в суп м'ясо з рульки і приправте суп по своєму смаку.

    Гороховий суп - класичний рецепт з куркою


    Інгредієнти:

  • копчений курячий окорочок - 480 м;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • скибочки бекону - 6 шт.;

  • картопля - 340 г;

  • колотий горох - 95 г;

  • морква - 135 г;

  • будь-яка свіжа зелень за смаком;

  • листя лавра - 2-3 шт.
  • Гороховий суп - класичний рецепт


    Приготування
    Зваріть бульйон на курячому окорочке. Вийміть курку, остудіть і розберіть м'якоть на волокна. У гарячий бульйон додайте промитий горох і варити її близько півгодини. По закінченні часу покладіть шматочки картоплі і дочекайтеся, поки вони стануть м'якими.
    Приготуйте класичну супову засмажку з моркви і цибулі з додаванням шматочків копченого бекону. Покладіть листя лавра, перекладіть зажарку в бульйон і слідом додайте шматочки курячого м'яса. Дочекайтеся повторного закипання бульйону і знімайте суп з вогню. Доповніть блюдо щедрою порцією свіжої зелені під час сервірування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з галушками на курячому бульйоні
    Суп з галушками на курячому бульйоні
    Курячий суп - це саме просте і універсальне блюдо. Адже його можна готувати кожен раз новим, додаючи до складу різні компоненти. Сьогодні пропонуємо
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Рулька по-баварськи
    Рулька по-баварськи
    Якщо ви плануєте дружні посиденьки з обов'язковим застіллям, наші рецепти будуть дуже до речі. Не пошкодуйте свого часу на приготування рульки
    Горошница в мультиварці
    Горошница в мультиварці
    Старорусские страви відрізняються простотою приготування і немудрими інгредієнтами, які в результаті роблять страву ситним та смачним. Горошница -
    Гороховий суп з рулькой - рецепт
    Гороховий суп з рулькой - рецепт
    Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
    Гороховий суп в скороварці
    Гороховий суп в скороварці
    Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій