Горошница в мультиварці
Горошница - староруський гарнір, який в давнину подавали до появи на столах картоплі. Після введення в раціон ситних крохмалистих бульб, потреба в тривалій вываривании гороху пропала і рецепт горезвісної каші канув в Лету. Зараз же, коли бум на старорусские страви починає поступово повертатися, рецепт горошницы знову набуває колишню популярність, особливо зараз, коли на зміну печей прийшли сучасні мультиварки, готувати в яких - суцільне задоволення.
Рецепт традиційної горошницы елементарно проста - це звичайний горох, який розварюється у воді, а потім злегка розминається толкушкой для картоплі. Ми ж поговоримо про незвичайних і досить оригінальних рецептах староруського страви, які надають йому ще більше шарму.
Інгредієнти:
сухий горох колотий - 1 кг;
цибуля біла - 200 г;
селера (стебло) - 1 шт.;
свиняча рулька - 500 г;
морква - 200 г;
лист лавра - 1 шт.
Приготування
Включаємо пристрій в режим «Смаження» або «Випічка» і пасеруємо на розігрітій олії білий цибулю і моркву хвилин 7-10. Обсмажені овочі не повинні бути готові повністю, ми доварим їх в бульйоні трохи пізніше, а поки, перекладіть їх на тарілку, а в чаші обсмажте свинячу рульку з усіх боків. Обсмажену свинину залийте водою і перейдіть на «Варіння» або «Суп». М'ясо має варитися близько двох годин, щоб легко відходити від кістки і віддати бульйону максимум свого смаку і аромату. Відварну рульку перекладаємо на блюдо, а в бульйон кладемо горох і варимо його до м'якості. Горошница в мультиварці-сковроварке готується без замочування гороху, так як процес приготування з парою під тиску і так сам по собі досить швидкий - півгодини буде достатньо. Остигле м'ясо розбираємо на волокна, додаємо його до м'якого гороху разом з овочами, лавром і залишаємо варитися ще 15 хвилин.
При необхідності, горошницу з м'ясом в мультиварці можна розім'яти товкачиком, але й без цієї нехитрої процедури страва вийде дуже смачним.
Інгредієнти:
масло рослинне - 30 мл;
білий цибулю - 150 р;
солодкий перець - 200 г;
часникові зубчики - 4 шт.;
натуральні курячі сосиски - 300 г;
курячий бульйон - 25 л;
сушений орегано - 8 г;
кумин - 3 г;
сушений горох - 380 г;
зелень сметана для подачі.
Приготування
Перед тим, як готувати горошницу в мультиварці, сам горох слід ретельно промити і замочити в холодній воді на 12 годин. Через час, горошини знову промивають і приступають до приготування.
Першим ділом на «Смаження» або «Випікання» пасеруємо білий цибулю з часником і солодким перцем. Коли овочі будуть готові наполовину, додаємо до них фарш з натуральних курячих сосисок, а слідом - трави і спеції. Через 4-5 хвилин, можна додавати і сам горох, а потім заливати його бульйоном. Ставимо мультиварку в режим «Гасіння» на годину, а самі йдемо займатися своїми справами. Після звукового сигналу страву можна буде подавати до столу, не забувши додати зелень і сметану.
Інгредієнти:
сушений горох колотий - 230 г;
рослинна олія - 40 мл;
часникові зубчики - 4 шт.;
білий цибулю - 100 р;
селера (стебло) - 100 г;
морква - 100 г;
куркума - 5 г;
паприка - 5 г;
копчена грудинка - 400 р.
Приготування
Починаємо приготування горошницы в мультиварці з попереднього промивання і замочування гороху.
Обсмажуємо супові овочі на підігрітому маслі використовуючи режим «Смаження» або «Випічка». До наполовину готовим овочів кладемо нарізану товстою соломкою грудинку, чекаємо ще кілька хвилин, щоб шматочки копченостей зарум'янилися і дали свій аромат, а потім засипаємо горох, спеції і вливаємо в два рази більше рідини. У якості останньої може виступати звичайна вода, або курячий/м'ясний бульйон. Закриваємо пристрій кришкою і виставляємо «Тушкування» на годину.
Рецепт традиційної горошницы елементарно проста - це звичайний горох, який розварюється у воді, а потім злегка розминається толкушкой для картоплі. Ми ж поговоримо про незвичайних і досить оригінальних рецептах староруського страви, які надають йому ще більше шарму.
Як варити горошницу в мультиварці-скороварці?
Інгредієнти:
Приготування
Включаємо пристрій в режим «Смаження» або «Випічка» і пасеруємо на розігрітій олії білий цибулю і моркву хвилин 7-10. Обсмажені овочі не повинні бути готові повністю, ми доварим їх в бульйоні трохи пізніше, а поки, перекладіть їх на тарілку, а в чаші обсмажте свинячу рульку з усіх боків. Обсмажену свинину залийте водою і перейдіть на «Варіння» або «Суп». М'ясо має варитися близько двох годин, щоб легко відходити від кістки і віддати бульйону максимум свого смаку і аромату. Відварну рульку перекладаємо на блюдо, а в бульйон кладемо горох і варимо його до м'якості. Горошница в мультиварці-сковроварке готується без замочування гороху, так як процес приготування з парою під тиску і так сам по собі досить швидкий - півгодини буде достатньо. Остигле м'ясо розбираємо на волокна, додаємо його до м'якого гороху разом з овочами, лавром і залишаємо варитися ще 15 хвилин.
При необхідності, горошницу з м'ясом в мультиварці можна розім'яти товкачиком, але й без цієї нехитрої процедури страва вийде дуже смачним.
Горошница з куркою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати горошницу в мультиварці, сам горох слід ретельно промити і замочити в холодній воді на 12 годин. Через час, горошини знову промивають і приступають до приготування.
Першим ділом на «Смаження» або «Випікання» пасеруємо білий цибулю з часником і солодким перцем. Коли овочі будуть готові наполовину, додаємо до них фарш з натуральних курячих сосисок, а слідом - трави і спеції. Через 4-5 хвилин, можна додавати і сам горох, а потім заливати його бульйоном. Ставимо мультиварку в режим «Гасіння» на годину, а самі йдемо займатися своїми справами. Після звукового сигналу страву можна буде подавати до столу, не забувши додати зелень і сметану.
Горошница з копченостями в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування горошницы в мультиварці з попереднього промивання і замочування гороху.
Обсмажуємо супові овочі на підігрітому маслі використовуючи режим «Смаження» або «Випічка». До наполовину готовим овочів кладемо нарізану товстою соломкою грудинку, чекаємо ще кілька хвилин, щоб шматочки копченостей зарум'янилися і дали свій аромат, а потім засипаємо горох, спеції і вливаємо в два рази більше рідини. У якості останньої може виступати звичайна вода, або курячий/м'ясний бульйон. Закриваємо пристрій кришкою і виставляємо «Тушкування» на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горошница - рецепт
Горошница - старовинне російське блюдо, яке готують з гороху з різними добавками. Найчастіше горошница виступає гарніром до м'ясних страв, але можна
Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Горохове пюре в мультиварці
Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.
Рецепт горохової каші в мультиварці
Горохова каша - це джерело корисних речовин, а тому їсти її варто хоча б раз в тиждень. Ви можете готувати її як окрему страву або подавати на
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій