» » Рагу зі свинини з картоплею

Рагу зі свинини з картоплею

Рагу зі свинини з картоплею
Улюблене багатьма поєднання картоплі і м'яса підійде і для великого обіду у вихідний день, коли можна зібрати всю рідню за великим столом, і для перекусу в звичайний день – можна приготувати рагу зі свинини з картоплею в духовці в порційних горщиках.
Рагу в горщиках
Пропорції розраховані на 4 порції.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • сало – 50 г;

  • морква – 1 шт.;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • свинина (м'якоть) – 600 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • картопля – 8 шт. великих;

  • сіль – 2-3 щіпки;

  • петрушка – 1 маленький пучок.


  • Приготування
    Сало ріжемо як можна дрібніше і акуратно вытапливаем жир на розпеченій сковороді. Цибулю і моркву чистимо, промиваємо. Цибулька шаткуємо дрібно, а моркву можна нарізати побільше, а можна і дрібними кубиками – справа смаку. На жирі злегка тушкуємо цибулю і моркву – до зміни кольору, і в якості підкладки розподіляємо пасеровку в горщики. М'ясо нарізаємо порційними шматочками, злегка обсмажуємо на тій же сковороді, в якій гасили овочі. М'ясо повинно вийти зі скоринкою, тому збільшуємо вогонь до максимуму. Чистимо і ріжемо часточками картоплю, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. На підкладку кладемо м'ясо, потім часник і картоплю. Солимо і перчимо, можна використовувати суміші сухих спецій – головне, без глутамату. У кожен горщик доливаємо по півсклянки теплої води. Можна кожну порцію приправити невеликою кількістю томату або сметани, але це не обов'язково. Накриваємо горщики і відправляємо в розігріту духову шафу, де вони будуть нудитися на середньому вогні близько години. Готове рагу подаємо з салатом з огірків і помідорів, свіжою зеленню.
    Є кілька способів, як приготувати рагу зі свинини з картоплею на велику сім'ю. Для цього знадобиться або великий казан, або сотейник.

    Рагу зі свинини з картоплею, баклажанами, перцем і капустою


    Інгредієнти:

  • м'ясо свиняче (м'якоть) – 1 кг;

  • картопля (середні бульби) – 10-12 шт.;

  • сало або жир – 50 г;

  • морква – 2 шт.;

  • баклажани – 2 шт.;

  • мелений запашний перець – за смаком;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • сіль – 2-3 щіпки;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • солодкий перець – 3-4 шт.;

  • капуста білокачанна – 300 г;

  • зелень (петрушка, кінза, базилік , кріп) – 1 пучок.


  • Приготування
    Розігріваємо жир і, виставивши вогонь на максимум, обсмажуємо шматочки свинини до утворення рівномірної скоринки. Далі готуємо під кришкою. Чистимо овочі, цибулю шаткуємо кубиками, моркву тремо крупно, картоплю ріжемо часточками, капусту – короткими смужками, перець – короткою товстою соломкою. Баклажани ріжемо кубиками і замочуємо на півгодини в холодній воді. Коли м'ясо стало золотистим (2 хвилини), кладемо цибулю і моркву, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи, хвилин 20. Потім кладемо картоплю, баклажани, вливаємо 1 склянку води або бульйону і залишаємо хвилин на 10. Додаємо перець і капусту, знову
    Рагу зі свинини з картоплею
    чекаємо хвилин 10. Останній етап – солимо, перчимо, кладемо продавлений через прес часник і дрібно нашатковану зелень. Чекаємо хвилини 2 і залишаємо на півгодини настоятися під кришкою.
    Можна приготувати таке рагу зі свинини з картоплею в мультиварці. Для цього підготовлені продукти порційно закладаємо в побутовий прилад: м'ясо – на півгодини, потім додаємо всі овочі, перемішуємо, закриваємо і в режимі «Гасіння» готуємо ще 30 хвилин. Якщо все заготовити вранці і виставити таймер, то до вечора можна без стомлюючої підготовки отримати смачне і ситне блюдо. Рагу зі свинини на кісточці з картоплею готується трохи довше – м'яса знадобиться приблизно 40 хвилин, щоб приготуватися.
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:51
    Переглядів: 159