» » Овочеве рагу з м'ясом в мультиварці

Овочеве рагу з м'ясом в мультиварці

Овочеве рагу з м'ясом в мультиварці
Якщо у вас є трохи м'яса і овочів, наприклад, картоплю, баклажани і стручкова квасоля, і ви не знаєте, куди все це прилаштувати, то ми розповімо, як приготувати в мультиварці смачне овочеве рагу з м'ясом.

Овочеве рагу з м'ясом і стручкової квасолею в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть свиняча (гуляш) – 07 кг;

  • рафінована олія – 4 ст. ложки;

  • цибуля невеликий – 1 шт.;

  • стручкова квасоля – 270 г;

  • молода морква – 1 маленький пучок;

  • картопля середній – 8-10 шт;

  • паста томатна без консервантів – 2-3 ст. ложки;

  • часник молодий – 3-4 зубчики;

  • сіль – 2 щіпки;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза, базилік , кріп) – за бажанням.


  • Приготування
    Підготуємо компоненти: м'ясо промиємо і обсушим, овочі почистимо, нашинкуем цибулька дрібно, моркву і картоплю – побільше, квасоля наріжемо шматочками завдовжки з фалангу пальця, видаливши хвостики. У чашу мультиварки наливаємо масло, закладаємо м'ясо і цибулю і в режимі «Смаження» готуємо хвилин 7 потім міняємо режим «Гасіння» і, додавши трохи води або бульйону, поставимо на таймері півгодини. Потім закладаємо моркву, квасолю, картоплю і готуємо ще 15 хвилин. Приправляємо продавлений через прес часником і томатом, солимо, перчимо, тушкуємо ще 10 хвилин. При сервіровці додаємо зелень і свіжі овочі: помідори, огірки, солодкий перчик. Як бачите, рецепт овочевого рагу з м'ясом і квасолею нескладний. Квасолю можна замінити лущеним зеленим горошком – 1 стакан на це кількість продуктів.
    Ще один відмінний варіант – рецепт овочевого рагу з квасолею і м'ясом в мультиварці. Дуже ситне блюдо, містить велику кількість білка, обов'язково сподобається тим, хто любить поїсти щільно.

    Рецепт овочевого рагу з червоною квасолею і м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста дрібний – 2 шт.;

  • червона квасоля – 1 склянка (без гірки);

  • морква – 1 шт.;

  • свинина (філе) – 350-400 г;

  • сало свиняче – 65 г;

  • молодий кабачок – 1 шт.;

  • помідори рожеві – 3-4 шт.;

  • сіль йодована – 1 щіпка;

  • перець гіркий червоний – 1 шт. (маленький);

  • часник – 2-3 зубчики.


  • Приготування
    З вечора замочуємо квасоля гарячою водою, потім промиваємо і ставимо варитися на повільному вогні. Коли закипить, зливаємо воду. Повторюємо процедуру ще раз, а потім варимо хвилин 15. Далі починаємо готувати рагу. Спершу дрібно ріжемо заморожений шматочок сала в сковороді вытапливаем з нього жир, на ньому обсмажуємо м'ясо так, щоб кожен шматочок вийшов у апетитною скоринки. У ємність мультиварки перекладаємо м'ясо з жиром, крупно нарізані цибулю і моркву, наливаємо 50 мл води або бульйону і в режимі «Гасіння» готуємо півгодини. Додаємо різані кубиками кабачок і помідори, квасоля і дрібно нашатковану без насіння гіркий перець. Тушкуємо ще 15 хвилин, солимо, перчимо, додаємо роздавлений часник. При сервіровці можна посипати рубаною зеленню або додати ложку-другу сметани.

    Овочеве рагу з баклажанами, грибами і м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печериці – приблизно 450 г;

  • цибуля ріпчаста невеликий – 1-2 шт.;

  • масло рослинне – 65 мл;

  • стегна курячі – 3-4 шт. вагою близько 600 м;

  • жир топлений курячий – 2 ст. ложки;

  • баклажани – 07 кг;

  • томати середні– 4-5 шт.;

  • часник молодий – 2-3 зубчики;

  • сіль – 2 щіпки;

  • картопля (не обов'язково) – 04 кг;

  • суміш спецій без глутамату – за смаком.


  • Приготування
    Овочеве рагу з м'ясом в мультиварці

    Гриби миємо та ріжемо крупно, цибулю шаткуємо смужками уздовж цибулини досить тонко. На рослинному маслі пасеруємо цибулю до зміни кольору, додаємо гриби і готуємо, помішуючи, до випаровування вологи – 12 хвилин. У чашу мультиварки розпускаємо жир і м'ясо, зрізане з стегон, смажимо хвилин 5. Перемикаємо режим мультиварки на «Гасіння» і залишаємо курку на 10 хвилин, тим часом ріжемо кубиками і заливаємо холодною водою баклажани, середніми скибочками нарізаємо помідори. Якщо вирішили готувати з картоплею, чистимо його і ріжемо невеликими скибочками. Закладаємо в каструлю овочі та гриби, додаємо сіль і спеції і готуємо в тому ж режимі 15 хвилин. Готове рагу приправляємо часником.
    Додав: admin | 30-07-2015, 20:51
    Переглядів: 1222