Якщо у вас є трохи м'яса і овочів, наприклад, картоплю, баклажани і стручкова квасоля, і ви не знаєте, куди все це прилаштувати, то ми розповімо, як приготувати в мультиварці смачне овочеве рагу з м'ясом.
Овочеве рагу з м'ясом і стручкової квасолею в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свиняча (гуляш) – 07 кг; рафінована олія – 4 ст. ложки; цибуля невеликий – 1 шт.; стручкова квасоля – 270 г; молода морква – 1 маленький пучок; картопля середній – 8-10 шт; паста томатна без консервантів – 2-3 ст. ложки; часник молодий – 3-4 зубчики; сіль – 2 щіпки; перець мелений чорний – за смаком; зелень свіжа (петрушка, кінза, базилік , кріп) – за бажанням. Приготування Підготуємо компоненти: м'ясо промиємо і обсушим, овочі почистимо, нашинкуем цибулька дрібно, моркву і картоплю – побільше, квасоля наріжемо шматочками завдовжки з фалангу пальця, видаливши хвостики. У чашу мультиварки наливаємо масло, закладаємо м'ясо і цибулю і в режимі «Смаження» готуємо хвилин 7 потім міняємо режим «Гасіння» і, додавши трохи води або бульйону, поставимо на таймері півгодини. Потім закладаємо моркву, квасолю, картоплю і готуємо ще 15 хвилин. Приправляємо продавлений через прес часником і томатом, солимо, перчимо, тушкуємо ще 10 хвилин. При сервіровці додаємо зелень і свіжі овочі: помідори, огірки, солодкий перчик. Як бачите, рецепт овочевого рагу з м'ясом і квасолею нескладний. Квасолю можна замінити лущеним зеленим горошком – 1 стакан на це кількість продуктів.
Ще один відмінний варіант – рецепт овочевого рагу з квасолею і м'ясом в мультиварці. Дуже ситне блюдо, містить велику кількість білка, обов'язково сподобається тим, хто любить поїсти щільно.
Рецепт овочевого рагу з червоною квасолею і м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: цибуля ріпчаста дрібний – 2 шт.; червона квасоля – 1 склянка (без гірки); морква – 1 шт.; свинина (філе) – 350-400 г; сало свиняче – 65 г; молодий кабачок – 1 шт.; помідори рожеві – 3-4 шт.; сіль йодована – 1 щіпка; перець гіркий червоний – 1 шт. (маленький); часник – 2-3 зубчики. Приготування З вечора замочуємо квасоля гарячою водою, потім промиваємо і ставимо варитися на повільному вогні. Коли закипить, зливаємо воду. Повторюємо процедуру ще раз, а потім варимо хвилин 15. Далі починаємо готувати рагу. Спершу дрібно ріжемо заморожений шматочок сала в сковороді вытапливаем з нього жир, на ньому обсмажуємо м'ясо так, щоб кожен шматочок вийшов у апетитною скоринки. У ємність мультиварки перекладаємо м'ясо з жиром, крупно нарізані цибулю і моркву, наливаємо 50 мл води або бульйону і в режимі «Гасіння» готуємо півгодини. Додаємо різані кубиками кабачок і помідори, квасоля і дрібно нашатковану без насіння гіркий перець. Тушкуємо ще 15 хвилин, солимо, перчимо, додаємо роздавлений часник. При сервіровці можна посипати рубаною зеленню або додати ложку-другу сметани.
Овочеве рагу з баклажанами, грибами і м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: печериці – приблизно 450 г; цибуля ріпчаста невеликий – 1-2 шт.; масло рослинне – 65 мл; стегна курячі – 3-4 шт. вагою близько 600 м; жир топлений курячий – 2 ст. ложки; баклажани – 07 кг; томати середні– 4-5 шт.; часник молодий – 2-3 зубчики; сіль – 2 щіпки; картопля (не обов'язково) – 04 кг; суміш спецій без глутамату – за смаком. Приготування Гриби миємо та ріжемо крупно, цибулю шаткуємо смужками уздовж цибулини досить тонко. На рослинному маслі пасеруємо цибулю до зміни кольору, додаємо гриби і готуємо, помішуючи, до випаровування вологи – 12 хвилин. У чашу мультиварки розпускаємо жир і м'ясо, зрізане з стегон, смажимо хвилин 5. Перемикаємо режим мультиварки на «Гасіння» і залишаємо курку на 10 хвилин, тим часом ріжемо кубиками і заливаємо холодною водою баклажани, середніми скибочками нарізаємо помідори. Якщо вирішили готувати з картоплею, чистимо його і ріжемо невеликими скибочками. Закладаємо в каструлю овочі та гриби, додаємо сіль і спеції і готуємо в тому ж режимі 15 хвилин. Готове рагу приправляємо часником.