Печеня по-домашньому в горщиках
Часто готують жарке в казані, але набагато зручніше, коли блюдо приготовлено в горщиках. М'ясо використовується будь. Від вибору продуктів, природно, залежить і рецепт страви.
М'ясо птиці перетравлюється легше всього, тому не будемо перевантажувати блюдо і приготуємо дуже легке жарке з цікавим смаком.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 2 шт. (дрібний);
курячі стегенця – 1 кг;
гарбуз (краще мускатна) – 200 г;
морква – 2 шт.;
мелений перець (суміш) – потроху в кожен горщик;
чорнослив без кісточок – 150-170 г;
солодкий перець – 4-5 шт.;
рослинна рафінована олія – 30 г;
сіль – 2-3 щіпки;
лавровий лист – по 1 шт. в горщик.
Приготування
Обполіскуємо горщики і даємо висохнути. Чорнослив обдаємо окропом, ріжемо на половинки, цибулю дрібно шаткуємо. На прогрітому олії злегка обсмажуємо ніжки (поки вони злегка зарум'яняться), потім кладемо їх у горщики, а пасеруємо на олії цибулю. Додаємо в горщики цибулю, моркву (її треба почистити і подрібнити кружечками або великими кубиками), перець – у нього видаляємо насіння і ріжемо соломкою. Туди ж кладемо чорнослив і гарбуз (зчистимо з неї жорстку шкірку і поріжемо дрібними кубиками). Перчимо, кладемо лавровий лист, вливаємо по пару ложок бульйону і ставимо горщики в прогрітий духова шафа. Готуємо приблизно 40 хвилин. Половину часу готуємо під кришкою, далі залишаємо горщики відкритими. Сервіруємо зі свіжою зеленню, часником, овочевим салатом.
Інгредієнти:
бульйон м'ясний – 1 л;
картопля – 6-8 шт.;
часник – 1/3 великої головки;
цибуля – 2 шт. (дрібний);
сало свиняче – 50-70 г;
петрушка – 1 маленький пучок;
морква – 1 шт.;
свинина – 450-550 г;
сіль – 2-3 щіпки;
перець мелений чорний – за смаком.
Приготування
Дрібно шаткуємо очищені цибулини і пасеруємо на жирі, витопленому з нарізаного маленькими шматочками сала. Коли цибуля посвітлішає, додаємо крупно натерту моркву і тушкуємо 2 хвилини. Свинину (вирізку або гуляш) ріжемо шматочками, зручними для їжі, миємо, обсушуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо зручними для їжі скибочками. В горщики розкладаємо пасеровку, м'ясо і картоплю, доливаємо бульйон і, накривши кришечками, поміщаємо в духовку приблизно на 45-55 хвилин. Незадовго до кінця процесу кладемо пропущений через прес часник і нашатковану зелень, солимо, перчимо. Печеня по-домашньому в горщиках з яловичиною готуємо точно також, тільки приготування вимагає більшого (приблизно на 40 хвилин) часу. Замість свинячого сала можна використовувати хороше не має сильного запаху рослинне масло.
Розповімо, як приготувати жарке по-домашньому з грибами в горщиках. Щоб спекотне вийшло смачним, можна використовувати і лісові гриби, вирощені вдома, наприклад, шампіньйони.
Печеня з грибами
Інгредієнти:
цибуля – 1 шт.;
сир Російський – 120 г;
густа сметана – 2 склянки;
печериці – 08 кг;
дрібний картопля – 8-10 шт.;
олія рафінована соняшникова без запаху – 30 мл;
сіль – по щіпці;
перець чорний і запашний горошком – 5-6 шт. на порцію;
зелень – 8-10 гілочок.
Приготування
Шаткуємо дрібно цибулину, миємо й нарізаємо пластинками грибочки. Тушкуємо В олії цибулю і гриби, помішуючи, поки рідина не зменшиться в обсязі приблизно до 1/3 від початкової кількості. Чистимо і ріжемо скибочками картопля. Розкладаємо в горщики картоплю, поверх неї – гриби, додаємо перець, сіль і сметану. Готуємо під кришечками в духовці близько півгодини, потім додаємо зелень, тертий сир і, не накриваючи, подпекаем ще 10 хвилин.
Печеня по-домашньому в горщику з куркою
М'ясо птиці перетравлюється легше всього, тому не будемо перевантажувати блюдо і приготуємо дуже легке жарке з цікавим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Обполіскуємо горщики і даємо висохнути. Чорнослив обдаємо окропом, ріжемо на половинки, цибулю дрібно шаткуємо. На прогрітому олії злегка обсмажуємо ніжки (поки вони злегка зарум'яняться), потім кладемо їх у горщики, а пасеруємо на олії цибулю. Додаємо в горщики цибулю, моркву (її треба почистити і подрібнити кружечками або великими кубиками), перець – у нього видаляємо насіння і ріжемо соломкою. Туди ж кладемо чорнослив і гарбуз (зчистимо з неї жорстку шкірку і поріжемо дрібними кубиками). Перчимо, кладемо лавровий лист, вливаємо по пару ложок бульйону і ставимо горщики в прогрітий духова шафа. Готуємо приблизно 40 хвилин. Половину часу готуємо під кришкою, далі залишаємо горщики відкритими. Сервіруємо зі свіжою зеленню, часником, овочевим салатом.
Печеня по-домашньому з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно шаткуємо очищені цибулини і пасеруємо на жирі, витопленому з нарізаного маленькими шматочками сала. Коли цибуля посвітлішає, додаємо крупно натерту моркву і тушкуємо 2 хвилини. Свинину (вирізку або гуляш) ріжемо шматочками, зручними для їжі, миємо, обсушуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо зручними для їжі скибочками. В горщики розкладаємо пасеровку, м'ясо і картоплю, доливаємо бульйон і, накривши кришечками, поміщаємо в духовку приблизно на 45-55 хвилин. Незадовго до кінця процесу кладемо пропущений через прес часник і нашатковану зелень, солимо, перчимо. Печеня по-домашньому в горщиках з яловичиною готуємо точно також, тільки приготування вимагає більшого (приблизно на 40 хвилин) часу. Замість свинячого сала можна використовувати хороше не має сильного запаху рослинне масло.
Розповімо, як приготувати жарке по-домашньому з грибами в горщиках. Щоб спекотне вийшло смачним, можна використовувати і лісові гриби, вирощені вдома, наприклад, шампіньйони.
Печеня з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Шаткуємо дрібно цибулину, миємо й нарізаємо пластинками грибочки. Тушкуємо В олії цибулю і гриби, помішуючи, поки рідина не зменшиться в обсязі приблизно до 1/3 від початкової кількості. Чистимо і ріжемо скибочками картопля. Розкладаємо в горщики картоплю, поверх неї – гриби, додаємо перець, сіль і сметану. Готуємо під кришечками в духовці близько півгодини, потім додаємо зелень, тертий сир і, не накриваючи, подпекаем ще 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня з м'ясом і картоплею
Саме домашнє блюдо, звичайно, - спекотне. Традиційно готується в жаровні або в глиняних горщиках. Пропонуємо кілька варіантів цього чудового гарячого
Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
Сьогодні, щоб приготувати печеню, не треба проводити на кухні кілька годин і готувати його до важкої жаровні. Пропонуємо кілька досить оригінальних
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Печеня з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках завжди відрізняються чудовим ароматом і незабутнім смаком. До того ж в цьому посуді їжа не запікається, не вариться, а
Печеня в горщиках - рецепт
Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який