Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня по-домашньому в горщиках

Печеня по-домашньому в горщиках

15-09-2015, 20:50
1 477
Печеня по-домашньому в горщиках
Часто готують жарке в казані, але набагато зручніше, коли блюдо приготовлено в горщиках. М'ясо використовується будь. Від вибору продуктів, природно, залежить і рецепт страви.

Печеня по-домашньому в горщику з куркою


М'ясо птиці перетравлюється легше всього, тому не будемо перевантажувати блюдо і приготуємо дуже легке жарке з цікавим смаком.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2 шт. (дрібний);

  • курячі стегенця – 1 кг;

  • гарбуз (краще мускатна) – 200 г;

  • морква – 2 шт.;

  • мелений перець (суміш) – потроху в кожен горщик;

  • чорнослив без кісточок – 150-170 г;

  • солодкий перець – 4-5 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 30 г;

  • сіль – 2-3 щіпки;

  • лавровий лист – по 1 шт. в горщик.


  • Приготування
    Обполіскуємо горщики і даємо висохнути. Чорнослив обдаємо окропом, ріжемо на половинки, цибулю дрібно шаткуємо. На прогрітому олії злегка обсмажуємо ніжки (поки вони злегка зарум'яняться), потім кладемо їх у горщики, а пасеруємо на олії цибулю. Додаємо в горщики цибулю, моркву (її треба почистити і подрібнити кружечками або великими кубиками), перець – у нього видаляємо насіння і ріжемо соломкою. Туди ж кладемо чорнослив і гарбуз (зчистимо з неї жорстку шкірку і поріжемо дрібними кубиками). Перчимо, кладемо лавровий лист, вливаємо по пару ложок бульйону і ставимо горщики в прогрітий духова шафа. Готуємо приблизно 40 хвилин. Половину часу готуємо під кришкою, далі залишаємо горщики відкритими. Сервіруємо зі свіжою зеленню, часником, овочевим салатом.

    Печеня по-домашньому з свинини


    Інгредієнти:

  • бульйон м'ясний – 1 л;

  • картопля – 6-8 шт.;

  • часник – 1/3 великої головки;

  • цибуля – 2 шт. (дрібний);

  • сало свиняче – 50-70 г;

  • петрушка – 1 маленький пучок;

  • морква – 1 шт.;

  • свинина – 450-550 г;

  • сіль – 2-3 щіпки;

  • перець мелений чорний – за смаком.


  • Приготування
    Дрібно шаткуємо очищені цибулини і пасеруємо на жирі, витопленому з нарізаного маленькими шматочками сала. Коли цибуля посвітлішає, додаємо крупно натерту моркву і тушкуємо 2 хвилини. Свинину (вирізку або гуляш) ріжемо шматочками, зручними для їжі, миємо, обсушуємо. Картоплю чистимо і нарізаємо зручними для їжі скибочками. В горщики розкладаємо пасеровку, м'ясо і картоплю, доливаємо бульйон і, накривши кришечками, поміщаємо в духовку приблизно на 45-55 хвилин. Незадовго до кінця процесу кладемо пропущений через прес часник і нашатковану зелень, солимо, перчимо. Печеня по-домашньому в горщиках з яловичиною готуємо точно також, тільки приготування вимагає більшого (приблизно на 40 хвилин) часу. Замість свинячого сала можна використовувати хороше не має сильного запаху рослинне масло.
    Розповімо, як приготувати жарке по-домашньому з грибами в горщиках. Щоб спекотне вийшло смачним, можна використовувати і лісові гриби, вирощені вдома, наприклад, шампіньйони.
    Печеня з грибами
    Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир Російський – 120 г;

  • густа сметана – 2 склянки;

  • печериці – 08 кг;

  • дрібний картопля – 8-10 шт.;

  • олія рафінована соняшникова без запаху – 30 мл;
  • Печеня по-домашньому в горщиках

  • сіль – по щіпці;

  • перець чорний і запашний горошком – 5-6 шт. на порцію;

  • зелень – 8-10 гілочок.


  • Приготування
    Шаткуємо дрібно цибулину, миємо й нарізаємо пластинками грибочки. Тушкуємо В олії цибулю і гриби, помішуючи, поки рідина не зменшиться в обсязі приблизно до 1/3 від початкової кількості. Чистимо і ріжемо скибочками картопля. Розкладаємо в горщики картоплю, поверх неї – гриби, додаємо перець, сіль і сметану. Готуємо під кришечками в духовці близько півгодини, потім додаємо зелень, тертий сир і, не накриваючи, подпекаем ще 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печеня з м'ясом і картоплею
    Печеня з м'ясом і картоплею
    Саме домашнє блюдо, звичайно, - спекотне. Традиційно готується в жаровні або в глиняних горщиках. Пропонуємо кілька варіантів цього чудового гарячого
    Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
    Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
    Сьогодні, щоб приготувати печеню, не треба проводити на кухні кілька годин і готувати його до важкої жаровні. Пропонуємо кілька досить оригінальних
    Печеня в духовці
    Печеня в духовці
    Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
    Печеня з грибами в горщиках
    Печеня з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках завжди відрізняються чудовим ароматом і незабутнім смаком. До того ж в цьому посуді їжа не запікається, не вариться, а
    Печеня в горщиках - рецепт
    Печеня в горщиках - рецепт
    Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який