Тушковані перці з фаршем
Тушковані перці з фаршем – цікаве самостійне блюдо, яке замінює і гарнір, і закуску. Блюдо виходить дуже смачним, ситним і неймовірно соковитим. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, які не віднімуть у вас багато часу.
Інгредієнти:
болгарський перець – 8 шт.;
м'ясний фарш – 500 г;
рис – 1 ст.;
морква – 2 шт.;
паста томатна – 2 ст. ложки;
спеції ;
олія рослинна;
кріп свіжий.
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на соняшниковій маслечко до прозорого стану. Морква подрібнюємо на крупній терочке і додаємо до лучка. Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем і овочами. Додаємо подрібнену зелень, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Перці промиваємо, обробляємо, зрізаємо верхівку і видаляємо насіння. Наповнюємо їх начинкою і складаємо вертикально одним шаром в чашу мультиварки. Заливаємо каструлю наполовину водою і закриваємо кришку приладу. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 45 хвилин. У самому кінці додаємо натуральну томатну пасту, доводимо до кипіння і чекаємо звукового сигналу. Перед подачею тушкований фарширований перець прикрашаємо зеленню і поливаємо соусом, в якому варилися овочі.
Інгредієнти:
болгарський перець – 10 шт.;
цибулина – 1 шт.;
м'ясний фарш – 500 г;
хліб білий – 100 г;
свіжі гриби – за бажанням;
спеції;
масло рослинне – 2 ст. ложки.
Для соусу:
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
сметана нежирна – 150 мл.
Приготування
Почнемо з приготування фаршу: м'ясо промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо дрібно нарізану цибулю і хліб, вимочений у воді або молоці. Свіжий перець обполіскуємо, насухо витираємо і очищаємо від насіння, зрізавши акуратно верхівку. Начиняємо овочі приготовленої начинкою і викладаємо перці в сотейник. Моркву і цибулину очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім кладемо сметану, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Тушкуємо соус 5 хвилин при слабкому кипінні, а потім викладаємо його до перцям і підливаємо трохи води або овочевого бульйону. За бажанням, можете додати в блюдо гриби. Для цього їх треба промити, обробити, нашаткувати скибочками і додати до перцю. Тушкуємо все хвилин 35 пробуємо на сіль, а потім подаємо фарширований перець, тушкований у сметані до столу, прикрасивши свіжою січеною зеленню.
Тушковані перці з фаршем в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на соняшниковій маслечко до прозорого стану. Морква подрібнюємо на крупній терочке і додаємо до лучка. Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем і овочами. Додаємо подрібнену зелень, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Перці промиваємо, обробляємо, зрізаємо верхівку і видаляємо насіння. Наповнюємо їх начинкою і складаємо вертикально одним шаром в чашу мультиварки. Заливаємо каструлю наполовину водою і закриваємо кришку приладу. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 45 хвилин. У самому кінці додаємо натуральну томатну пасту, доводимо до кипіння і чекаємо звукового сигналу. Перед подачею тушкований фарширований перець прикрашаємо зеленню і поливаємо соусом, в якому варилися овочі.
Рецепт тушкованих перців з фаршем
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Почнемо з приготування фаршу: м'ясо промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо дрібно нарізану цибулю і хліб, вимочений у воді або молоці. Свіжий перець обполіскуємо, насухо витираємо і очищаємо від насіння, зрізавши акуратно верхівку. Начиняємо овочі приготовленої начинкою і викладаємо перці в сотейник. Моркву і цибулину очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім кладемо сметану, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Тушкуємо соус 5 хвилин при слабкому кипінні, а потім викладаємо його до перцям і підливаємо трохи води або овочевого бульйону. За бажанням, можете додати в блюдо гриби. Для цього їх треба промити, обробити, нашаткувати скибочками і додати до перцю. Тушкуємо все хвилин 35 пробуємо на сіль, а потім подаємо фарширований перець, тушкований у сметані до столу, прикрасивши свіжою січеною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані кабачки з рисом
Скільки ж чудових страв можна приготувати з кабачків. Їх смажать, запікають і навіть варять компот. Пропонуємо їх згасити в компанії з рисом. Додайте
Тушковані кабачки в мультиварці
Багатьох господинь підкорила мультиварка не тільки своїм достоїнством швидкого приготування страв, але і функцією тривалого гасіння. Таким чином
Суп з фрикадельками в мультиварці
Суп з фрикадельками - абсолютно просте і неабияке блюдо. Здивувати їм досить складно. Хоча, якщо ви додасте до складу трохи додаткових інгредієнтів,
Фарширований перець у духовці
Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Фарширований перець в мультиварці
Приготування фаршированого перцю може стати справжньою мукою для недосвідченої господині, якщо, звичайно, у вас немає мультиварки, адже ця кухонні
Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці