Тушковані перці з фаршем – цікаве самостійне блюдо, яке замінює і гарнір, і закуску. Блюдо виходить дуже смачним, ситним і неймовірно соковитим. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, які не віднімуть у вас багато часу.
Тушковані перці з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: болгарський перець – 8 шт.; м'ясний фарш – 500 г; рис – 1 ст.; морква – 2 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; спеції ; олія рослинна; кріп свіжий. Приготування Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на соняшниковій маслечко до прозорого стану. Морква подрібнюємо на крупній терочке і додаємо до лучка. Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем і овочами. Додаємо подрібнену зелень, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Перці промиваємо, обробляємо, зрізаємо верхівку і видаляємо насіння. Наповнюємо їх начинкою і складаємо вертикально одним шаром в чашу мультиварки. Заливаємо каструлю наполовину водою і закриваємо кришку приладу. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо 45 хвилин. У самому кінці додаємо натуральну томатну пасту, доводимо до кипіння і чекаємо звукового сигналу. Перед подачею тушкований фарширований перець прикрашаємо зеленню і поливаємо соусом, в якому варилися овочі.
Рецепт тушкованих перців з фаршем
Інгредієнти: болгарський перець – 10 шт.; цибулина – 1 шт.; м'ясний фарш – 500 г; хліб білий – 100 г; свіжі гриби – за бажанням; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки. Для соусу:
морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; сметана нежирна – 150 мл. Приготування Почнемо з приготування фаршу: м'ясо промиваємо, обробляємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо дрібно нарізану цибулю і хліб, вимочений у воді або молоці. Свіжий перець обполіскуємо, насухо витираємо і очищаємо від насіння, зрізавши акуратно верхівку. Начиняємо овочі приготовленої начинкою і викладаємо перці в сотейник. Моркву і цибулину очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім кладемо сметану, підсолюємо за смаком і ретельно перемішуємо. Тушкуємо соус 5 хвилин при слабкому кипінні, а потім викладаємо його до перцям і підливаємо трохи води або овочевого бульйону. За бажанням, можете додати в блюдо гриби. Для цього їх треба промити, обробити, нашаткувати скибочками і додати до перцю. Тушкуємо все хвилин 35 пробуємо на сіль, а потім подаємо фарширований перець, тушкований у сметані до столу, прикрасивши свіжою січеною зеленню.