» » Тушкована печінка

Тушкована печінка

Тушкована печінка
Кожна господиня хоч раз в житті готувала печінку і знає, що дуже часто вона виходить жорсткою і сухою. Якщо ви стикалися з такою проблемою, тоді ми розповімо вам, як правильно тушкувати печінку, щоб блюдо було ніжним і соковитим.

Куряча печінка тушкована


Інгредієнти:

  • куряча печінка – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 250 мл;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 300 мл


  • Приготування
    Для приготування цього смачного і корисного страви готуємо спочатку курячу печінку: гарненько промываемее, обробляємо від пленочек і нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на розтопленому вершковому масло до золотавого кольору. На іншій сковороді обсмажуємо підготовлену печінку, а потім додаємо цибулька, кладемо нежирну сметану і вливаємо трохи фільтрованої води. Все ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Як загусник використовуємо пшеничне борошно: підрум'янюємо її спочатку на сковороді до світло-коричневого кольору, а потім висипаємо до основних інгредієнтів і тушкуємо все ще 3 хвилинки до зникнення грудочок. Підсолюємо печінку за смаком, знімаємо з вогню, наполягаємо деякий час, а потім подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд: рис, гречка, картопляне пюре.

    Тушкована печінка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка – 1 кг;

  • молоко – 1 ст.;

  • сметана – 5 ст. ложок;

  • цибулина – 1 шт.;

  • гірчиця – 2 ч. ложки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування тушкованої печінки в молоці, субпродукт обробляємо від плівок, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Потім викладаємо печінку в глибоку емальовану миску, заливаємо свіжим холодним молоком і залишаємо на 45 хвилин. Не втрачаючи часу дарма змішуємо в окремій ємності гірчицю зі сметаною, додаємо спеції і злегка все збиваємо. По закінченні часу відкидаємо печінка на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо на дисплеї програму «Смаження», викладаємо печінку і обсмажуємо її 5 хвилин з усіх боків. Потім додаємо нашатковану півкільцями цибулю і готуємо ще 1 хвилину. Після цього переставляємо мультиварку на режим «Гасіння», вливаємо приготований раніше сметанний соус і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, ретельно перемішуємо блюдо, наполягаємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

    Тушкована яловича печінка


    Інгредієнти:

  • яловича печінка – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінка гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на однакові невеликі шматочки. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо в цій суміші печінку і викладаємо її на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку, а потім викладаємо в чашу мультиварки.
    Тушкована печінка
    Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, обвалюємо в борошні і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилинки. Готову овочеву обжарку викладаємо поверх печінки, вливаємо трохи фільтрованої води і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Гасіння». Засікаємо 30 хвилин, і готуємо страву до готовності, періодично помішуючи. Після звукового сигналу даємо печінці трохи настоятися, а потім подаємо з гарніром на ваш смак. Дуже добре вона поєднується з картопляним пюре і тушкованою капустою .
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:47
    Переглядів: 125