Тушкована печінка
Кожна господиня хоч раз в житті готувала печінку і знає, що дуже часто вона виходить жорсткою і сухою. Якщо ви стикалися з такою проблемою, тоді ми розповімо вам, як правильно тушкувати печінку, щоб блюдо було ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
куряча печінка – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
сметана нежирна – 250 мл;
олія рослинна;
спеції;
борошно – 2 ст. ложки;
вода – 300 мл
Приготування
Для приготування цього смачного і корисного страви готуємо спочатку курячу печінку: гарненько промываемее, обробляємо від пленочек і нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на розтопленому вершковому масло до золотавого кольору. На іншій сковороді обсмажуємо підготовлену печінку, а потім додаємо цибулька, кладемо нежирну сметану і вливаємо трохи фільтрованої води. Все ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Як загусник використовуємо пшеничне борошно: підрум'янюємо її спочатку на сковороді до світло-коричневого кольору, а потім висипаємо до основних інгредієнтів і тушкуємо все ще 3 хвилинки до зникнення грудочок. Підсолюємо печінку за смаком, знімаємо з вогню, наполягаємо деякий час, а потім подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд: рис, гречка, картопляне пюре.
Інгредієнти:
свиняча печінка – 1 кг;
молоко – 1 ст.;
сметана – 5 ст. ложок;
цибулина – 1 шт.;
гірчиця – 2 ч. ложки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Для приготування тушкованої печінки в молоці, субпродукт обробляємо від плівок, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Потім викладаємо печінку в глибоку емальовану миску, заливаємо свіжим холодним молоком і залишаємо на 45 хвилин. Не втрачаючи часу дарма змішуємо в окремій ємності гірчицю зі сметаною, додаємо спеції і злегка все збиваємо. По закінченні часу відкидаємо печінка на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо на дисплеї програму «Смаження», викладаємо печінку і обсмажуємо її 5 хвилин з усіх боків. Потім додаємо нашатковану півкільцями цибулю і готуємо ще 1 хвилину. Після цього переставляємо мультиварку на режим «Гасіння», вливаємо приготований раніше сметанний соус і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, ретельно перемішуємо блюдо, наполягаємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Інгредієнти:
яловича печінка – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
борошно – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Печінка гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на однакові невеликі шматочки. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо в цій суміші печінку і викладаємо її на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку, а потім викладаємо в чашу мультиварки. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, обвалюємо в борошні і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилинки. Готову овочеву обжарку викладаємо поверх печінки, вливаємо трохи фільтрованої води і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Гасіння». Засікаємо 30 хвилин, і готуємо страву до готовності, періодично помішуючи. Після звукового сигналу даємо печінці трохи настоятися, а потім подаємо з гарніром на ваш смак. Дуже добре вона поєднується з картопляним пюре і тушкованою капустою .
Куряча печінка тушкована
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цього смачного і корисного страви готуємо спочатку курячу печінку: гарненько промываемее, обробляємо від пленочек і нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на розтопленому вершковому масло до золотавого кольору. На іншій сковороді обсмажуємо підготовлену печінку, а потім додаємо цибулька, кладемо нежирну сметану і вливаємо трохи фільтрованої води. Все ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Як загусник використовуємо пшеничне борошно: підрум'янюємо її спочатку на сковороді до світло-коричневого кольору, а потім висипаємо до основних інгредієнтів і тушкуємо все ще 3 хвилинки до зникнення грудочок. Підсолюємо печінку за смаком, знімаємо з вогню, наполягаємо деякий час, а потім подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд: рис, гречка, картопляне пюре.
Тушкована печінка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тушкованої печінки в молоці, субпродукт обробляємо від плівок, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Потім викладаємо печінку в глибоку емальовану миску, заливаємо свіжим холодним молоком і залишаємо на 45 хвилин. Не втрачаючи часу дарма змішуємо в окремій ємності гірчицю зі сметаною, додаємо спеції і злегка все збиваємо. По закінченні часу відкидаємо печінка на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо на дисплеї програму «Смаження», викладаємо печінку і обсмажуємо її 5 хвилин з усіх боків. Потім додаємо нашатковану півкільцями цибулю і готуємо ще 1 хвилину. Після цього переставляємо мультиварку на режим «Гасіння», вливаємо приготований раніше сметанний соус і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, ретельно перемішуємо блюдо, наполягаємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Тушкована яловича печінка
Інгредієнти:
Приготування
Печінка гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на однакові невеликі шматочки. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо в цій суміші печінку і викладаємо її на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку, а потім викладаємо в чашу мультиварки. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, обвалюємо в борошні і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилинки. Готову овочеву обжарку викладаємо поверх печінки, вливаємо трохи фільтрованої води і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Гасіння». Засікаємо 30 хвилин, і готуємо страву до готовності, періодично помішуючи. Після звукового сигналу даємо печінці трохи настоятися, а потім подаємо з гарніром на ваш смак. Дуже добре вона поєднується з картопляним пюре і тушкованою капустою .
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена куряча печінка з цибулею
Якщо вам потрібно швидко приготувати смачну вечерю, зупиніть свій вибір на курячої печінки, смажене з цибулею. Часу на приготування знадобитися
Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Печінка в сметані
Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в
Печінка з грибами
Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
Куряча печінка тушкована
Куряча печінка швидко готується і володіє ніжним смаком. Давайте детально розберемося, як її смачно згасити з додаванням різних інгредієнтів. Таке