Кожна господиня хоч раз в житті готувала печінку і знає, що дуже часто вона виходить жорсткою і сухою. Якщо ви стикалися з такою проблемою, тоді ми розповімо вам, як правильно тушкувати печінку, щоб блюдо було ніжним і соковитим.
Куряча печінка тушкована
Інгредієнти: куряча печінка – 500 г; цибулина – 1 шт.; сметана нежирна – 250 мл; олія рослинна; спеції; борошно – 2 ст. ложки; вода – 300 мл Приготування Для приготування цього смачного і корисного страви готуємо спочатку курячу печінку: гарненько промываемее, обробляємо від пленочек і нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на розтопленому вершковому масло до золотавого кольору. На іншій сковороді обсмажуємо підготовлену печінку, а потім додаємо цибулька, кладемо нежирну сметану і вливаємо трохи фільтрованої води. Все ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Як загусник використовуємо пшеничне борошно: підрум'янюємо її спочатку на сковороді до світло-коричневого кольору, а потім висипаємо до основних інгредієнтів і тушкуємо все ще 3 хвилинки до зникнення грудочок. Підсолюємо печінку за смаком, знімаємо з вогню, наполягаємо деякий час, а потім подаємо з будь-яким гарніром на ваш розсуд: рис, гречка, картопляне пюре.
Тушкована печінка в мультиварці
Інгредієнти: свиняча печінка – 1 кг; молоко – 1 ст.; сметана – 5 ст. ложок; цибулина – 1 шт.; гірчиця – 2 ч. ложки; олія рослинна; спеції. Приготування Для приготування тушкованої печінки в молоці, субпродукт обробляємо від плівок, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Потім викладаємо печінку в глибоку емальовану миску, заливаємо свіжим холодним молоком і залишаємо на 45 хвилин. Не втрачаючи часу дарма змішуємо в окремій ємності гірчицю зі сметаною, додаємо спеції і злегка все збиваємо. По закінченні часу відкидаємо печінка на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо на дисплеї програму «Смаження», викладаємо печінку і обсмажуємо її 5 хвилин з усіх боків. Потім додаємо нашатковану півкільцями цибулю і готуємо ще 1 хвилину. Після цього переставляємо мультиварку на режим «Гасіння», вливаємо приготований раніше сметанний соус і готуємо страву 40 хвилин. Після звукового сигналу, ретельно перемішуємо блюдо, наполягаємо і подаємо до столу з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Тушкована яловича печінка
Інгредієнти: яловича печінка – 500 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; борошно – 2 ст. ложки; масло рослинне – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Печінка гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на однакові невеликі шматочки. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо в цій суміші печінку і викладаємо її на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку, а потім викладаємо в чашу мультиварки.
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, обвалюємо в борошні і пасеруємо на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо подрібнений часник, перемішуємо і готуємо ще 2 хвилинки. Готову овочеву обжарку викладаємо поверх печінки, вливаємо трохи фільтрованої води і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо програму «Гасіння». Засікаємо 30 хвилин, і готуємо страву до готовності, періодично помішуючи. Після звукового сигналу даємо печінці трохи настоятися, а потім подаємо з гарніром на ваш смак. Дуже добре вона поєднується з картопляним пюре і тушкованою капустою .