Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук
Пісний майонез домашнього виробництва - це не тільки можливість уникнути покупки неякісного магазинної продукції, але і приготувати улюблений соус згідно смаком та уподобаннями, з цілою низкою корисних компонентів, наприклад горіхів, бобових і цитрусів, які дозволять зробити заправку колоритней, питательней і корисніше.
З чого роблять пісний майонез - перший питання, що задається кулінарами, охочими приготувати дієтичний соус. Як правило, його основу становлять рослинне масло, вода і крохмаль, з різними добавками: лимонним соком, гірчицею, бобовими і навіть яблуками. Іноді використовується овочевий бульйон і соєве молоко, а замість крохмалю - борошно.
Пісний майонез без яєць - основна вимога при приготуванні соусу. У класичному варіанті яйця додають соусу щільності та густоти. У дієтичному - їх чудово замінює цільнозернові, пшенична або льняна мука.
Продукти, що використовуються при приготуванні соусу, повинні бути кімнатної температури.
Пісний майонез збивають за допомогою міксера, поступово підвищуючи обертів. При цьому масло також додають поступово, не припиняючи збивання.
Сьогодні, зайняті господині роблять пісний майонез в домашніх умовах блендером, економлячи сили і час. При цьому більшість вибирає простий рецепт пісного майонезу на крохмалі, оскільки він відповідає класичному соусу і готується просто і швидко. Крохмаль проварюється до густоти і збивається за пару хвилин з іншими компонентами.
Інгредієнти:
гірчиця - 10 г;
кукурудзяний крохмаль - 20 г;
цукор - 5 г;
олія - 200 мл;
сіль - пучку;
вода - 150 мл;
оцет 9% - 20 мл
Приготування
Розчиніть в 50 мл води кукурудзяний крохмаль.
Решту воду доведіть до кипіння і, додавши розведений крохмаль, варіть до загустіння.
Охолодіть, перелийте в чашу блендера, додати інші компоненти і збийте, поступово збільшуючи швидкість.
Перекладіть пісний майонез в контейнер і відправте в холодильник.
Пісний майонез в домашніх умовах, рецепт приготування якого може бути надзвичайно корисним, часто роблять на соєвому молоці. Таке молоко володіє солодкуватим смаком, вершкової консистенцією і здатне швидко наситити організм білком. Такий майонез підтримає на посаду, але з-за високого вмісту протеїну, його не можна вживати щодня.
Інгредієнти:
соєве молоко - 125 мл;
рослинне масло - 120 мл;
яблучний оцет - 10 мл;
лимонний сік - 50 мл;
сіль - 10 р.
Приготування
Вилийте в блендер молоко, оцет і лимонний сік. Приправте.
Збивайте масу 3 хвилини.
Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою масло.
Збивайте пісний соєвий майонез протягом 8 хвилин, поки він не придбає необхідну густоту.
Пісний майонез своїми руками може бути зроблений від початку і до кінця. Мова йде про кокосовому молоці, є популярною основою для вегетаріанських страв і яке можна приготувати вдома з води і кокосової стружки. Це дозволить істотно заощадити і не забере часу, оскільки залишиться тільки збити молоко згідно з рецептом і заправляти салат.
Інгредієнти:
кокосова стружка - 100 г;
вода - 420 мл;
гірчиця - 10 г;
оцет - 40 мл;
сік лимона - 10 мл;
кешью - 250 г;
загусник - 20 р.
Приготування
Горіхи замочіть у воді на 3 години.
Збийте кокосову стружку з 300 мл води в блендері.
Отриману масу процідіть.
Перекладіть в блендер, додайте горіхи, інші інгредієнти і збивайте 3 хвилини.
Пісний майонез з гороху - бюджетний, але дуже корисний варіант. Горох простий у приготуванні і є дуже енергоємним і поживним продуктом. У його склад входить клітковина і крохмаль, тому, развариваясь, він приймає густу консистенцію, благодатний для соусів, а його нейтральний смак підходить для різних спецій і приправ.
Інгредієнти :
горохові пластівці - 20 г;
вода - 120 мл;
олія - 200 мл;
оцет - 40 р;
гірчиця - 40 г;
сіль і цукор - по пучку;
чорний мелений перець - 5 р.
Приготування
Залийте пластівці водою і варіть до повного розм'якшення.
Пюрируйте і остудіть.
Додайте масло і збивайте масу 2 хвилини.
Введіть поступово приправи, гірчицю і оцет, пробуючи масу на смак.
Збивайте пісний гороховий майонез ще 2 хвилини.
Пісний майонез з квасолі має смак класичного соусу. Це обумовлено крохмалистої консистенцією бобового та його сполучуваністю з червоним винним оцтом, який, навіть з урахуванням легкої нудотності, приводить всі компоненти в баланс. Ще одна особливість - горіховий присмак. При чому сорт бобів не грає ролі, але чомусь майонез з білої квасолі однорідніше.
Інгредієнти:
біла квасоля - 120 г;
олія - 150 мл;
червоний винний оцет - 40 мл;
газована вода - 80 мл;
гірчиця - 10 г;
сіль і цукор - по пучку.
Приготування
Квасоля замочіть на ніч у воді, зранку відваріть.
Перемістіть в чашу блендера разом з оцтом, водою, гірчицею і приправами і збийте.
Додаючи масло, збивайте поки пісний майонез не загусне і не придбає білий колір.
Багато господинь шукають способи, щоб зробити пісний майонез в домашніх умовах , різноманітніше і дешевше. Майонез на розсолі від консервованого горошку - лідер серед рецептів, що дозволяє смачно утилізувати рідина. Правда, такий соус за пару годин в теплі втрачає густу консистенцію, але як правило до цього часу його вже з'їдають.
Інгредієнти:
розсіл від консервованого горошку - 90 мл;
масло - 250 мл;
сіль - 1/2 ч. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
оцет - 10 мл;
гірчиця - 5 р.
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти, крім масла в чаші блендера, і збийте в піну.
Поступово влийте олію і збийте, не відриваючи блендер від дна чаші 3 хвилини.
Поставте в холод на 2 години.
Пісний майонез домашнього приготування дозволяє контролювати поживність продукту. Тим, хто бажає її збільшити - можна порекомендувати горох нут. Він містить білок і 80 необхідних речовин, які зроблять соус ситним і корисним. Це легко засвоюється, ніжний і густий майонез, який можна намазувати на хліб або використовувати для заправки страв.
Інгредієнти:
відварений нут - 500 г;
масло - 250 мл;
мед - 10 г;
порошок гірчиці - 1/2 ч. ложки;
зубок часнику - 3 шт.;
сік лимона - 40 мл
Приготування
Відварений нут подрібніть в блендері разом з гірчицею, часником, медом і соком лимона.
Поступово введіть масло і ще раз збийте.
Пісний майонез на борошні - класика жанру. Традиційно, в якості основи беруть пшеничне борошно, але не менш смачним і корисним виходить соус з льняної. Вона містить клітковину, білок, не калорійна і широко застосовується в дієтичному харчуванні. Це прекрасний майонез, який можна ввести в щоденний раціон, не побоюючись за кілограми.
Інгредієнти:
лляне борошно - 40 г;
вода - 60 мл;
олія - 125 мл;
лимонний сік - 40 мл;
гірчиця - 20 р.
Приготування
Залийте борошно водою і проваріть до загустіння.
Охолодіть і збийте з маслом.
Як тільки суміш придбає необхідну текстуру, додайте інші інгредієнти і перемішайте.
Приготування пісного майонезу не обмежується використанням злакових або бобових. Самобутній і корисний соус виходить з волоських горіхів. Навіть з урахуванням того, що з-за великої кількості масла він виходить калорійним, зробити його неодмінно варто хоча б тому, що він простий, смачний і ідеально доповнює пасту і салати з буряка.
Інгредієнти :
вода - 100 мл;
олія - 100 мл;
волоські горіхи - 250 г;
гірчиця - 10 г;
чорний мелений перець;
сік лимона - 20 мл
Приготування
Прокрутіть горіхи в блендері.
Додайте перець, гірчицю, 40 мл води і добре розітріть ложкою.
Поступово втирайте в масу масло.
Як тільки маса побіліє, додайте воду і лимонний сік.
Майонез пісний яблучний - найсмачніший. В основі - ловлення до м'якості яблука, які шляхом збивання перетворюються на звичайне пюре і потім, тільки завдяки приправам, маслу і високим обертам блендера, - пікантний, ніжний, кисло-солодкий фруктовий соус. Він ідеально підходить до салатів під час посту, а ще більше - до м'ясних страв.
Інгредієнти :
яблуко - 2 шт.;
олія - 100 мл;
гірчиця - 40 г;
оцет - 20 мл;
цукор і сіль - по 5 г;
вода - 100 мл
Приготування
Очищені від шкірки яблука, наріжте і залийте водою.
Додайте оцет, приправити і тушкуйте 30 хвилин.
Охолодіть і збийте разом з гірчицею.
Продовжуйте збивати, поступово додаючи олію.
Цей процес займе 2 хвилини.
Перекладіть майонез в ємність і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Смачний пісний майонез можна приготувати навіть з авокадо. І хоча в класичному розумінні соус з горіха , олії, води і соку лимона навряд чи є майонезом, але під такою назвою його традиційно і подають. Готують його шляхом збивання всіх компонентів в блендері. Однак, для більш гладкою текстури, краще перетерти масу товкачем.
Інгредієнти:
авокадо - 1 шт.;
вода - 100 мл;
сік лимона - 40 мл;
олія - 60 мл;
гірчиця - 1/2 ч. ложки;
зубок часнику - 1 шт.
Приготування
Часник потовчіть товкачем.
Додайте до нього шматочки очищеного авокадо і ретельно розітріть їх.
Продовжуйте процес, поступово додаючи масло, сік і гірчицю, поки маса не стане гладкою і однорідною.
Як приготувати пісний майонез?
З чого роблять пісний майонез - перший питання, що задається кулінарами, охочими приготувати дієтичний соус. Як правило, його основу становлять рослинне масло, вода і крохмаль, з різними добавками: лимонним соком, гірчицею, бобовими і навіть яблуками. Іноді використовується овочевий бульйон і соєве молоко, а замість крохмалю - борошно.
Пісний майонез на крохмалі
Сьогодні, зайняті господині роблять пісний майонез в домашніх умовах блендером, економлячи сили і час. При цьому більшість вибирає простий рецепт пісного майонезу на крохмалі, оскільки він відповідає класичному соусу і готується просто і швидко. Крохмаль проварюється до густоти і збивається за пару хвилин з іншими компонентами.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний соєвий майонез
Пісний майонез в домашніх умовах, рецепт приготування якого може бути надзвичайно корисним, часто роблять на соєвому молоці. Таке молоко володіє солодкуватим смаком, вершкової консистенцією і здатне швидко наситити організм білком. Такий майонез підтримає на посаду, але з-за високого вмісту протеїну, його не можна вживати щодня.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний майонез з кокосового молока
Пісний майонез своїми руками може бути зроблений від початку і до кінця. Мова йде про кокосовому молоці, є популярною основою для вегетаріанських страв і яке можна приготувати вдома з води і кокосової стружки. Це дозволить істотно заощадити і не забере часу, оскільки залишиться тільки збити молоко згідно з рецептом і заправляти салат.
Інгредієнти:
Приготування
Гороховий пісний майонез
Пісний майонез з гороху - бюджетний, але дуже корисний варіант. Горох простий у приготуванні і є дуже енергоємним і поживним продуктом. У його склад входить клітковина і крохмаль, тому, развариваясь, він приймає густу консистенцію, благодатний для соусів, а його нейтральний смак підходить для різних спецій і приправ.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний майонез з білої квасолі - рецепт
Пісний майонез з квасолі має смак класичного соусу. Це обумовлено крохмалистої консистенцією бобового та його сполучуваністю з червоним винним оцтом, який, навіть з урахуванням легкої нудотності, приводить всі компоненти в баланс. Ще одна особливість - горіховий присмак. При чому сорт бобів не грає ролі, але чомусь майонез з білої квасолі однорідніше.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний майонез на розсолі
Багато господинь шукають способи, щоб зробити пісний майонез в домашніх умовах , різноманітніше і дешевше. Майонез на розсолі від консервованого горошку - лідер серед рецептів, що дозволяє смачно утилізувати рідина. Правда, такий соус за пару годин в теплі втрачає густу консистенцію, але як правило до цього часу його вже з'їдають.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний майонез з нуту
Пісний майонез домашнього приготування дозволяє контролювати поживність продукту. Тим, хто бажає її збільшити - можна порекомендувати горох нут. Він містить білок і 80 необхідних речовин, які зроблять соус ситним і корисним. Це легко засвоюється, ніжний і густий майонез, який можна намазувати на хліб або використовувати для заправки страв.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний майонез з льняної муки
Пісний майонез на борошні - класика жанру. Традиційно, в якості основи беруть пшеничне борошно, але не менш смачним і корисним виходить соус з льняної. Вона містить клітковину, білок, не калорійна і широко застосовується в дієтичному харчуванні. Це прекрасний майонез, який можна ввести в щоденний раціон, не побоюючись за кілограми.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний майонез з волоських горіхів
Приготування пісного майонезу не обмежується використанням злакових або бобових. Самобутній і корисний соус виходить з волоських горіхів. Навіть з урахуванням того, що з-за великої кількості масла він виходить калорійним, зробити його неодмінно варто хоча б тому, що він простий, смачний і ідеально доповнює пасту і салати з буряка.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний майонез з яблук
Майонез пісний яблучний - найсмачніший. В основі - ловлення до м'якості яблука, які шляхом збивання перетворюються на звичайне пюре і потім, тільки завдяки приправам, маслу і високим обертам блендера, - пікантний, ніжний, кисло-солодкий фруктовий соус. Він ідеально підходить до салатів під час посту, а ще більше - до м'ясних страв.
Інгредієнти :
Приготування
Пісний майонез з авокадо
Смачний пісний майонез можна приготувати навіть з авокадо. І хоча в класичному розумінні соус з горіха , олії, води і соку лимона навряд чи є майонезом, але під такою назвою його традиційно і подають. Готують його шляхом збивання всіх компонентів в блендері. Однак, для більш гладкою текстури, краще перетерти масу товкачем.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний соус з часником
Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю
Пісний майонез блендером в домашніх умовах
У складні для живлення тижня Великого посту дуже хочеться урізноманітнити раціон новими і бажано смачними стравами. Далі пропонуємо зробити власноруч
Майонез без яєць в домашніх умовах
Популярне доповнення до всіляких закусок - майонез, з легкістю можна зробити самостійно. Навіть без додавання яєць він виходить чудово смачним і
Пісний майонез в домашніх умовах
Перегляньте своє пісне меню, можливо в ньому не вистачає оригінального соусу майонезу наприклад. Далі розповімо, як зробити продукт самостійно і
Пісний майонез домашнього приготування
Майонез домашнього приготування завжди виграє перед купівельними. І навіть якщо вам необхідний пісний майонез, то можна приготувати його своїми
Домашній майонез без яєць
Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо