Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

27-03-2018, 18:21
735
Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук
Пісний майонез домашнього виробництва - це не тільки можливість уникнути покупки неякісного магазинної продукції, але і приготувати улюблений соус згідно смаком та уподобаннями, з цілою низкою корисних компонентів, наприклад горіхів, бобових і цитрусів, які дозволять зробити заправку колоритней, питательней і корисніше.

Як приготувати пісний майонез?


З чого роблять пісний майонез - перший питання, що задається кулінарами, охочими приготувати дієтичний соус. Як правило, його основу становлять рослинне масло, вода і крохмаль, з різними добавками: лимонним соком, гірчицею, бобовими і навіть яблуками. Іноді використовується овочевий бульйон і соєве молоко, а замість крохмалю - борошно.

  • Пісний майонез без яєць - основна вимога при приготуванні соусу. У класичному варіанті яйця додають соусу щільності та густоти. У дієтичному - їх чудово замінює цільнозернові, пшенична або льняна мука.

  • Продукти, що використовуються при приготуванні соусу, повинні бути кімнатної температури.

  • Пісний майонез збивають за допомогою міксера, поступово підвищуючи обертів. При цьому масло також додають поступово, не припиняючи збивання.


  • Пісний майонез на крохмалі

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Сьогодні, зайняті господині роблять пісний майонез в домашніх умовах блендером, економлячи сили і час. При цьому більшість вибирає простий рецепт пісного майонезу на крохмалі, оскільки він відповідає класичному соусу і готується просто і швидко. Крохмаль проварюється до густоти і збивається за пару хвилин з іншими компонентами.
    Інгредієнти:

  • гірчиця - 10 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 20 г;

  • цукор - 5 г;

  • олія - 200 мл;

  • сіль - пучку;

  • вода - 150 мл;

  • оцет 9% - 20 мл


  • Приготування

  • Розчиніть в 50 мл води кукурудзяний крохмаль.

  • Решту воду доведіть до кипіння і, додавши розведений крохмаль, варіть до загустіння.

  • Охолодіть, перелийте в чашу блендера, додати інші компоненти і збийте, поступово збільшуючи швидкість.

  • Перекладіть пісний майонез в контейнер і відправте в холодильник.


  • Пісний соєвий майонез


    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез в домашніх умовах, рецепт приготування якого може бути надзвичайно корисним, часто роблять на соєвому молоці. Таке молоко володіє солодкуватим смаком, вершкової консистенцією і здатне швидко наситити організм білком. Такий майонез підтримає на посаду, але з-за високого вмісту протеїну, його не можна вживати щодня.
    Інгредієнти:

  • соєве молоко - 125 мл;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • яблучний оцет - 10 мл;

  • лимонний сік - 50 мл;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування

  • Вилийте в блендер молоко, оцет і лимонний сік. Приправте.

  • Збивайте масу 3 хвилини.

  • Продовжуючи збивати, влийте тонкою цівкою масло.

  • Збивайте пісний соєвий майонез протягом 8 хвилин, поки він не придбає необхідну густоту.


  • Пісний майонез з кокосового молока

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез своїми руками може бути зроблений від початку і до кінця. Мова йде про кокосовому молоці, є популярною основою для вегетаріанських страв і яке можна приготувати вдома з води і кокосової стружки. Це дозволить істотно заощадити і не забере часу, оскільки залишиться тільки збити молоко згідно з рецептом і заправляти салат.
    Інгредієнти:

  • кокосова стружка - 100 г;

  • вода - 420 мл;

  • гірчиця - 10 г;

  • оцет - 40 мл;

  • сік лимона - 10 мл;

  • кешью - 250 г;

  • загусник - 20 р.


  • Приготування

  • Горіхи замочіть у воді на 3 години.

  • Збийте кокосову стружку з 300 мл води в блендері.

  • Отриману масу процідіть.

  • Перекладіть в блендер, додайте горіхи, інші інгредієнти і збивайте 3 хвилини.


  • Гороховий пісний майонез

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез з гороху - бюджетний, але дуже корисний варіант. Горох простий у приготуванні і є дуже енергоємним і поживним продуктом. У його склад входить клітковина і крохмаль, тому, развариваясь, він приймає густу консистенцію, благодатний для соусів, а його нейтральний смак підходить для різних спецій і приправ.
    Інгредієнти :

  • горохові пластівці - 20 г;

  • вода - 120 мл;

  • олія - 200 мл;

  • оцет - 40 р;

  • гірчиця - 40 г;

  • сіль і цукор - по пучку;

  • чорний мелений перець - 5 р.


  • Приготування

  • Залийте пластівці водою і варіть до повного розм'якшення.

  • Пюрируйте і остудіть.

  • Додайте масло і збивайте масу 2 хвилини.

  • Введіть поступово приправи, гірчицю і оцет, пробуючи масу на смак.

  • Збивайте пісний гороховий майонез ще 2 хвилини.


  • Пісний майонез з білої квасолі - рецепт

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез з квасолі має смак класичного соусу. Це обумовлено крохмалистої консистенцією бобового та його сполучуваністю з червоним винним оцтом, який, навіть з урахуванням легкої нудотності, приводить всі компоненти в баланс. Ще одна особливість - горіховий присмак. При чому сорт бобів не грає ролі, але чомусь майонез з білої квасолі однорідніше.


    Інгредієнти:

  • біла квасоля - 120 г;

  • олія - 150 мл;

  • червоний винний оцет - 40 мл;

  • газована вода - 80 мл;

  • гірчиця - 10 г;

  • сіль і цукор - по пучку.


  • Приготування

  • Квасоля замочіть на ніч у воді, зранку відваріть.

  • Перемістіть в чашу блендера разом з оцтом, водою, гірчицею і приправами і збийте.

  • Додаючи масло, збивайте поки пісний майонез не загусне і не придбає білий колір.


  • Пісний майонез на розсолі

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Багато господинь шукають способи, щоб зробити пісний майонез в домашніх умовах , різноманітніше і дешевше. Майонез на розсолі від консервованого горошку - лідер серед рецептів, що дозволяє смачно утилізувати рідина. Правда, такий соус за пару годин в теплі втрачає густу консистенцію, але як правило до цього часу його вже з'їдають.
    Інгредієнти:

  • розсіл від консервованого горошку - 90 мл;

  • масло - 250 мл;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • оцет - 10 мл;

  • гірчиця - 5 р.


  • Приготування

  • З'єднайте всі інгредієнти, крім масла в чаші блендера, і збийте в піну.

  • Поступово влийте олію і збийте, не відриваючи блендер від дна чаші 3 хвилини.

  • Поставте в холод на 2 години.


  • Пісний майонез з нуту

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез домашнього приготування дозволяє контролювати поживність продукту. Тим, хто бажає її збільшити - можна порекомендувати горох нут. Він містить білок і 80 необхідних речовин, які зроблять соус ситним і корисним. Це легко засвоюється, ніжний і густий майонез, який можна намазувати на хліб або використовувати для заправки страв.
    Інгредієнти:

  • відварений нут - 500 г;

  • масло - 250 мл;

  • мед - 10 г;

  • порошок гірчиці - 1/2 ч. ложки;

  • зубок часнику - 3 шт.;

  • сік лимона - 40 мл


  • Приготування

  • Відварений нут подрібніть в блендері разом з гірчицею, часником, медом і соком лимона.

  • Поступово введіть масло і ще раз збийте.


  • Пісний майонез з льняної муки

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Пісний майонез на борошні - класика жанру. Традиційно, в якості основи беруть пшеничне борошно, але не менш смачним і корисним виходить соус з льняної. Вона містить клітковину, білок, не калорійна і широко застосовується в дієтичному харчуванні. Це прекрасний майонез, який можна ввести в щоденний раціон, не побоюючись за кілограми.
    Інгредієнти:

  • лляне борошно - 40 г;

  • вода - 60 мл;

  • олія - 125 мл;

  • лимонний сік - 40 мл;

  • гірчиця - 20 р.


  • Приготування

  • Залийте борошно водою і проваріть до загустіння.

  • Охолодіть і збийте з маслом.

  • Як тільки суміш придбає необхідну текстуру, додайте інші інгредієнти і перемішайте.


  • Пісний майонез з волоських горіхів

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Приготування пісного майонезу не обмежується використанням злакових або бобових. Самобутній і корисний соус виходить з волоських горіхів. Навіть з урахуванням того, що з-за великої кількості масла він виходить калорійним, зробити його неодмінно варто хоча б тому, що він простий, смачний і ідеально доповнює пасту і салати з буряка.
    Інгредієнти :

  • вода - 100 мл;

  • олія - 100 мл;

  • волоські горіхи - 250 г;

  • гірчиця - 10 г;

  • чорний мелений перець;

  • сік лимона - 20 мл


  • Приготування

  • Прокрутіть горіхи в блендері.

  • Додайте перець, гірчицю, 40 мл води і добре розітріть ложкою.

  • Поступово втирайте в масу масло.

  • Як тільки маса побіліє, додайте воду і лимонний сік.


  • Пісний майонез з яблук

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Майонез пісний яблучний - найсмачніший. В основі - ловлення до м'якості яблука, які шляхом збивання перетворюються на звичайне пюре і потім, тільки завдяки приправам, маслу і високим обертам блендера, - пікантний, ніжний, кисло-солодкий фруктовий соус. Він ідеально підходить до салатів під час посту, а ще більше - до м'ясних страв.
    Інгредієнти :

  • яблуко - 2 шт.;

  • олія - 100 мл;

  • гірчиця - 40 г;

  • оцет - 20 мл;

  • цукор і сіль - по 5 г;

  • вода - 100 мл


  • Приготування

  • Очищені від шкірки яблука, наріжте і залийте водою.

  • Додайте оцет, приправити і тушкуйте 30 хвилин.

  • Охолодіть і збийте разом з гірчицею.

  • Продовжуйте збивати, поступово додаючи олію.

  • Цей процес займе 2 хвилини.

  • Перекладіть майонез в ємність і поставте в холодильник на 30 хвилин.


  • Пісний майонез з авокадо

    Пісний майонез в домашніх умовах - рецепти приготування з гороху, квасолі, яблук

    Смачний пісний майонез можна приготувати навіть з авокадо. І хоча в класичному розумінні соус з горіха , олії, води і соку лимона навряд чи є майонезом, але під такою назвою його традиційно і подають. Готують його шляхом збивання всіх компонентів в блендері. Однак, для більш гладкою текстури, краще перетерти масу товкачем.
    Інгредієнти:

  • авокадо - 1 шт.;

  • вода - 100 мл;

  • сік лимона - 40 мл;

  • олія - 60 мл;

  • гірчиця - 1/2 ч. ложки;

  • зубок часнику - 1 шт.


  • Приготування

  • Часник потовчіть товкачем.

  • Додайте до нього шматочки очищеного авокадо і ретельно розітріть їх.

  • Продовжуйте процес, поступово додаючи масло, сік і гірчицю, поки маса не стане гладкою і однорідною.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний соус з часником
    Сметанний соус з часником
    Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю
    Пісний майонез блендером в домашніх умовах
    Пісний майонез блендером в домашніх умовах
    У складні для живлення тижня Великого посту дуже хочеться урізноманітнити раціон новими і бажано смачними стравами. Далі пропонуємо зробити власноруч
    Майонез без яєць в домашніх умовах
    Майонез без яєць в домашніх умовах
    Популярне доповнення до всіляких закусок - майонез, з легкістю можна зробити самостійно. Навіть без додавання яєць він виходить чудово смачним і
    Пісний майонез в домашніх умовах
    Пісний майонез в домашніх умовах
    Перегляньте своє пісне меню, можливо в ньому не вистачає оригінального соусу майонезу наприклад. Далі розповімо, як зробити продукт самостійно і
    Пісний майонез домашнього приготування
    Пісний майонез домашнього приготування
    Майонез домашнього приготування завжди виграє перед купівельними. І навіть якщо вам необхідний пісний майонез, то можна приготувати його своїми
    Домашній майонез без яєць
    Домашній майонез без яєць
    Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо