Пісний майонез в домашніх умовах
Пісне меню не повинно містити продуктів тваринного походження, тому класичний майонез автоматично потрапляє в список заборонених страв. Але як альтернативу можна використовувати пісний домашній майонез без яєць, приготувати який можна скориставшись нашими рецептами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 160 г;
вода очищена – 700 мл;
олія рафінована рослинна – 140 мл;
сік лимона – 60 мл;
гірчиця – 65 г;
цукровий пісок – 50 г;
сіль поварена – 15 р.
Приготування
Приступаючи до приготування домашнього пісного майонезу, змішуємо борошно пшеничне з невеликою порцією води і гарненько розтираємо до повного розчинення борошняних грудок. Після цього вливаємо воду, що залишилася, розмішуємо і ставимо на середній вогонь. Прогріваємо суміш, безперервно помішуючи, до кипіння і загустіння і потім даємо повністю охолонути. Тим часом в окремій мисці з'єднуємо рослинне масло з цукровим піском, сіллю, гірчицею і лимонним соком і обробляємо міксером протягом двох-трьох хвилин. Тепер вводимо потроху збиту масу в заварную суміш і продовжуємо збивати при цьому міксером, поки маса стане повністю однорідною, кремової і гладкою.
Інгредієнти:
горохові пластівці – 1 ст. ложка;
очищена вода – 120 мл;
олія рафінована рослинна – 190 мл;
сік лимона – 20-30 мл;
гірчиця – 20-30 г;
цукровий пісок – 15-20 г;
свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка;
сіль поварена – 10 р.
Приготування
Спочатку змішуємо горохові пластівці з водою і ставимо варитися на плиту. У результаті ми повинні отримати добре розварену горохову кашу. Замість пластівців можна взяти і колотий горох, і горохову борошно. Тільки час варіння в цьому випадку збільшиться чи зменшиться відповідно. При використанні сухого колотого гороху його необхідно попередньо замочити на ніч для скорочення часу для розварювання.
Далі продовжуємо приготування домашнього пісного майонезу по даному рецепту в блендері. Горохову масу перекладаємо в чашу і пробиваємо до отримання абсолютно однорідної текстури. Консистенція пюре має бути в підсумку як кисіль середньої густоти, тому при необхідності можна додавати в процесі роботи блендера потроху водички, регулюючи щільність вмісту.
Далі на одну частину постигла горохової суміші беремо дві частини рослинного масла без аромату і знову пробиваємо блендером як мінімум хвилину. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, гірчицю, щіпку перцю і сік лимона і збиваємо ще півтори-дві хвилини. Кількість смакових добавок можна регулювати по своєму смаку, зменшуючи або збільшуючи їх кількість і підбираючи оптимальну для себе пропорцію.
Інгредієнти:
крохмаль – 30 г;
бульйон овочевий – 125 мл;
олія рафінована рослинна – 190-220 мл;
сік лимона – 10 мл;
гірчиця – 5 г;
цукровий пісок – 10 г;
сіль поварена – 5 р.
Приготування
Першим ділом для приготування пісного майонезу змішаємо крохмаль з невеликою порцією бульйону, а потім з'єднуємо з рештою бульйоном і прогріваємо до кипіння і загустіння, помішуючи. Після цього вводимо в отриманий овочевий кисіль сіль, цукровий пісок, гірчицю і лимонний сік і перемішуємо ретельно до розчинення всіх кристалів і отримання однорідної суміші.
На наступному етапі нам знадобиться блендер або, в крайньому випадку, міксер. Підливаємо в остиглу пряну суміш тонкою цівкою олію без аромату і безперервно розбиваємо масу при цьому. Чим більше масла буде додано, тим густіше і жирніше пісний майонез ми отримаємо на виході.
Пісний майонез домашнього приготування - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування домашнього пісного майонезу, змішуємо борошно пшеничне з невеликою порцією води і гарненько розтираємо до повного розчинення борошняних грудок. Після цього вливаємо воду, що залишилася, розмішуємо і ставимо на середній вогонь. Прогріваємо суміш, безперервно помішуючи, до кипіння і загустіння і потім даємо повністю охолонути. Тим часом в окремій мисці з'єднуємо рослинне масло з цукровим піском, сіллю, гірчицею і лимонним соком і обробляємо міксером протягом двох-трьох хвилин. Тепер вводимо потроху збиту масу в заварную суміш і продовжуємо збивати при цьому міксером, поки маса стане повністю однорідною, кремової і гладкою.
Як приготувати пісний майонез в домашніх умовах без борошна - рецепт з гороху
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку змішуємо горохові пластівці з водою і ставимо варитися на плиту. У результаті ми повинні отримати добре розварену горохову кашу. Замість пластівців можна взяти і колотий горох, і горохову борошно. Тільки час варіння в цьому випадку збільшиться чи зменшиться відповідно. При використанні сухого колотого гороху його необхідно попередньо замочити на ніч для скорочення часу для розварювання.
Далі продовжуємо приготування домашнього пісного майонезу по даному рецепту в блендері. Горохову масу перекладаємо в чашу і пробиваємо до отримання абсолютно однорідної текстури. Консистенція пюре має бути в підсумку як кисіль середньої густоти, тому при необхідності можна додавати в процесі роботи блендера потроху водички, регулюючи щільність вмісту.
Далі на одну частину постигла горохової суміші беремо дві частини рослинного масла без аромату і знову пробиваємо блендером як мінімум хвилину. Після цього додаємо в суміш цукровий пісок, сіль, гірчицю, щіпку перцю і сік лимона і збиваємо ще півтори-дві хвилини. Кількість смакових добавок можна регулювати по своєму смаку, зменшуючи або збільшуючи їх кількість і підбираючи оптимальну для себе пропорцію.
Домашній пісний майонез - рецепт на овочевому бульйоні з крохмалем
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом для приготування пісного майонезу змішаємо крохмаль з невеликою порцією бульйону, а потім з'єднуємо з рештою бульйоном і прогріваємо до кипіння і загустіння, помішуючи. Після цього вводимо в отриманий овочевий кисіль сіль, цукровий пісок, гірчицю і лимонний сік і перемішуємо ретельно до розчинення всіх кристалів і отримання однорідної суміші.
На наступному етапі нам знадобиться блендер або, в крайньому випадку, міксер. Підливаємо в остиглу пряну суміш тонкою цівкою олію без аромату і безперервно розбиваємо масу при цьому. Чим більше масла буде додано, тим густіше і жирніше пісний майонез ми отримаємо на виході.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний майонез блендером в домашніх умовах
У складні для живлення тижня Великого посту дуже хочеться урізноманітнити раціон новими і бажано смачними стравами. Далі пропонуємо зробити власноруч
Майонез без яєць в домашніх умовах
Популярне доповнення до всіляких закусок - майонез, з легкістю можна зробити самостійно. Навіть без додавання яєць він виходить чудово смачним і
Пісний майонез домашнього приготування
Майонез домашнього приготування завжди виграє перед купівельними. І навіть якщо вам необхідний пісний майонез, то можна приготувати його своїми
Рецепт майонезу
Приготування майонезу в домашніх умовах трохи клопітна, але цілком здійсненне справу. Адже набагато приємніше заправляти салати, пригощати гостей,
Домашній майонез без яєць
Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо
Домашній майонез в блендері - рецепт
Майонез - це універсальний і всіма улюблений соус, яким заправляють практично всі салати. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але чи він буде