» » Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним
Котлети з підливою виручають не одне покоління господинь. Один тільки фарш вражає різноманітністю: яловичий, свинячий, рибний, курячий, а супутні йому густі соуси можна взагалі, вибирати нескінченно. Грибні, сметанні, вершкові, томатні соуси і підливи - з ними рубане м'ясо набуває соковитість, смак і здатність доповнювати прості домашні гарніри.

Як приготувати підливу для котлет?


Смачна підлива для котлет може включати різні складові, починаючи від томатної пасти і закінчуючи сиром. Частіше, соус роблять на жирі і соках, що залишилися при смаженні котлет. На сковороду викладають цибулю, борошно, обсмажують їх до рум'яності, додають томатну основу, сметану або вершки, розбавляють водою і тушкують близько 10 хвилин.

  • Підлива для котлет - рецепт, в якому важливо дотримуватися пропорції. Якщо вона готується з додаванням борошна, 30 г борошна береться близько 250 мл рідини, будь то бульйон або вода.

  • Щоб уникнути грудок можна розчинити борошно в невеликій кількості рідини, а потім долити решту.

  • При приготуванні вершковою підливи, вершки слід додавати в кінці, і не кип'ятити їх, а просто сильно прогріти.


  • Котлети з підливою на сковороді

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Досвідчені кулінари радять готувати котлети з фаршу з підливою на сковороді. Обсмажені до рум'яності котлети, краще зберігають форму при подальшому гасінні, а соус, зроблений на жирі і соках, що залишилися після смаження котлет, завжди смачніше, більш насиченою і ароматніший. Після такої підготовки не треба мити багато посуду, що завжди приємно.
    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 750 г;

  • батона - 50 г;

  • молоко - 100 мл;

  • сметана - 80 г;

  • томатна паста - 40 г;

  • вода - 500 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія - 60 мл


  • Приготування

  • Замочіть батон на 10 хвилин в молоці.

  • Прокрутіть разом з цибулею в м'ясорубці і додати в м'ясний фарш.

  • Туди ж покладіть яйце, 40 г сметани і сформуйте котлети.

  • Обваляйте їх у борошні й обсмажте.

  • Залийте підливою з 40 г сметани, води, 20 г борошна і томатної пасти.

  • Тушкуйте котлети з фаршу на сковороді з підливою 20 хвилин.


  • Котлети в сметанному соусі на сковороді


    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Сметанна підлива для котлет неймовірно популярна серед господинь, які цінують прості, доступні та зручні засоби. Сметана - ідеальна для приготування соусів: вона швидко густіє, а якщо загасити її на сковороді, в якій смажилися котлети, разом з борошном і цибулею, то густа і насичена смаком підлива не змусить себе довго чекати.
    Інгредієнти:

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло - 50 г;

  • борошно - 80 г;

  • сметана - 500 мл;

  • вода - 250 мл;

  • фарш - 550 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування

  • Додайте у фарш цибуля, яйце, 40 г сметани і зробіть котлети.

  • Запаніруйте їх у борошні й обсмажте.

  • Окремо пережарьте цибулю з вершковим маслом і борошном.

  • Додайте воду і сметану.

  • Тушкуйте котлети з підливою 20 хвилин.


  • Рибні котлети з підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Соус до рибних котлет повинен виконувати кілька завдань: не перебити природний смак риби, облагородити його і залишатися смачним навіть остиглим, оскільки багато їдять рибні котлети в холодному вигляді. З цим ідеально справляється томатний соус, який краще зробити з прянощами і вином, щоб прибрати з нього ярлик нудного, громадського харчування доповнення.
    Інгредієнти:

  • рибний фарш - 650 г;

  • білий хліб - 40 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • зубок часнику - 2 шт.;

  • петрушка - 20 г;

  • масло - 120 мл;

  • вино - 125 мл;

  • томати у власному соку - 400 р.


  • Приготування

  • Обсмажте в 40 мл олії цибулю і часник.

  • Додайте вино, томати і уваривайте 10 хвилин.

  • Перекрутіть в блендері хліб, цибулю і зелень.

  • Змішайте з фаршем, яйцями і сформуйте котлети.

  • Обсмажте і викладіть в соус.

  • Томіть котлети рибні з підливою 15 хвилин.


  • Курячі котлети з підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Соус для курячих котлет повинен бути ніжним, густим, ненав'язливим і швидким у приготуванні. Куряче м'ясо нейтрально смаком, має ніжну текстуру і швидко пересихає при тривалому гасінні, особливо в обсмажених котлетах. Прекрасним рішенням стане соус з вершків та сиру, який додасть соковитості і виконає всі інші вимоги.


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 550 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • майонез - 40 г;

  • вершки - 200 мл;

  • сир - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 60 г;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Додайте у фарш яйце і майонез.

  • Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте.

  • Перекладіть, а в сковороду додайте вершки, сир і варіть 5 хвилин.

  • Томіть котлети курячі з підливою 10 хвилин.


  • Картопляні котлети з грибною підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Грибна підливка для котлет має насичений смак, який затьмарює м'ясний фарш, але чудово підходить для картопляного. Гриби ідеально поєднуються і з картоплею, і з сметаною, тому підливку, традиційно, роблять на сметанною основі. Для того, щоб котлети зберегли форму і не розкисло, їх не смажать в соусі, а подають його окремо.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 550 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 80 г;

  • печериці - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сметана - 400 г;

  • масло - 80 мл


  • Приготування

  • Додайте в пюре масло і яйце.

  • Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте в 40 мл олії.

  • В обсмажені цибулю і печериці, додайте сметану і тушкуйте 10 хвилин.

  • Перед подачею полийте соусом котлети.


  • Котлети з індички з підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Вибираючи соус до м'ясних котлет слід враховувати походження і поживні властивості фаршу, щоб витягти з страви максимальну користь. Так, м'яса індички, володіє дієтичними властивостями, краще готуватися в пароварці в молочному соусі. Після, котлети можна буде включати в дитячий раціон і урізноманітнити розвантажувальні дні.
    Інгредієнти :

  • фарш індички - 600 г;

  • білок - 1 шт.;

  • вода - 100 мл;

  • молоко - 400 мл;

  • борошно - 60 г;

  • масло - 40 р.


  • Приготування

  • Перемішайте фарш з білком і сформуйте котлети.

  • Викладіть у чашу пароварки і тушкуйте 20 хвилин.

  • Пережарьте масло з борошном, додайте молоко і тушкуйте 5 хвилин.

  • Покладіть котлети в соус на 2 хвилини.


  • Капустяні котлети з підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Котлети в томатному соусі можуть бути смачними, дешевими і дуже корисними, якщо зробити їх з капусти. У цьому випадку, мінімум продуктів і фінансових витрат обертаються самостійним блюдом, де всі приготування зводиться до того, що котлети обсмажуються до рум'яності і тушкують в соусі з томатної пасти і води 15 хвилин.
    Інгредієнти:

  • капуста - 700 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • манка - 60 г;

  • борошно - 60 г;

  • олія - 100 мл;

  • томатна паста 80 г;

  • вода - 500 мл;

  • цукор - 10 р.


  • Приготування

  • У нашатковану капусту додайте яйця, манку і борошно.

  • Сформуйте котлети і обсмажте.

  • Змішайте томатну пасту з водою і цукром.

  • Потушкуйте котлети з підливою 15 хвилин.


  • Котлети в духовці - рецепт з підливою

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Котлети в сметанному соусі в духовці - це прекрасний спосіб отримати смачне і корисне блюдо без стояння біля плити. Сам процес простий і складається з двох етапів: котлети рум'яняться самостійно, після гасяться у сметанною підливці. Вибір останньої зумовлений її густою консистенцією, пікантним смаком і апетитною скоринкою, яка з'являється після запікання.
    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 700 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло - 50 г;

  • сметана - 300 г;

  • борошно - 40 г;

  • вода - 150 мл


  • Приготування

  • Перемішайте фарш з яйцем, цибулею і сформуйте котлети.

  • Випікайте котлети 20 хвилин при 200 градусах.

  • Пережарьте масло з борошном, додайте сметану, воду і тушкуйте 2 хвилини.

  • Випікайте котлети під соусом 20 хвилин.


  • Котлети з підливою в мультиварці

    Котлети з підливою - рецепти картопляних, рибних, м'ясних котлет з грибним, і томатним соусом сметанним

    Котлети тушковані в томатному соусі краще мультиварки не зробить ніхто. Вона завжди на відмінно справляється з приготуваннями соусів, а в цей раз порадувала ще й ідеальною формою котлет. Їм вона забезпечила щадну обжарку в «Випікання», яка дозволяє всім компонентів фаршу схопиться один з одним і зберегти форму в процесі гасіння.
    Інгредієнти:

  • фарш - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • білий хліб - 100 г;

  • молоко - 80 мл;

  • вода - 120 мл;

  • томатний соус - 250 мл


  • Приготування

  • Замочіть хліб у молоці.

  • Перемішайте з фаршем і яйцем і сформуйте котлети.

  • Смажте «Випікання» 40 хвилин.

  • Влийте томатний соус, воду і тушкуйте ще 20 хвилин.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:19
    Переглядів: 41