Котлети з підливою виручають не одне покоління господинь. Один тільки фарш вражає різноманітністю: яловичий, свинячий, рибний, курячий, а супутні йому густі соуси можна взагалі, вибирати нескінченно. Грибні, сметанні, вершкові, томатні соуси і підливи - з ними рубане м'ясо набуває соковитість, смак і здатність доповнювати прості домашні гарніри.
Як приготувати підливу для котлет?
Смачна підлива для котлет може включати різні складові, починаючи від томатної пасти і закінчуючи сиром. Частіше, соус роблять на жирі і соках, що залишилися при смаженні котлет. На сковороду викладають цибулю, борошно, обсмажують їх до рум'яності, додають томатну основу, сметану або вершки, розбавляють водою і тушкують близько 10 хвилин.
Підлива для котлет - рецепт, в якому важливо дотримуватися пропорції. Якщо вона готується з додаванням борошна, 30 г борошна береться близько 250 мл рідини, будь то бульйон або вода. Щоб уникнути грудок можна розчинити борошно в невеликій кількості рідини, а потім долити решту. При приготуванні вершковою підливи, вершки слід додавати в кінці, і не кип'ятити їх, а просто сильно прогріти. Котлети з підливою на сковороді
Досвідчені кулінари радять готувати котлети з фаршу з підливою на сковороді. Обсмажені до рум'яності котлети, краще зберігають форму при подальшому гасінні, а соус, зроблений на жирі і соках, що залишилися після смаження котлет, завжди смачніше, більш насиченою і ароматніший. Після такої підготовки не треба мити багато посуду, що завжди приємно.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 750 г; батона - 50 г; молоко - 100 мл; сметана - 80 г; томатна паста - 40 г; вода - 500 мл; цибуля - 1 шт.; борошно - 80 г; яйце - 1 шт.; олія - 60 мл Приготування
Замочіть батон на 10 хвилин в молоці. Прокрутіть разом з цибулею в м'ясорубці і додати в м'ясний фарш. Туди ж покладіть яйце, 40 г сметани і сформуйте котлети. Обваляйте їх у борошні й обсмажте. Залийте підливою з 40 г сметани, води, 20 г борошна і томатної пасти. Тушкуйте котлети з фаршу на сковороді з підливою 20 хвилин. Котлети в сметанному соусі на сковороді
Сметанна підлива для котлет неймовірно популярна серед господинь, які цінують прості, доступні та зручні засоби. Сметана - ідеальна для приготування соусів: вона швидко густіє, а якщо загасити її на сковороді, в якій смажилися котлети, разом з борошном і цибулею, то густа і насичена смаком підлива не змусить себе довго чекати.
Інгредієнти:
цибуля - 2 шт.; масло - 50 г; борошно - 80 г; сметана - 500 мл; вода - 250 мл; фарш - 550 г; яйце - 1 шт. Приготування
Додайте у фарш цибуля, яйце, 40 г сметани і зробіть котлети. Запаніруйте їх у борошні й обсмажте. Окремо пережарьте цибулю з вершковим маслом і борошном. Додайте воду і сметану. Тушкуйте котлети з підливою 20 хвилин. Рибні котлети з підливою
Соус до рибних котлет повинен виконувати кілька завдань: не перебити природний смак риби, облагородити його і залишатися смачним навіть остиглим, оскільки багато їдять рибні котлети в холодному вигляді. З цим ідеально справляється томатний соус, який краще зробити з прянощами і вином, щоб прибрати з нього ярлик нудного, громадського харчування доповнення.
Інгредієнти:
рибний фарш - 650 г; білий хліб - 40 г; яйце - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; зубок часнику - 2 шт.; петрушка - 20 г; масло - 120 мл; вино - 125 мл; томати у власному соку - 400 р. Приготування
Обсмажте в 40 мл олії цибулю і часник. Додайте вино, томати і уваривайте 10 хвилин. Перекрутіть в блендері хліб, цибулю і зелень. Змішайте з фаршем, яйцями і сформуйте котлети. Обсмажте і викладіть в соус. Томіть котлети рибні з підливою 15 хвилин. Курячі котлети з підливою
Соус для курячих котлет повинен бути ніжним, густим, ненав'язливим і швидким у приготуванні. Куряче м'ясо нейтрально смаком, має ніжну текстуру і швидко пересихає при тривалому гасінні, особливо в обсмажених котлетах. Прекрасним рішенням стане соус з вершків та сиру, який додасть соковитості і виконає всі інші вимоги.
Інгредієнти:
курячий фарш - 550 г; яйця - 1 шт.; майонез - 40 г; вершки - 200 мл; сир - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 60 г; масло - 40 мл Приготування
Додайте у фарш яйце і майонез. Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте. Перекладіть, а в сковороду додайте вершки, сир і варіть 5 хвилин. Томіть котлети курячі з підливою 10 хвилин. Картопляні котлети з грибною підливою
Грибна підливка для котлет має насичений смак, який затьмарює м'ясний фарш, але чудово підходить для картопляного. Гриби ідеально поєднуються і з картоплею, і з сметаною, тому підливку, традиційно, роблять на сметанною основі. Для того, щоб котлети зберегли форму і не розкисло, їх не смажать в соусі, а подають його окремо.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 550 г; яйце - 1 шт.; борошно - 80 г; печериці - 200 г; цибуля - 2 шт.; сметана - 400 г; масло - 80 мл Приготування
Додайте в пюре масло і яйце. Сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні й обсмажте в 40 мл олії. В обсмажені цибулю і печериці, додайте сметану і тушкуйте 10 хвилин. Перед подачею полийте соусом котлети. Котлети з індички з підливою
Вибираючи соус до м'ясних котлет слід враховувати походження і поживні властивості фаршу, щоб витягти з страви максимальну користь. Так, м'яса індички, володіє дієтичними властивостями, краще готуватися в пароварці в молочному соусі. Після, котлети можна буде включати в дитячий раціон і урізноманітнити розвантажувальні дні.
Інгредієнти :
фарш індички - 600 г; білок - 1 шт.; вода - 100 мл; молоко - 400 мл; борошно - 60 г; масло - 40 р. Приготування
Перемішайте фарш з білком і сформуйте котлети. Викладіть у чашу пароварки і тушкуйте 20 хвилин. Пережарьте масло з борошном, додайте молоко і тушкуйте 5 хвилин. Покладіть котлети в соус на 2 хвилини. Капустяні котлети з підливою
Котлети в томатному соусі можуть бути смачними, дешевими і дуже корисними, якщо зробити їх з капусти. У цьому випадку, мінімум продуктів і фінансових витрат обертаються самостійним блюдом, де всі приготування зводиться до того, що котлети обсмажуються до рум'яності і тушкують в соусі з томатної пасти і води 15 хвилин.
Інгредієнти:
капуста - 700 г; яйце - 2 шт.; манка - 60 г; борошно - 60 г; олія - 100 мл; томатна паста 80 г; вода - 500 мл; цукор - 10 р. Приготування
У нашатковану капусту додайте яйця, манку і борошно. Сформуйте котлети і обсмажте. Змішайте томатну пасту з водою і цукром. Потушкуйте котлети з підливою 15 хвилин. Котлети в духовці - рецепт з підливою
Котлети в сметанному соусі в духовці - це прекрасний спосіб отримати смачне і корисне блюдо без стояння біля плити. Сам процес простий і складається з двох етапів: котлети рум'яняться самостійно, після гасяться у сметанною підливці. Вибір останньої зумовлений її густою консистенцією, пікантним смаком і апетитною скоринкою, яка з'являється після запікання.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 700 г; яйце - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; масло - 50 г; сметана - 300 г; борошно - 40 г; вода - 150 мл Приготування
Перемішайте фарш з яйцем, цибулею і сформуйте котлети. Випікайте котлети 20 хвилин при 200 градусах. Пережарьте масло з борошном, додайте сметану, воду і тушкуйте 2 хвилини. Випікайте котлети під соусом 20 хвилин. Котлети з підливою в мультиварці
Котлети тушковані в томатному соусі краще мультиварки не зробить ніхто. Вона завжди на відмінно справляється з приготуваннями соусів, а в цей раз порадувала ще й ідеальною формою котлет. Їм вона забезпечила щадну обжарку в «Випікання», яка дозволяє всім компонентів фаршу схопиться один з одним і зберегти форму в процесі гасіння.
Інгредієнти:
фарш - 500 г; яйце - 1 шт.; білий хліб - 100 г; молоко - 80 мл; вода - 120 мл; томатний соус - 250 мл Приготування
Замочіть хліб у молоці. Перемішайте з фаршем і яйцем і сформуйте котлети. Смажте «Випікання» 40 хвилин. Влийте томатний соус, воду і тушкуйте ще 20 хвилин.