» » Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок
Ліниві пельмені вигідно відрізняються від звичайних тим, що для їх приготування не потрібно тривало вирізати склянкою кружечки для завертання в них м'ясної основи. Скрутити рулет з фаршем всередині можна всього за 5-10 хвилин, а тісто пельменний часто можна купити в магазині.

Як приготувати ліниві пельмені?


Ледачі домашні пельмені являють собою загорнуте в лист тіста м'ясо з цибулею, яке згортається в рулет і розрізається на невеликі акуратні роли. За зовнішнім виглядом такі «трояндочки» набагато красивіше звичайних пельменів-равіолі, а час їх приготування будинку в рази менше, ніж витончена ліпнина класичних аналогів.

  • Тісто для ледачих пельменів можна купити в магазині, але краще зробити його самостійно.

  • Борошно спочатку рекомендується просіяти, так тісто буде ніжніше і більш розсипчасті.

  • Якщо спершу збити яйце до утворення піни, потім покласти сіль і гашену оцтом соду, а тільки потім засипати борошно, то дуже смачні ліниві пельмені легше піддаються ліплення та подальшої готуванні.

  • Після замішування тісто необхідно залишити відпочити на півгодини в холодному місці.


  • Ліниві пельмені на сковороді - рецепт

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Ліниві пельмені на сковороді виходять, мабуть, найбільш «ледачими», адже для їх приготування навіть розігрівати духовку не треба. Тісто вийде ніжніше, якщо спершу збити сіль, воду і яйце, а вже потім покласти борошно і гашену оцтом соду. Добре подавати таке частування зі сметаною або овочевим соусом, можна просто додати дрібно нарізані овочі і всипати їх в сковороду.
    Інгредієнти:

  • фарш – 340-360 г;

  • борошно – 400 г;

  • сода – 1/2 ч. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • оцет – 1/2 ч. л.;

  • цибуля – 200 г;

  • вершкове масло – 40-50 г;

  • сіль, спеції, зелень – за смаком.


  • Приготування

  • Яйце посолити, додати води і збити до піни. Погасити оцтом соду і додати до яєчної маси.

  • Покласти борошна і замісити тісто. Залишити його на півгодини в холодильнику відлежатися.

  • М'ясо і дрібно нарізаний або протертий в блендері цибулю вимісити до однорідної маси.

  • Розкачати тісто, викласти на нього фарш, згорнути рулетом і розрізати на шматки по 3-35 см завтовшки.

  • Викласти отримані кружечки в сковороду з розігрітим вершковим маслом, смажити на повільному вогні 5 хвилин.

  • Влити води і тушкувати ще 15-17 хвилин.


  • «Ледача дружина» з пельменів - рецепт


    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Запіканка з пельменів «Ледача дружина» - відмінний спосіб приємно здивувати і порадувати сім'ю. Робити таку запіканку простіше простого, адже основні інгредієнти для неї – пельмені, вже куплені і зліплені. Пельмені треба брати в замороженому вигляді, але попередньо розігріти сковороду, так вони не пристануть до неї. Зверху рекомендується посипати сиром, зеленню.
    Інгредієнти:

  • пельмені - 400 г;

  • сир – 150 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • майонез, олія – за смаком;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування

  • На нагріту сковороду, змащену маслом, викласти заморожені пельмені рівним шаром.

  • Цибулю обсмажити в олії і викласти зверху на пельмені.

  • Майонез яйце збити, вилити в сковороду.

  • Засипати сиром, поставити в духовку на 40 хвилин.


  • Ледачі вареники з картоплею

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    В пост або тим, хто уникає м'яса і жирної їжі, відмінно підійдуть ліниві пельмені, рецепт дещо відрізняється від приготування лінивих вареників , в які йде вже зварене пюре. Крім картоплі і цибулі можна покласти у таку страву шпинат, адигейський сир, паприку, кабачки, а можна і все разом.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • картопля – 2-3 шт.;

  • сир твердий – 150 г;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 150 г;

  • перець болгарський – 1 шт.


  • Приготування

  • Замісити тісто і поставити охолоджуватися на 20-35 хвилин.

  • Овочі нарізати і обсмажити злегка.

  • Картоплю натерти, змішати з сиром.

  • Тісто розкачати і покласти рівним шаром картопляну начинку.

  • Ледачі картопляні пельмені викласти на форму, засипати овочами, залити водою на половину листа.

  • Запікати 25-30 хвилин.


  • Ліниві пельмені на овочевій подушці

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Приголомшливо смачними виходять ліниві пельмені з цибулею, морквою і капустою. Спершу на сковороду викладають овочі і томят, а зверху викладають заготовки пельменів. Так овочі просочуються м'ясним соком, та й самі віддають свій аромат і смак тесту. Можна брати будь-яке м'ясо, хорошими виходять пельмені з индюшиным фаршем. Незвичайний смак овочів додасть імбир, його можна покласти 5 р.
    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • борошно – 2 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • капуста – 140-150 г;

  • морква – 100 г;

  • цибуля – 150 г;

  • масло рослинне – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Замісити тісто з яйця, борошна, солі, води. Залишити на 25-35 хвилин «відпочивати» в холодильнику.

  • Цибуля, часник, моркву, капусту нарізати, обсмажити в олії. Так виходить «подушка» з овочів під ліниві пельмені.

  • Розкачати тісто великою тонким шаром, викласти на нього фарш, змішаний з цибулею, згорнути великий рулет.

  • Краї рулету защипнути, щоб м'ясо не вываливалось, і розрізати на невеликі, по 3-4 см, роли. Викласти їх на овочі, залити водою, щоб вона покрила на третину тісто, тушкувати 35 хвилин.


  • Ліниві пельмені з листкового тіста

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Ледачі пельмені з м'ясом , приготовані з листковим тестом, мають цікавий неординарний смак, а робляться дуже швидко, такі точно сподобаються домочадцям. За смаком відрізняються від звичайних пельменів, і добре додати в такі м'ясні роли побільше смаженої цибулі, він відмінно поєднується з листковим тестом.


    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • листкове тісто – 1 пачка;

  • цибуля – 2 шт.


  • Приготування

  • Тісто розкачати, не пошкодивши.

  • Фарш і нарізаний обсмажений цибулю викласти на форму.

  • Зліпити роли як за рецептом для простих ледачих пельменів.

  • Викласти у форму і запікати до готовності.


  • Ліниві пельмені рулетом - рецепт

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Ліниві пельмені рулетом нагадують великий м'ясний пиріг. Якщо у господині є під рукою готове пельменний тісто, на підготовку складових піде не більше п'яти хвилин. Можна зробити такий рулет навіть в мікрохвильовій печі – треба тільки дочекатися, коли тісто підрум'яниться. Щоб пиріг не розвалився, слід защипнути його краю.
    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • тісто – 200 г;

  • цибуля – 170 г;

  • спеції, сіль, зелень – за смаком.


  • Приготування

  • Тісто розкотити тонко (1 мм).

  • М'ясо змішати з цибулею і зеленню. Вимісити грунтовно і викласти зверху на лист тіста.

  • Скачати рулет, защипнувши довгий край.

  • Готувати ледачі пельмені в духовці 35-40 хвилин.


  • Як приготувати ліниві пельмені «Трояндочки»?

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Вигідно відрізняються від звичайних пельменів красиві ліниві пельмені трояндочки, причому щоб приготувати їх в домашніх умовах, витрачається набагато менше зусиль, адже тісто потрібно просто красиво згорнути рулетом. Тісто можна купити в магазині, але зроблене вдома, з додаванням молока, набагато смачніше. Щоб фарш був соковитіше, пропорції цибулі і м'яса повинні бути 2:1.
    Інгредієнти

  • фарш – 300-350 м;

  • цибуля – 150-200 г;

  • борошно – 3 склянки;

  • молоко – 125 мл;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування

  • М'ясо замісити разом з дрібно нарізаною цибулею і спеціями, ретельно вимісити.

  • Приготувати тісто з борошна, яйця, 05 склянки води і молока. Поставити в холодне місце на чверть години.

  • Розкачати тісто і розрізати його на довгі смужки.

  • На кожну смужку викласти фарш і згорнути смужку по довжині, щоб м'ясо не випадало.

  • Сформувати роли.

  • Готувати на пару 45 хвилин.


  • Ліниві пельмені з гострим соусом

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Ліниві пельмені в соусі чилі відмінно зігріють і наситять в холодну пору року. Робляться ці роли так само, як і стандартні ліниві пельмені, а незвичайний смак їм надає гострий соус-підливка. Для нього можна використовувати кілька видів перцю – чорний, білий, червоний. Важливо, що підлива повинна бути в міру солоною.
    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • тісто для пельменів;

  • цибуля – 3 шт.;

  • паприка червона – 2 ч. л.;

  • гострий перець – 1 ч. л.;

  • вершкове масло – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Приготувати ліниві пельмені за класичним рецептом. Зварити.

  • Цибулю, паприку, чорний перець розтерти в ступці, залити гарячим бульйоном, що залишився після варіння.

  • Покласти масло і розмішати. Посолити.


  • Ліниві пельмені в пароварці

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Домашні ліниві пельмені можна готувати на пару за принципом мантів. Плюс в тому, що рулетики виходять нежирними, адже весь жир забирає пароварка, так і готуються всього 20 хвилин. Цибуля варто різати дуже дрібно, і класти його потрібно багато, так буде соковитіше. Можна до фаршу додати гілочку або дві петрушки.
    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • борошно – 350-400 г;

  • цибуля – 120 г;

  • кінза, спеції, олія – за смаком.


  • Приготування

  • Замісити круте тісто для пельменів, загорнути у плівку і залишити на 30 хвилин.

  • М'ясо змішати з натертою цибулею, додати спецій, кінзи.

  • Фарш покласти на розкачане тісто, сформувати роли.

  • Готувати В пароварці 20 хвилин.


  • Ліниві пельмені в мультиварці

    Ліниві пельмені на сковороді в духовці, на пару і в мультиварці - рецепти тіста і різних начинок

    Мультиварка – воістину прекрасний винахід, що спрощує життя і допомагає економити час, з нею варені ліниві пельмені можна приготувати ще швидше. Добре додати до компонентів спеції «Італійські трави». Замість томатної пасти можна використовувати домашній соус лечо . Картопля найкраще різати великими шматками.
    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 250 г;

  • тісто для пельменів – 1 пачка;

  • картопля – 280-300 г;

  • морква – 100-120 г;

  • цибуля – 100 г;

  • перець болгарський – 100 г;

  • томатна паста – 2-3 ст. л.


  • Приготування

  • Фарш посолити, поперчити, додати спецій за бажанням.

  • Розкачати тісто, покласти на нього фарш рівномірно.

  • Згорнути тісто в рулет і розрізати на порційні шматки.

  • Овочі нарізати і викласти ними дно мультиварки.

  • Залити овочі томатною пастою, зверху викласти ліниві пельмені.

  • Залити склянку води. Поставити режим «Піч» на 55-60 хвилин.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:46
    Переглядів: 36