Ліниві пельмені вигідно відрізняються від звичайних тим, що для їх приготування не потрібно тривало вирізати склянкою кружечки для завертання в них м'ясної основи. Скрутити рулет з фаршем всередині можна всього за 5-10 хвилин, а тісто пельменний часто можна купити в магазині.
Як приготувати ліниві пельмені?
Ледачі домашні пельмені являють собою загорнуте в лист тіста м'ясо з цибулею, яке згортається в рулет і розрізається на невеликі акуратні роли. За зовнішнім виглядом такі «трояндочки» набагато красивіше звичайних пельменів-равіолі, а час їх приготування будинку в рази менше, ніж витончена ліпнина класичних аналогів.
Тісто для ледачих пельменів можна купити в магазині, але краще зробити його самостійно. Борошно спочатку рекомендується просіяти, так тісто буде ніжніше і більш розсипчасті. Якщо спершу збити яйце до утворення піни, потім покласти сіль і гашену оцтом соду, а тільки потім засипати борошно, то дуже смачні ліниві пельмені легше піддаються ліплення та подальшої готуванні. Після замішування тісто необхідно залишити відпочити на півгодини в холодному місці. Ліниві пельмені на сковороді - рецепт
Ліниві пельмені на сковороді виходять, мабуть, найбільш «ледачими», адже для їх приготування навіть розігрівати духовку не треба. Тісто вийде ніжніше, якщо спершу збити сіль, воду і яйце, а вже потім покласти борошно і гашену оцтом соду. Добре подавати таке частування зі сметаною або овочевим соусом, можна просто додати дрібно нарізані овочі і всипати їх в сковороду.
Інгредієнти:
фарш – 340-360 г; борошно – 400 г; сода – 1/2 ч. л.; яйце – 1 шт.; оцет – 1/2 ч. л.; цибуля – 200 г; вершкове масло – 40-50 г; сіль, спеції, зелень – за смаком. Приготування
Яйце посолити, додати води і збити до піни. Погасити оцтом соду і додати до яєчної маси. Покласти борошна і замісити тісто. Залишити його на півгодини в холодильнику відлежатися. М'ясо і дрібно нарізаний або протертий в блендері цибулю вимісити до однорідної маси. Розкачати тісто, викласти на нього фарш, згорнути рулетом і розрізати на шматки по 3-35 см завтовшки. Викласти отримані кружечки в сковороду з розігрітим вершковим маслом, смажити на повільному вогні 5 хвилин. Влити води і тушкувати ще 15-17 хвилин. «Ледача дружина» з пельменів - рецепт
Запіканка з пельменів «Ледача дружина» - відмінний спосіб приємно здивувати і порадувати сім'ю. Робити таку запіканку простіше простого, адже основні інгредієнти для неї – пельмені, вже куплені і зліплені. Пельмені треба брати в замороженому вигляді, але попередньо розігріти сковороду, так вони не пристануть до неї. Зверху рекомендується посипати сиром, зеленню.
Інгредієнти:
пельмені - 400 г; сир – 150 г; цибуля – 1 шт.; майонез, олія – за смаком; яйце – 2 шт. Приготування
На нагріту сковороду, змащену маслом, викласти заморожені пельмені рівним шаром. Цибулю обсмажити в олії і викласти зверху на пельмені. Майонез яйце збити, вилити в сковороду. Засипати сиром, поставити в духовку на 40 хвилин. Ледачі вареники з картоплею
В пост або тим, хто уникає м'яса і жирної їжі, відмінно підійдуть ліниві пельмені, рецепт дещо відрізняється від приготування лінивих вареників , в які йде вже зварене пюре. Крім картоплі і цибулі можна покласти у таку страву шпинат, адигейський сир, паприку, кабачки, а можна і все разом.
Інгредієнти:
борошно – 2 склянки; яйце – 1 шт.; картопля – 2-3 шт.; сир твердий – 150 г; морква – 150 г; цибуля – 150 г; перець болгарський – 1 шт. Приготування
Замісити тісто і поставити охолоджуватися на 20-35 хвилин. Овочі нарізати і обсмажити злегка. Картоплю натерти, змішати з сиром. Тісто розкачати і покласти рівним шаром картопляну начинку. Ледачі картопляні пельмені викласти на форму, засипати овочами, залити водою на половину листа. Запікати 25-30 хвилин. Ліниві пельмені на овочевій подушці
Приголомшливо смачними виходять ліниві пельмені з цибулею, морквою і капустою. Спершу на сковороду викладають овочі і томят, а зверху викладають заготовки пельменів. Так овочі просочуються м'ясним соком, та й самі віддають свій аромат і смак тесту. Можна брати будь-яке м'ясо, хорошими виходять пельмені з индюшиным фаршем. Незвичайний смак овочів додасть імбир, його можна покласти 5 р.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; борошно – 2 склянки; яйце – 1 шт.; капуста – 140-150 г; морква – 100 г; цибуля – 150 г; масло рослинне – 3 ст. л. Приготування
Замісити тісто з яйця, борошна, солі, води. Залишити на 25-35 хвилин «відпочивати» в холодильнику. Цибуля, часник, моркву, капусту нарізати, обсмажити в олії. Так виходить «подушка» з овочів під ліниві пельмені. Розкачати тісто великою тонким шаром, викласти на нього фарш, змішаний з цибулею, згорнути великий рулет. Краї рулету защипнути, щоб м'ясо не вываливалось, і розрізати на невеликі, по 3-4 см, роли. Викласти їх на овочі, залити водою, щоб вона покрила на третину тісто, тушкувати 35 хвилин. Ліниві пельмені з листкового тіста
Ледачі пельмені з м'ясом , приготовані з листковим тестом, мають цікавий неординарний смак, а робляться дуже швидко, такі точно сподобаються домочадцям. За смаком відрізняються від звичайних пельменів, і добре додати в такі м'ясні роли побільше смаженої цибулі, він відмінно поєднується з листковим тестом.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; листкове тісто – 1 пачка; цибуля – 2 шт. Приготування
Тісто розкачати, не пошкодивши. Фарш і нарізаний обсмажений цибулю викласти на форму. Зліпити роли як за рецептом для простих ледачих пельменів. Викласти у форму і запікати до готовності. Ліниві пельмені рулетом - рецепт
Ліниві пельмені рулетом нагадують великий м'ясний пиріг. Якщо у господині є під рукою готове пельменний тісто, на підготовку складових піде не більше п'яти хвилин. Можна зробити такий рулет навіть в мікрохвильовій печі – треба тільки дочекатися, коли тісто підрум'яниться. Щоб пиріг не розвалився, слід защипнути його краю.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; тісто – 200 г; цибуля – 170 г; спеції, сіль, зелень – за смаком. Приготування
Тісто розкотити тонко (1 мм). М'ясо змішати з цибулею і зеленню. Вимісити грунтовно і викласти зверху на лист тіста. Скачати рулет, защипнувши довгий край. Готувати ледачі пельмені в духовці 35-40 хвилин. Як приготувати ліниві пельмені «Трояндочки»?
Вигідно відрізняються від звичайних пельменів красиві ліниві пельмені трояндочки, причому щоб приготувати їх в домашніх умовах, витрачається набагато менше зусиль, адже тісто потрібно просто красиво згорнути рулетом. Тісто можна купити в магазині, але зроблене вдома, з додаванням молока, набагато смачніше. Щоб фарш був соковитіше, пропорції цибулі і м'яса повинні бути 2:1.
Інгредієнти
фарш – 300-350 м; цибуля – 150-200 г; борошно – 3 склянки; молоко – 125 мл; яйце – 1 шт. Приготування
М'ясо замісити разом з дрібно нарізаною цибулею і спеціями, ретельно вимісити. Приготувати тісто з борошна, яйця, 05 склянки води і молока. Поставити в холодне місце на чверть години. Розкачати тісто і розрізати його на довгі смужки. На кожну смужку викласти фарш і згорнути смужку по довжині, щоб м'ясо не випадало. Сформувати роли. Готувати на пару 45 хвилин. Ліниві пельмені з гострим соусом
Ліниві пельмені в соусі чилі відмінно зігріють і наситять в холодну пору року. Робляться ці роли так само, як і стандартні ліниві пельмені, а незвичайний смак їм надає гострий соус-підливка. Для нього можна використовувати кілька видів перцю – чорний, білий, червоний. Важливо, що підлива повинна бути в міру солоною.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; тісто для пельменів; цибуля – 3 шт.; паприка червона – 2 ч. л.; гострий перець – 1 ч. л.; вершкове масло – 1 ст. л. Приготування
Приготувати ліниві пельмені за класичним рецептом. Зварити. Цибулю, паприку, чорний перець розтерти в ступці, залити гарячим бульйоном, що залишився після варіння. Покласти масло і розмішати. Посолити. Ліниві пельмені в пароварці
Домашні ліниві пельмені можна готувати на пару за принципом мантів. Плюс в тому, що рулетики виходять нежирними, адже весь жир забирає пароварка, так і готуються всього 20 хвилин. Цибуля варто різати дуже дрібно, і класти його потрібно багато, так буде соковитіше. Можна до фаршу додати гілочку або дві петрушки.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; борошно – 350-400 г; цибуля – 120 г; кінза, спеції, олія – за смаком. Приготування
Замісити круте тісто для пельменів, загорнути у плівку і залишити на 30 хвилин. М'ясо змішати з натертою цибулею, додати спецій, кінзи. Фарш покласти на розкачане тісто, сформувати роли. Готувати В пароварці 20 хвилин. Ліниві пельмені в мультиварці
Мультиварка – воістину прекрасний винахід, що спрощує життя і допомагає економити час, з нею варені ліниві пельмені можна приготувати ще швидше. Добре додати до компонентів спеції «Італійські трави». Замість томатної пасти можна використовувати домашній соус лечо . Картопля найкраще різати великими шматками.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 250 г; тісто для пельменів – 1 пачка; картопля – 280-300 г; морква – 100-120 г; цибуля – 100 г; перець болгарський – 100 г; томатна паста – 2-3 ст. л. Приготування
Фарш посолити, поперчити, додати спецій за бажанням. Розкачати тісто, покласти на нього фарш рівномірно. Згорнути тісто в рулет і розрізати на порційні шматки. Овочі нарізати і викласти ними дно мультиварки. Залити овочі томатною пастою, зверху викласти ліниві пельмені. Залити склянку води. Поставити режим «Піч» на 55-60 хвилин.