» » Гнізда з макаронів – рецепти

Гнізда з макаронів – рецепти

Гнізда з макаронів – рецепти
Пікантні, ароматні, божественно смачні і оригінальні гнізда з макаронів – рецепти такої страви для вас у сьогоднішньому матеріалі. Для їх реалізації потрібні макаронні вироби лапшевидной форми, скручені у вигляді гнізд.

Як приготувати макарони «Гнізда» з фаршем в духовці – рецепт


Особливо смачно вдаються макаронні гнізда, якщо приготувати їх в духовці. Рум'яна сирна скоринка гармонійно доповнює блюдо і надає йому неповторного смаку.
Інгредієнти:

  • макарони «Гнізда» – 490 г;

  • будь фарш – 630 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • томатний соус або кетчуп – 125 г;

  • сметана – 125 г;

  • сир твердий – 220 г;

  • зубки часникові – 3-4 шт.;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком;

  • вода очищена.


  • Приготування

  • На деко з високими бортами або в підходящу ємність для запікання викладаємо одним шаром, але щільно один до одного сирі гнізда макаронів.

  • Фарш з будь-якого виду м'яса на вибір доповнюємо дрібно нарубаним попередньо очищеним цибулею і часником, сіллю і перчиком і перемішуємо.

  • Викладаємо невеликі порції фаршу зверху на гнізда, акуратно розподіляємо м'ясо по їх поверхні і злегка вдавлюємо.

  • Тепер підсолюємо підігріту до кипіння воду і заливаємо її в ємність з заготовками, щоб вона трохи не доходила до рівня фаршу.

  • Прикриваємо деко або форму відрізу фольги або кришкою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку хвилин на десять або до готовності макаронних виробів.

  • Тепер знімаємо фольгу або кришку і змащуємо гнізда з фаршем сумішшю томатного соусу або кетчупа зі сметаною.

  • Притрушиваем страва додатково перетертим на тертці сиром і повертаємо блюдо в духовку до одержання рум'яної і апетитною скоринки приблизно хвилин на десять.

  • По готовності посипаємо макаронні гнізда дрібно нарубаної зеленню і тут же гарячими подаємо до столу.


  • Макарони «Гнізда» з фаршем на сковороді – рецепт


    Варіант приготування страви на сковороді передбачає використання в якості рідкої заливки бульйону замість води. Його потрібно приготувати заздалегідь, а якщо часу зовсім немає, то і заварений бульйонний кубик підійде.
    Інгредієнти:

  • макарони «Гнізда» – 490 г;

  • будь фарш – 630 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • бульйон готовий – 310 мл;

  • сир твердий – 140 г;

  • зубки часникові – 2-3 шт.;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком.


  • Приготування

  • У велику високу сковороду викладаємо макаронні гнізда.

  • Ставимо нагріватися до кипіння бульйон, а тим часом готуємо фарш.

  • Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулину і часникові зубки, додаємо порізану масу до подрібненого м'яса і заправляємо її за смаком сіллю і перцем.

  • Викладаємо порції фаршу, оформлені котлетками, зверху на гнізда і заливаємо в сковороду гарячий підсолений бульйон. Він повинен покривати макарони на дві третини.

  • Прикриваємо посудину щільно кришкою і витримуємо на плиті при помірному кипінні до готовності макаронів.

  • В кінці приготування посипаємо гнізда тертим сиром і тримаємо їх під кришкою до розплавлення сирної стружки.

  • Відразу ж подаємо гарячі гнізда до столу, приправивши зеленню.


  • Фаршировані гнізда з макаронів – рецепт з грибами


    Поєднання макаронних виробів з грибами, курячим м'ясом, сметаною і сиром чимось нагадує за смаком жульєн , але все ж має свою індивідуальну родзинку.
    Інгредієнти:

  • макарони «Гнізда» – 490 г;

  • куряче м'ясо (філе грудки) – 330 г;

  • гриби – 220 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 45 мл;

  • готовий бульйон або вода – 310 мл;

  • сир твердий – 140 г;

  • сметана – 140 г;

  • сухі прованські або італійські трави – за смаком;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком.


  • Приготування

  • Страву можна приготувати як відразу в духовці, так і довести гнізда до готовності на сковороді, а потім відправити в духовку для підрум'янення.

  • Для цього викладаємо макаронні заготовки в підходящу ємність, заливаємо гарячим бульйоном або водою, прикриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в прогрітий духову шафу або на плиту до готовності макаронів.

  • Тим часом в сковороді пасеруємо на олії нарізану цибулину до рум'яного кольору, додаємо гриби і смажимо вміст до випаровування вологи.

  • Окремо підрум'янюємо дрібно нарізане куряче філе і викладаємо до грибний піджарки.

  • Підсолюємо компоненти за смаком, перчимо, заправляємо ароматними прованськими або італійськими травами і знімаємо з плити.

  • Приготовану начинку викладаємо зверху на практично готові гнізда, зверху додаємо по ложці сметани, притрушиваем сиром і відправляємо хвилин на десять для підрум'янення в духовку.

  • Готові макарони «Гнізда» з куркою і грибами подаємо гарячими, посипавши зеленню.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:37
    Переглядів: 132