Пікантні, ароматні, божественно смачні і оригінальні гнізда з макаронів – рецепти такої страви для вас у сьогоднішньому матеріалі. Для їх реалізації потрібні макаронні вироби лапшевидной форми, скручені у вигляді гнізд.
Як приготувати макарони «Гнізда» з фаршем в духовці – рецепт
Особливо смачно вдаються макаронні гнізда, якщо приготувати їх в духовці. Рум'яна сирна скоринка гармонійно доповнює блюдо і надає йому неповторного смаку.
Інгредієнти: макарони «Гнізда» – 490 г; будь фарш – 630 г; цибулина ріпчаста – 85 м; томатний соус або кетчуп – 125 г; сметана – 125 г; сир твердий – 220 г; зубки часникові – 3-4 шт.; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком; зелень свіжа – за смаком; вода очищена. Приготування На деко з високими бортами або в підходящу ємність для запікання викладаємо одним шаром, але щільно один до одного сирі гнізда макаронів. Фарш з будь-якого виду м'яса на вибір доповнюємо дрібно нарубаним попередньо очищеним цибулею і часником, сіллю і перчиком і перемішуємо. Викладаємо невеликі порції фаршу зверху на гнізда, акуратно розподіляємо м'ясо по їх поверхні і злегка вдавлюємо. Тепер підсолюємо підігріту до кипіння воду і заливаємо її в ємність з заготовками, щоб вона трохи не доходила до рівня фаршу. Прикриваємо деко або форму відрізу фольги або кришкою і відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку хвилин на десять або до готовності макаронних виробів. Тепер знімаємо фольгу або кришку і змащуємо гнізда з фаршем сумішшю томатного соусу або кетчупа зі сметаною. Притрушиваем страва додатково перетертим на тертці сиром і повертаємо блюдо в духовку до одержання рум'яної і апетитною скоринки приблизно хвилин на десять. По готовності посипаємо макаронні гнізда дрібно нарубаної зеленню і тут же гарячими подаємо до столу. Макарони «Гнізда» з фаршем на сковороді – рецепт
Варіант приготування страви на сковороді передбачає використання в якості рідкої заливки бульйону замість води. Його потрібно приготувати заздалегідь, а якщо часу зовсім немає, то і заварений бульйонний кубик підійде.
Інгредієнти: макарони «Гнізда» – 490 г; будь фарш – 630 г; цибулина ріпчаста – 85 м; бульйон готовий – 310 мл; сир твердий – 140 г; зубки часникові – 2-3 шт.; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком; зелень свіжа – за смаком. Приготування У велику високу сковороду викладаємо макаронні гнізда. Ставимо нагріватися до кипіння бульйон, а тим часом готуємо фарш. Очищаємо і дрібно шаткуємо цибулину і часникові зубки, додаємо порізану масу до подрібненого м'яса і заправляємо її за смаком сіллю і перцем. Викладаємо порції фаршу, оформлені котлетками, зверху на гнізда і заливаємо в сковороду гарячий підсолений бульйон. Він повинен покривати макарони на дві третини. Прикриваємо посудину щільно кришкою і витримуємо на плиті при помірному кипінні до готовності макаронів. В кінці приготування посипаємо гнізда тертим сиром і тримаємо їх під кришкою до розплавлення сирної стружки. Відразу ж подаємо гарячі гнізда до столу, приправивши зеленню. Фаршировані гнізда з макаронів – рецепт з грибами
Поєднання макаронних виробів з грибами, курячим м'ясом, сметаною і сиром чимось нагадує за смаком жульєн , але все ж має свою індивідуальну родзинку.
Інгредієнти: макарони «Гнізда» – 490 г; куряче м'ясо (філе грудки) – 330 г; гриби – 220 г; цибулина ріпчаста – 85 м; олія соняшникова або оливкова без аромату – 45 мл; готовий бульйон або вода – 310 мл; сир твердий – 140 г; сметана – 140 г; сухі прованські або італійські трави – за смаком; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком; зелень свіжа – за смаком. Приготування Страву можна приготувати як відразу в духовці, так і довести гнізда до готовності на сковороді, а потім відправити в духовку для підрум'янення. Для цього викладаємо макаронні заготовки в підходящу ємність, заливаємо гарячим бульйоном або водою, прикриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в прогрітий духову шафу або на плиту до готовності макаронів. Тим часом в сковороді пасеруємо на олії нарізану цибулину до рум'яного кольору, додаємо гриби і смажимо вміст до випаровування вологи. Окремо підрум'янюємо дрібно нарізане куряче філе і викладаємо до грибний піджарки. Підсолюємо компоненти за смаком, перчимо, заправляємо ароматними прованськими або італійськими травами і знімаємо з плити. Приготовану начинку викладаємо зверху на практично готові гнізда, зверху додаємо по ложці сметани, притрушиваем сиром і відправляємо хвилин на десять для підрум'янення в духовку. Готові макарони «Гнізда» з куркою і грибами подаємо гарячими, посипавши зеленню.