Запіканка з макаронів в духовці
Ознайомившись із запропонованими рецептами, ви дізнаєтеся, як приготувати запіканку з макаронів в духовці. За допомогою реалізації простих рекомендацій можна не тільки утилізувати решту з колишньої трапези макарони, але і помітно урізноманітнити своє звичне наскучившее меню.
Інгредієнти:
відварені макарони – 280 м;
м'ясо куряче (грудка) – 280 м;
добірні курячі яйця – 3 шт.;
незбиране молоко – 115 мл;
вершки або сметана – 115 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
сир твердий – 110 г;
олія соняшникова без запаху – 25 мл;
ароматні сухі прованські або італійські трави – за смаком;
сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком.
Приготування
Ставимо варитися курячу грудку, а по готовності шаткуємо її невеликою соломкою.
Очищаємо і пасеруємо в сковороді на олії соняшниковій цибуля ріпчаста, після чого додаємо відварну курячу м'якоть і ще трохи обсмажуємо, посоливши масу і поперчив за смаком.
У форму для запікання, попередньо промаслений, викладаємо шарами відварені макарони і піджарку з лука і курки.
Тепер трохи збиваємо яйця, вливаємо до них молоко і вершки або сметану і перемішуємо.
Підсолюємо яєчно-молочну суміш, приправляємо ароматними травами і закладаємо також перетертий на тертці сир і ще раз перемішуємо.
Заливаємо отриманої субстанцією макаронні вироби з курятиною у формі і відправляємо страва для подальшого приготування в духовку.
Хвилин через тридцять перебування при температурі 195 градусів запіканка з макаронів в духовці з сиром і куркою буде готова, можна подавати до столу, попередньо посипавши зеленню нарубаної.
Смачнюща запіканка з макаронами і ковбасою у духовці готується тим же манером, тільки замість відвареного курячого м'яса потрібно взяти будь-яку на вибір і смак ковбасу.
Інгредієнти:
відварені макарони – 220 г;
сир зернистий – 320 г;
добірні курячі яйця – 3 шт.;
вершки середньої жирності або сметана – 85 м;
цукровий пісок – 65 г;
масло вершкове для промаслення форми.
Приготування
Змішуємо в мисці сир зернистий з яйцями, сметаною або вершками і цукром.
Тепер викладаємо отриману сирну суміш до макаронів, перемішуємо і викладаємо масу в промаслений вершковим маслом форму для запікання.
Через тридцять хвилин перебування страви в прогрітій до 190 градусів духовці виймаємо його і остуджуємо.
Інгредієнти:
відварені макарони – 320 г;
сир твердий – 220 г;
добірні курячі яйця – 3 шт.;
вершкове селянське масло – 40 г;
сіль кам'яна йодована і спеції – за смаком.
Приготування
Для приготування сирної запіканки змішуємо збиті яйця з розпущеним вершковим маслом, дрібкою солі і спеціями, після чого додаємо половину перетертого сиру і ще раз перемішуємо.
Змішуємо макарони з приготовленої яєчно-сирною сумішшю і викладаємо в промаслений форму для запікання.
Притрушиваем страва залишилася сирної стружкою і даємо підрум'янитися і запектися в прогрітій до 195 градусів духовці протягом приблизно двадцяти хвилин.
Інгредієнти:
відварені макарони – 480 м;
фарш м'ясний – 480 м;
цибулина ріпчаста – 95 г;
томатна паста – 95 г;
твердий сир – 195 г;
молоко – 390 мл;
вершкове селянське масло – 55 г;
борошно пшеничне – 85 м;
мускатний горіх мелений – 2 щіпки;
олія соняшникова без запаху – 25 мл;
сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком.
Приготування
Приготування м'ясної запіканки починаємо з підготовки м'ясного наповнювача. Обсмажуємо очищений і нашатковану цибулю, після чого закладаємо фарш і обсмажуємо його з цибулевої масою, розтираючи грудочки.
Додаємо томатну пасту, сіль і перчик, перемішуємо і припускаємо ще хвилинки чотири.
Для заливки розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому борошно до кремового відтінку.
Тепер тонкою цівкою вливаємо в сковороду молоко, неперервно і інтенсивно розмішуючи при цьому вміст за допомогою віночка.
Підсолюємо соус, перчимо, заправляємо мускатним горіхом, припускаємо пару хвилин і знімаємо з плити.
Оформляючи блюдо, укладаємо у форму шарами макарони, перетертий сир і м'ясну піджарку, поливаючи кожен шар вершково-молочним соусом.
Притрушиваем запіканку сиром зверху і відправляємо її запікатися при температурі 185 градусів протягом тридцяти-сорока хвилин.
Рум'яна запіканка з макаронами і куркою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Смачнюща запіканка з макаронами і ковбасою у духовці готується тим же манером, тільки замість відвареного курячого м'яса потрібно взяти будь-яку на вибір і смак ковбасу.
Солодка запіканка з макаронів і сиру в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Запіканка з макаронів в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
М'ясна запіканка з макаронами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з
Запіканка з макаронів з яйцем
Головним плюсом запіканки з макаронів є, мабуть, ідеальне і в той же час доступне поєднання всіма улюблених продуктів. До того ж сам процес його
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Макаронна запіканка - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього вечері, не викидаючи його. Доповнивши блюдо м'ясними компонентами у вас
Запіканка з макаронів з сиром
Для тих, у кого немає часу і не хочеться просто є макарони, пропонуємо спробувати макаронну запіканку з сиром. Таке блюдо можна приготувати,
Запіканка з макаронів з ковбасою
Макарони - це смачна, хоч і корисна їжа. Рецептів їх приготування досить багато, це можуть бути і макарони з сиром та різними соусами. Але сьогодні
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю