» » Запіканка з макаронів в духовці

Запіканка з макаронів в духовці

Запіканка з макаронів в духовці
Ознайомившись із запропонованими рецептами, ви дізнаєтеся, як приготувати запіканку з макаронів в духовці. За допомогою реалізації простих рекомендацій можна не тільки утилізувати решту з колишньої трапези макарони, але і помітно урізноманітнити своє звичне наскучившее меню.

Рум'яна запіканка з макаронами і куркою в духовці


Інгредієнти:

  • відварені макарони – 280 м;

  • м'ясо куряче (грудка) – 280 м;

  • добірні курячі яйця – 3 шт.;

  • незбиране молоко – 115 мл;

  • вершки або сметана – 115 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • сир твердий – 110 г;

  • олія соняшникова без запаху – 25 мл;

  • ароматні сухі прованські або італійські трави – за смаком;

  • сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком.


  • Приготування

  • Ставимо варитися курячу грудку, а по готовності шаткуємо її невеликою соломкою.

  • Очищаємо і пасеруємо в сковороді на олії соняшниковій цибуля ріпчаста, після чого додаємо відварну курячу м'якоть і ще трохи обсмажуємо, посоливши масу і поперчив за смаком.

  • У форму для запікання, попередньо промаслений, викладаємо шарами відварені макарони і піджарку з лука і курки.

  • Тепер трохи збиваємо яйця, вливаємо до них молоко і вершки або сметану і перемішуємо.

  • Підсолюємо яєчно-молочну суміш, приправляємо ароматними травами і закладаємо також перетертий на тертці сир і ще раз перемішуємо.

  • Заливаємо отриманої субстанцією макаронні вироби з курятиною у формі і відправляємо страва для подальшого приготування в духовку.

  • Хвилин через тридцять перебування при температурі 195 градусів запіканка з макаронів в духовці з сиром і куркою буде готова, можна подавати до столу, попередньо посипавши зеленню нарубаної.


  • Смачнюща запіканка з макаронами і ковбасою у духовці готується тим же манером, тільки замість відвареного курячого м'яса потрібно взяти будь-яку на вибір і смак ковбасу.

    Солодка запіканка з макаронів і сиру в духовці


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 220 г;

  • сир зернистий – 320 г;

  • добірні курячі яйця – 3 шт.;

  • вершки середньої жирності або сметана – 85 м;

  • цукровий пісок – 65 г;

  • масло вершкове для промаслення форми.


  • Приготування

  • Змішуємо в мисці сир зернистий з яйцями, сметаною або вершками і цукром.

  • Тепер викладаємо отриману сирну суміш до макаронів, перемішуємо і викладаємо масу в промаслений вершковим маслом форму для запікання.

  • Через тридцять хвилин перебування страви в прогрітій до 190 градусів духовці виймаємо його і остуджуємо.


  • Запіканка з макаронів в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 320 г;

  • сир твердий – 220 г;

  • добірні курячі яйця – 3 шт.;

  • вершкове селянське масло – 40 г;

  • сіль кам'яна йодована і спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Для приготування сирної запіканки змішуємо збиті яйця з розпущеним вершковим маслом, дрібкою солі і спеціями, після чого додаємо половину перетертого сиру і ще раз перемішуємо.

  • Змішуємо макарони з приготовленої яєчно-сирною сумішшю і викладаємо в промаслений форму для запікання.

  • Притрушиваем страва залишилася сирної стружкою і даємо підрум'янитися і запектися в прогрітій до 195 градусів духовці протягом приблизно двадцяти хвилин.


  • М'ясна запіканка з макаронами в духовці


    Інгредієнти:

  • відварені макарони – 480 м;

  • фарш м'ясний – 480 м;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • томатна паста – 95 г;

  • твердий сир – 195 г;

  • молоко – 390 мл;

  • вершкове селянське масло – 55 г;

  • борошно пшеничне – 85 м;

  • мускатний горіх мелений – 2 щіпки;

  • олія соняшникова без запаху – 25 мл;

  • сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком.


  • Приготування

  • Приготування м'ясної запіканки починаємо з підготовки м'ясного наповнювача. Обсмажуємо очищений і нашатковану цибулю, після чого закладаємо фарш і обсмажуємо його з цибулевої масою, розтираючи грудочки.

  • Додаємо томатну пасту, сіль і перчик, перемішуємо і припускаємо ще хвилинки чотири.

  • Для заливки розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому борошно до кремового відтінку.

  • Тепер тонкою цівкою вливаємо в сковороду молоко, неперервно і інтенсивно розмішуючи при цьому вміст за допомогою віночка.

  • Підсолюємо соус, перчимо, заправляємо мускатним горіхом, припускаємо пару хвилин і знімаємо з плити.

  • Оформляючи блюдо, укладаємо у форму шарами макарони, перетертий сир і м'ясну піджарку, поливаючи кожен шар вершково-молочним соусом.

  • Притрушиваем запіканку сиром зверху і відправляємо її запікатися при температурі 185 градусів протягом тридцяти-сорока хвилин.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:33
    Переглядів: 53