Ознайомившись із запропонованими рецептами, ви дізнаєтеся, як приготувати запіканку з макаронів в духовці. За допомогою реалізації простих рекомендацій можна не тільки утилізувати решту з колишньої трапези макарони, але і помітно урізноманітнити своє звичне наскучившее меню.
Рум'яна запіканка з макаронами і куркою в духовці
Інгредієнти: відварені макарони – 280 м; м'ясо куряче (грудка) – 280 м; добірні курячі яйця – 3 шт.; незбиране молоко – 115 мл; вершки або сметана – 115 г; цибулина ріпчаста – 85 м; сир твердий – 110 г; олія соняшникова без запаху – 25 мл; ароматні сухі прованські або італійські трави – за смаком; сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком. Приготування Ставимо варитися курячу грудку, а по готовності шаткуємо її невеликою соломкою. Очищаємо і пасеруємо в сковороді на олії соняшниковій цибуля ріпчаста, після чого додаємо відварну курячу м'якоть і ще трохи обсмажуємо, посоливши масу і поперчив за смаком. У форму для запікання, попередньо промаслений, викладаємо шарами відварені макарони і піджарку з лука і курки. Тепер трохи збиваємо яйця, вливаємо до них молоко і вершки або сметану і перемішуємо. Підсолюємо яєчно-молочну суміш, приправляємо ароматними травами і закладаємо також перетертий на тертці сир і ще раз перемішуємо. Заливаємо отриманої субстанцією макаронні вироби з курятиною у формі і відправляємо страва для подальшого приготування в духовку. Хвилин через тридцять перебування при температурі 195 градусів запіканка з макаронів в духовці з сиром і куркою буде готова, можна подавати до столу, попередньо посипавши зеленню нарубаної. Смачнюща запіканка з макаронами і ковбасою у духовці готується тим же манером, тільки замість відвареного курячого м'яса потрібно взяти будь-яку на вибір і смак ковбасу.
Солодка запіканка з макаронів і сиру в духовці
Інгредієнти: відварені макарони – 220 г; сир зернистий – 320 г; добірні курячі яйця – 3 шт.; вершки середньої жирності або сметана – 85 м; цукровий пісок – 65 г; масло вершкове для промаслення форми. Приготування Змішуємо в мисці сир зернистий з яйцями, сметаною або вершками і цукром. Тепер викладаємо отриману сирну суміш до макаронів, перемішуємо і викладаємо масу в промаслений вершковим маслом форму для запікання. Через тридцять хвилин перебування страви в прогрітій до 190 градусів духовці виймаємо його і остуджуємо. Запіканка з макаронів в духовці з сиром
Інгредієнти: відварені макарони – 320 г; сир твердий – 220 г; добірні курячі яйця – 3 шт.; вершкове селянське масло – 40 г; сіль кам'яна йодована і спеції – за смаком. Приготування Для приготування сирної запіканки змішуємо збиті яйця з розпущеним вершковим маслом, дрібкою солі і спеціями, після чого додаємо половину перетертого сиру і ще раз перемішуємо. Змішуємо макарони з приготовленої яєчно-сирною сумішшю і викладаємо в промаслений форму для запікання. Притрушиваем страва залишилася сирної стружкою і даємо підрум'янитися і запектися в прогрітій до 195 градусів духовці протягом приблизно двадцяти хвилин. М'ясна запіканка з макаронами в духовці
Інгредієнти: відварені макарони – 480 м; фарш м'ясний – 480 м; цибулина ріпчаста – 95 г; томатна паста – 95 г; твердий сир – 195 г; молоко – 390 мл; вершкове селянське масло – 55 г; борошно пшеничне – 85 м; мускатний горіх мелений – 2 щіпки; олія соняшникова без запаху – 25 мл; сіль кам'яна йодована і перець свіжозмелену – за смаком. Приготування Приготування м'ясної запіканки починаємо з підготовки м'ясного наповнювача. Обсмажуємо очищений і нашатковану цибулю, після чого закладаємо фарш і обсмажуємо його з цибулевої масою, розтираючи грудочки. Додаємо томатну пасту, сіль і перчик, перемішуємо і припускаємо ще хвилинки чотири. Для заливки розтоплюємо масло і пасеруємо в ньому борошно до кремового відтінку. Тепер тонкою цівкою вливаємо в сковороду молоко, неперервно і інтенсивно розмішуючи при цьому вміст за допомогою віночка. Підсолюємо соус, перчимо, заправляємо мускатним горіхом, припускаємо пару хвилин і знімаємо з плити. Оформляючи блюдо, укладаємо у форму шарами макарони, перетертий сир і м'ясну піджарку, поливаючи кожен шар вершково-молочним соусом. Притрушиваем запіканку сиром зверху і відправляємо її запікатися при температурі 185 градусів протягом тридцяти-сорока хвилин.