» » Курка з айвою в духовці – рецепт

Курка з айвою в духовці – рецепт

Запечена курка прекрасно поєднується з айвою, тому обов'язково приготуйте в духовці страву за нашими рецептами, а як все правильно зробити описано в цьому матеріалі.

Курка, фарширована айвою в духовці – рецепт

Курка з айвою в духовці – рецепт

Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;

  • айва (велика) – 2 шт.;

  • солоний соєвий соус – 40 мл;

  • сік лимона – 3 ст. ложки;

  • молодий часник – 3 зубки;

  • майонез – 2 ст. ложки (з гіркою);

  • соняшникова олія – 3 ч. ложки.


  • Приготування

  • Курочку розморожуємо і хорошенечко вимиваємо у великій кількості холодної води.

  • В піалу викладаємо майонез, доливаємо до нього солоний соєвий соус і вичавлений сік зі свіжого лимона. Сюди ж продавлюємо через спеціальний прес кілька зубків часнику і дуже ретельно розмішуємо отриманий маринад.

  • Наносимо його спочатку на внутрішню частину птиці, а потім покриваємо їм ззовні.

  • Покласти курку в широку пластикову миску і залишаємо на 45-50 хвилин.

  • Плоди айви очищаємо від тонкого шару шкірки і внутрішніх сім'ядолей, а саму м'якоть подрібнюємо невеликими шматочками.

  • Підготовленими фруктами заповнюємо внутрішню порожнину нашої курочки і, зв'язавши гомілки товстою ниткою розміщуємо на промасленому пекарському аркуші.

  • Запікаємо курку з айвою в духовці протягом 1 години 45 хвилин, витримуючи при цьому температуру 180 градусів.


  • Запечена курка з айвою і картоплею в духовці – рецепт

    Курка з айвою в духовці – рецепт

    Інгредієнти:

  • курячі стегна – 700 г;

  • стигла айва – 2 шт.;

  • картопля – 5-6 шт.;

  • чорнослив – 100 г;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • перець, сіль – за смаком;

  • питна вода – 2/3 ст.


  • Приготування

  • Кожне вимите стегно ділимо ще на дві частини і викладаємо м'ясо в глибоку миску.

  • Очищений цибулю шаткуємо максимально тонкими півкільцями, а картоплю нарізаємо довільними кубиками й викладаємо ці овочі в миску з курочкою.

  • Не знімаючи шкірки з айви, ділимо її на дві половини і вирізаємо з кожної серединку з насінням. Далі ці половинки айви нарізаємо плоскими, тонкими часточками.

  • Чорнослив прокручуємо через велике сито м'ясорубки і разом з підготовленою айвою викладаємо їх в загальну миску.

  • Сполучені в одній ємності інгредієнти за смаком присипаємо ароматним меленим перцем і кухонною сіллю.

  • Перемішуємо вміст миски, а потім переміщаємо його у високу форму.

  • Додаємо сюди питної води і ставимо страву в духовку.

  • Запікаємо все на протязі 1 години 15 хвилин, при температурі 195 градусів.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:24
    Переглядів: 27