Запечена курка прекрасно поєднується з айвою, тому обов'язково приготуйте в духовці страву за нашими рецептами, а як все правильно зробити описано в цьому матеріалі.
Курка, фарширована айвою в духовці – рецепт
Інгредієнти: тушка курки – 1 шт.; айва (велика) – 2 шт.; солоний соєвий соус – 40 мл; сік лимона – 3 ст. ложки; молодий часник – 3 зубки; майонез – 2 ст. ложки (з гіркою); соняшникова олія – 3 ч. ложки. Приготування Курочку розморожуємо і хорошенечко вимиваємо у великій кількості холодної води. В піалу викладаємо майонез, доливаємо до нього солоний соєвий соус і вичавлений сік зі свіжого лимона. Сюди ж продавлюємо через спеціальний прес кілька зубків часнику і дуже ретельно розмішуємо отриманий маринад. Наносимо його спочатку на внутрішню частину птиці, а потім покриваємо їм ззовні. Покласти курку в широку пластикову миску і залишаємо на 45-50 хвилин. Плоди айви очищаємо від тонкого шару шкірки і внутрішніх сім'ядолей, а саму м'якоть подрібнюємо невеликими шматочками. Підготовленими фруктами заповнюємо внутрішню порожнину нашої курочки і, зв'язавши гомілки товстою ниткою розміщуємо на промасленому пекарському аркуші. Запікаємо курку з айвою в духовці протягом 1 години 45 хвилин, витримуючи при цьому температуру 180 градусів. Запечена курка з айвою і картоплею в духовці – рецепт
Інгредієнти: курячі стегна – 700 г; стигла айва – 2 шт.; картопля – 5-6 шт.; чорнослив – 100 г; ріпчаста цибуля – 2 шт.; перець, сіль – за смаком; питна вода – 2/3 ст. Приготування Кожне вимите стегно ділимо ще на дві частини і викладаємо м'ясо в глибоку миску. Очищений цибулю шаткуємо максимально тонкими півкільцями, а картоплю нарізаємо довільними кубиками й викладаємо ці овочі в миску з курочкою. Не знімаючи шкірки з айви, ділимо її на дві половини і вирізаємо з кожної серединку з насінням. Далі ці половинки айви нарізаємо плоскими, тонкими часточками. Чорнослив прокручуємо через велике сито м'ясорубки і разом з підготовленою айвою викладаємо їх в загальну миску. Сполучені в одній ємності інгредієнти за смаком присипаємо ароматним меленим перцем і кухонною сіллю. Перемішуємо вміст миски, а потім переміщаємо його у високу форму. Додаємо сюди питної води і ставимо страву в духовку. Запікаємо все на протязі 1 години 15 хвилин, при температурі 195 градусів.