» » Кабачкова ікра з помідорами

Кабачкова ікра з помідорами

Кабачкова ікра з помідорами
Пропонуємо приступити до приготування незрівнянною кабачкової ікри з помідорами за рецептами, які описані нижче, і, завдяки яким ви швидко і дуже смачно зробите цю закуску.

Кабачкова ікра з помідорами і майонезом, через м'ясорубку


Інгредієнти:

  • молоді кабачки – 35 кг;

  • цибуля – 500 г;

  • помідори – 19 кг;

  • кардамон (мелена) – 05 ст. ложки;

  • жирний майонез – 270 мл;

  • соняшникова олія – 160 мл;

  • кухонна сіль – 3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • оцет (9%) – 40 мл


  • Приготування

  • Вимиті кабачки нарізаємо довільними, не великими шматочками і пропускаємо їх через велику сітку м'ясорубки.

  • Слідом за кабачками в одну ємність прокручуємо очищений цибулю.

  • Помідори кладемо в глибоку ємність із вже закипілої водою і десь 2-3 хвилинки бланшируем їх. Переміщаємо овоч в друшляк і з легкістю відокремлюємо від нього шкірку. Тепер, м'якоть цих плодів подрібнюємо через м'ясорубку, тільки окремо від кабачків з цибулею.

  • У високу каструлю з товстим дном наливаємо необхідний обсяг соняшникової олії і ставимо його грітися на плиту.

  • Викладаємо в каструлю кабачки з цибулею і близько 6-8 хвилин обсмажуємо їх.

  • Далі додаємо сюди томатний морс і разом з ним вводимо в ікру кухонну сіль цукровий пісок і мелений кардамон.

  • Слідом викладаємо в каструлю жирний майонез, перемішуємо закуску і тушкуємо її на самому мінімально вогні від 25 до 3 годин.

  • За 15 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру оцет.

  • Готове вміст каструлі розподіляємо по заздалегідь прожареним в духовій шафі скляним банкам, відразу ж їх укупориваем підсмаженою бляшаними кришками.


  • Кабачкова ікра з помідорами, морквою, болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • кабачки – 17 кг;

  • болгарський перець – 400 г;

  • морква – 400 г;

  • помідори – 650 г;

  • цукор, сіль – по 1 десертній ложці;

  • соняшникова олія – 130 мл;

  • столовий оцет – 5 ст. ложок.


  • Приготування

  • Вимиваємо і очищаємо всі овочі. Далі кожен з них подрібнюємо кубиками, не більше 1 сантиметра.

  • У великій високий сотейник з вже розпеченим маслом спочатку викладаємо цибулю і буквально через 3-4 хвилини водимо до нього моркву відразу з болгарським перцем.

  • Після того як все це ми обсмажимо на протязі 4-5 хвилин викладаємо в сотейник основні овочі для нашої ікри (кабачки, помідори). Обсмаживши їх на сильному вогні близько 2-3 хвилин, зменшуємо полум'я до мінімуму і вводимо в ікру цукор разом з сіллю.

  • Прикриваємо сотейник кришкою і від цього моменту тушкуємо закуску 1 годину 45 хвилин.

  • Тепер вливаємо оцет і продовжуємо приготування ікри ще 15 хвилин.

  • Розкладаємо закуску по тричі ошпаренным окропом банкам і герметично закочує їх обробленими кришками.


  • Кабачкова ікра з часником і помідорами на зиму


    Інгредієнти:

  • кабачки (молоді) – 2 кг;

  • ріпчаста цибуля – 450 г;

  • помідори – 750 г;

  • часник – 100 г;

  • сіль – 2/3 ст. ложки;

  • суміш перців – за смаком;

  • соняшникова олія – 120 мл;

  • оцет – 60 мл


  • Приготування

  • Вимиті, висушені помідори і кабачки з допомогою гострого ножа нарізаємо на кубики. Також подрібнюємо і очищений ріпчасту цибулю.

  • У сотейнику добре прогріваємо половину потрібного масла і на ньому до готовності (прозорості) обсмажуємо весь цибулю.

  • Після перекладаємо всі по містку каструлю, а в сотейник виливаємо решту масла і ставимо його гріти.

  • Як тільки масло закипить викладаємо в нього кабачки з помідорами і близько 8 хвилин обсмажуємо на середньому полум'я. Далі цю партію овочів переміщаємо в каструлю.

  • Все кількість очищеного часнику пропускаємо через спеціальний прес, з'єднуємо його з дрібною сіллю, оцтом, сумішшю перців і також викладаємо в каструлю.

  • Перемішуємо, розкладаємо кабачкову ікру з помідорами і ароматним часничком по підготовленим належним чином банкам.

  • Відправляємо ці ємності для стерилізації на плиту і через 45 хвилин укупориваем їх і ховаємо під теплий плед до охолодження.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:07
    Переглядів: 36