Кабачкова ікра з помідорами
Пропонуємо приступити до приготування незрівнянною кабачкової ікри з помідорами за рецептами, які описані нижче, і, завдяки яким ви швидко і дуже смачно зробите цю закуску.
Інгредієнти:
молоді кабачки – 35 кг;
цибуля – 500 г;
помідори – 19 кг;
кардамон (мелена) – 05 ст. ложки;
жирний майонез – 270 мл;
соняшникова олія – 160 мл;
кухонна сіль – 3 ч. ложки;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
оцет (9%) – 40 мл
Приготування
Вимиті кабачки нарізаємо довільними, не великими шматочками і пропускаємо їх через велику сітку м'ясорубки.
Слідом за кабачками в одну ємність прокручуємо очищений цибулю.
Помідори кладемо в глибоку ємність із вже закипілої водою і десь 2-3 хвилинки бланшируем їх. Переміщаємо овоч в друшляк і з легкістю відокремлюємо від нього шкірку. Тепер, м'якоть цих плодів подрібнюємо через м'ясорубку, тільки окремо від кабачків з цибулею.
У високу каструлю з товстим дном наливаємо необхідний обсяг соняшникової олії і ставимо його грітися на плиту.
Викладаємо в каструлю кабачки з цибулею і близько 6-8 хвилин обсмажуємо їх.
Далі додаємо сюди томатний морс і разом з ним вводимо в ікру кухонну сіль цукровий пісок і мелений кардамон.
Слідом викладаємо в каструлю жирний майонез, перемішуємо закуску і тушкуємо її на самому мінімально вогні від 25 до 3 годин.
За 15 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру оцет.
Готове вміст каструлі розподіляємо по заздалегідь прожареним в духовій шафі скляним банкам, відразу ж їх укупориваем підсмаженою бляшаними кришками.
Інгредієнти:
кабачки – 17 кг;
болгарський перець – 400 г;
морква – 400 г;
помідори – 650 г;
цукор, сіль – по 1 десертній ложці;
соняшникова олія – 130 мл;
столовий оцет – 5 ст. ложок.
Приготування
Вимиваємо і очищаємо всі овочі. Далі кожен з них подрібнюємо кубиками, не більше 1 сантиметра.
У великій високий сотейник з вже розпеченим маслом спочатку викладаємо цибулю і буквально через 3-4 хвилини водимо до нього моркву відразу з болгарським перцем.
Після того як все це ми обсмажимо на протязі 4-5 хвилин викладаємо в сотейник основні овочі для нашої ікри (кабачки, помідори). Обсмаживши їх на сильному вогні близько 2-3 хвилин, зменшуємо полум'я до мінімуму і вводимо в ікру цукор разом з сіллю.
Прикриваємо сотейник кришкою і від цього моменту тушкуємо закуску 1 годину 45 хвилин.
Тепер вливаємо оцет і продовжуємо приготування ікри ще 15 хвилин.
Розкладаємо закуску по тричі ошпаренным окропом банкам і герметично закочує їх обробленими кришками.
Інгредієнти:
кабачки (молоді) – 2 кг;
ріпчаста цибуля – 450 г;
помідори – 750 г;
часник – 100 г;
сіль – 2/3 ст. ложки;
суміш перців – за смаком;
соняшникова олія – 120 мл;
оцет – 60 мл
Приготування
Вимиті, висушені помідори і кабачки з допомогою гострого ножа нарізаємо на кубики. Також подрібнюємо і очищений ріпчасту цибулю.
У сотейнику добре прогріваємо половину потрібного масла і на ньому до готовності (прозорості) обсмажуємо весь цибулю.
Після перекладаємо всі по містку каструлю, а в сотейник виливаємо решту масла і ставимо його гріти.
Як тільки масло закипить викладаємо в нього кабачки з помідорами і близько 8 хвилин обсмажуємо на середньому полум'я. Далі цю партію овочів переміщаємо в каструлю.
Все кількість очищеного часнику пропускаємо через спеціальний прес, з'єднуємо його з дрібною сіллю, оцтом, сумішшю перців і також викладаємо в каструлю.
Перемішуємо, розкладаємо кабачкову ікру з помідорами і ароматним часничком по підготовленим належним чином банкам.
Відправляємо ці ємності для стерилізації на плиту і через 45 хвилин укупориваем їх і ховаємо під теплий плед до охолодження.
Кабачкова ікра з помідорами і майонезом, через м'ясорубку
Інгредієнти:
Приготування
Кабачкова ікра з помідорами, морквою, болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Кабачкова ікра з часником і помідорами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гостра кабачкова ікра
Для любителів страв погостріше далі представлені цікаві рецепти, базовий склад якої доданий гострий перчик, який надає закуски особливого,
Кабачкова ікра з яблуками
Особливого смаку звичайної кабачкової ікри додадуть прості яблука, які рекомендуємо включити до складу базового рецепта цього улюбленого частування.
Ікра з перцю
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати чудову закуску на базі різних перців. Далі підкажемо, якими компонентами наповнити це чудове блюдо, щоб смак став
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна