Пропонуємо приступити до приготування незрівнянною кабачкової ікри з помідорами за рецептами, які описані нижче, і, завдяки яким ви швидко і дуже смачно зробите цю закуску.
Кабачкова ікра з помідорами і майонезом, через м'ясорубку
Інгредієнти: молоді кабачки – 35 кг; цибуля – 500 г; помідори – 19 кг; кардамон (мелена) – 05 ст. ложки; жирний майонез – 270 мл; соняшникова олія – 160 мл; кухонна сіль – 3 ч. ложки; цукровий пісок – 3 ст. ложки; оцет (9%) – 40 мл Приготування Вимиті кабачки нарізаємо довільними, не великими шматочками і пропускаємо їх через велику сітку м'ясорубки. Слідом за кабачками в одну ємність прокручуємо очищений цибулю. Помідори кладемо в глибоку ємність із вже закипілої водою і десь 2-3 хвилинки бланшируем їх. Переміщаємо овоч в друшляк і з легкістю відокремлюємо від нього шкірку. Тепер, м'якоть цих плодів подрібнюємо через м'ясорубку, тільки окремо від кабачків з цибулею. У високу каструлю з товстим дном наливаємо необхідний обсяг соняшникової олії і ставимо його грітися на плиту. Викладаємо в каструлю кабачки з цибулею і близько 6-8 хвилин обсмажуємо їх. Далі додаємо сюди томатний морс і разом з ним вводимо в ікру кухонну сіль цукровий пісок і мелений кардамон. Слідом викладаємо в каструлю жирний майонез, перемішуємо закуску і тушкуємо її на самому мінімально вогні від 25 до 3 годин. За 15 хвилин до вимкнення вогню вливаємо в ікру оцет. Готове вміст каструлі розподіляємо по заздалегідь прожареним в духовій шафі скляним банкам, відразу ж їх укупориваем підсмаженою бляшаними кришками. Кабачкова ікра з помідорами, морквою, болгарським перцем
Інгредієнти: кабачки – 17 кг; болгарський перець – 400 г; морква – 400 г; помідори – 650 г; цукор, сіль – по 1 десертній ложці; соняшникова олія – 130 мл; столовий оцет – 5 ст. ложок. Приготування Вимиваємо і очищаємо всі овочі. Далі кожен з них подрібнюємо кубиками, не більше 1 сантиметра. У великій високий сотейник з вже розпеченим маслом спочатку викладаємо цибулю і буквально через 3-4 хвилини водимо до нього моркву відразу з болгарським перцем. Після того як все це ми обсмажимо на протязі 4-5 хвилин викладаємо в сотейник основні овочі для нашої ікри (кабачки, помідори). Обсмаживши їх на сильному вогні близько 2-3 хвилин, зменшуємо полум'я до мінімуму і вводимо в ікру цукор разом з сіллю. Прикриваємо сотейник кришкою і від цього моменту тушкуємо закуску 1 годину 45 хвилин. Тепер вливаємо оцет і продовжуємо приготування ікри ще 15 хвилин. Розкладаємо закуску по тричі ошпаренным окропом банкам і герметично закочує їх обробленими кришками. Кабачкова ікра з часником і помідорами на зиму
Інгредієнти: кабачки (молоді) – 2 кг; ріпчаста цибуля – 450 г; помідори – 750 г; часник – 100 г; сіль – 2/3 ст. ложки; суміш перців – за смаком; соняшникова олія – 120 мл; оцет – 60 мл Приготування Вимиті, висушені помідори і кабачки з допомогою гострого ножа нарізаємо на кубики. Також подрібнюємо і очищений ріпчасту цибулю. У сотейнику добре прогріваємо половину потрібного масла і на ньому до готовності (прозорості) обсмажуємо весь цибулю. Після перекладаємо всі по містку каструлю, а в сотейник виливаємо решту масла і ставимо його гріти. Як тільки масло закипить викладаємо в нього кабачки з помідорами і близько 8 хвилин обсмажуємо на середньому полум'я. Далі цю партію овочів переміщаємо в каструлю. Все кількість очищеного часнику пропускаємо через спеціальний прес, з'єднуємо його з дрібною сіллю, оцтом, сумішшю перців і також викладаємо в каструлю. Перемішуємо, розкладаємо кабачкову ікру з помідорами і ароматним часничком по підготовленим належним чином банкам. Відправляємо ці ємності для стерилізації на плиту і через 45 хвилин укупориваем їх і ховаємо під теплий плед до охолодження.