Саламур - рецепт
Ще до того, як солона риба стала делікатесом, який можна побачити на полицях супермаркетів, наші предки використовували засолку для продовження зберігання улову. Із залишків риби багато готували саламур - холодну закуску з риби у міцному розсолі.
Навіть незважаючи на те, що в наш час солону рибу можна купити практично повсюдно, рецепт саламура не втратив своєї актуальності, адже це прекрасний спосіб запасти надлишки улову для рибалок, і приготувати смачну домашню закуску для любителів натуральних продуктів.
Поданий далі рецепт саламура ідеальний: у ньому кислота оцту відмінно збалансована, а шматочки риби неможливо пересолити.
Інгредієнти:
вода - 890 мл;
цукор - 115 г;
оцет - 115 мл;
сіль - 115 г;
товстолобик - 16 кг;
ріпчаста цибуля - 85 м;
рослинне масло - 95 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати саламур, рибу неодмінно слід випатрати, зрізати голову, а потім добре прополоскати залишилася тушку.
Підготовлену рибу ділять на шматки рівної товщини і укладають в емальований посуд.
У воді слід розвести цукор разом з оцтом і сіллю. Отриманим розчином необхідно залити шматки риби і залишити їх в прохолоді приблизно на добу. Час може скоротитися до 12 годин, якщо солити невеликі шматки рибного філе.
Після приготування саламура майже завершено, залишається злити надлишки маринаду, заправити рибу вершковим маслом і змішати з кільцями цибулі.
Після охолодження товстолоб готовий до сервіровці.
Саламур можна зробити з будь-якої риби, як річкової, так і морський, як замороженої, так і свіжою, як білої, так і червоної. Нижче ми розберемо технологію соління свіжої скумбрії.
Інгредієнти:
філе скумбрії - 540 г;
цукор - 10 г;
часник - 2 зубки;
оцет - 240 мл;
горошини запашного перцю - 5 шт.;
рослинна олія - за смаком.
Приготування
Закип'ятити 250 мл води, охолодіть її до теплого і розведіть в ній цукор разом зі столовою ложкою солі і оцтом. Роздушіть горошини перцю і також киньте їх в маринад.
Очищене філе тонко наріжте, залийте маринадом і залиште на пару годин. По закінченні часу надлишки рідини зливають, а скумбрію заливають олією і подають.
За аналогією можна повторити рецепт саламура з карася або іншої риби за смаком. Головне пам'ятати, що чим тонше рибні шматочки, тим швидше вони промаринуются.
Навіть незважаючи на те, що в наш час солону рибу можна купити практично повсюдно, рецепт саламура не втратив своєї актуальності, адже це прекрасний спосіб запасти надлишки улову для рибалок, і приготувати смачну домашню закуску для любителів натуральних продуктів.
Саламур з товстолобика
Поданий далі рецепт саламура ідеальний: у ньому кислота оцту відмінно збалансована, а шматочки риби неможливо пересолити.
Інгредієнти:
Приготування
Саламур з скумбрії - рецепт
Саламур можна зробити з будь-якої риби, як річкової, так і морський, як замороженої, так і свіжою, як білої, так і червоної. Нижче ми розберемо технологію соління свіжої скумбрії.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?
Напевно багато хто люблять мариновану скумбрію, доповнюють закусками з неї фуршетний стіл або створюють чудові салати на її основі. Тому просто
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Солона скумбрія – рецепт
Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у
Як посолити скумбрію?
Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай рибу спочатку відварюють, тушкують, смажать, а потім вже готують під різними маринадами. У нашій статті ми підібрали кілька різноманітних