Баклажани, запечені з овочами в духовці
Печені баклажани з овочами в духовці – це просте і бюджетне, але смачне блюдо. Рецепти його приготування чекають вас нижче.
Інгредієнти:
не великі баклажани – 2 шт.;
молодий кабачок – 1 шт.;
рафінована рослинна олія;
помідори – 2 шт.;
зубчики часнику – 3-4 шт.;
салатний майонез – 90 г;
жирна сметана – 90 г;
зелень;
сіль.
Приготування
Нарізаємо кружальцями кабачки і баклажани, помідори шаткуємо полукружками. Підсолюємо, часник подрібнюємо за допомогою преса. Змащуємо маслом форму, викладаємо в неї овочі по колу, чергуючи їх. У центр поміщаємо залишки овочів. Злегка скроплюємо рослинним маслом, з'єднуємо майонез з подрібненим часником і сметаною. Отриманий соус трохи підсолюємо, покриваємо їм овочі і запікаємо при 200 градусах до рум'яності. При подачі притрушиваем блюдо подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
цибуля – 130 г;
баклажани – 400 г;
стиглі томати – 250 г;
сметана;
перець болгарський – 140 г;
зубчики часнику – 3-4 шт.;
сіль.
Приготування
Баклажани шаткуємо скибочками до 10 мм завтовшки. Підсолюємо їх, і чверть години даємо постояти. Потім вже миємо й обсушуємо. Подрібнюємо сир теркою. Дрібно шаткуємо цибулю, а перець ріжемо невеликими кубиками. Цибулю пасеруємо до прозорості. Додаємо помідори, перець, подрібнений часник, перемішуємо, солимо. Тушкуємо, помішуючи, поки вся рідина не випарується. Викладаємо баклажани в форму, а зверху поміщаємо тушковані овочі. Верх змащуємо сметаною і при 180 градусах тушкуємо півгодини. Потім притрушиваем сиром і готуємо ще хвилин 10.
Інгредієнти:
бринза – 100 г;
молодий кабачок – 1 шт.;
цибуля – 100 г;
баклажани – 2 шт.;
вершки – 130 мл;
солодкий перчик – 1 шт.;
петрушка – 30 г;
олія оливкова – 15 мл;
яйце – 1 шт.
Приготування
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Баклажани розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть ложкою, залишаючи стінки до 10 мм завтовшки. М'якоть ріжемо невеликими кубиками, підсолюємо і на кілька хвилин відставляємо. Потім моєму їх, віджимаємо і обсушуємо. Чистимо цибулю і кабачок, нарізаємо овочі невеликими кубиками. Лезом ножа тиснемо часник подрібнюємо. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім охолоджуємо. Яйце злегка збиваємо, додаємо вершки, подрібнений сир і перець. Заливаємо обсмажені овочі отриманою сумішшю і перемішуємо. Човники знизу обертаємо фольгою, не накриваючи верх, і покласти на деко. Наповнюємо синенькі овочевою сумішшю і злегка поливаємо оливковою олією. Запікаємо фаршировані баклажани в духовці з овочами до готовності.
Баклажани з овочами, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо кружальцями кабачки і баклажани, помідори шаткуємо полукружками. Підсолюємо, часник подрібнюємо за допомогою преса. Змащуємо маслом форму, викладаємо в неї овочі по колу, чергуючи їх. У центр поміщаємо залишки овочів. Злегка скроплюємо рослинним маслом, з'єднуємо майонез з подрібненим часником і сметаною. Отриманий соус трохи підсолюємо, покриваємо їм овочі і запікаємо при 200 градусах до рум'яності. При подачі притрушиваем блюдо подрібненою зеленню.
Човники з баклажанів в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани шаткуємо скибочками до 10 мм завтовшки. Підсолюємо їх, і чверть години даємо постояти. Потім вже миємо й обсушуємо. Подрібнюємо сир теркою. Дрібно шаткуємо цибулю, а перець ріжемо невеликими кубиками. Цибулю пасеруємо до прозорості. Додаємо помідори, перець, подрібнений часник, перемішуємо, солимо. Тушкуємо, помішуючи, поки вся рідина не випарується. Викладаємо баклажани в форму, а зверху поміщаємо тушковані овочі. Верх змащуємо сметаною і при 180 градусах тушкуємо півгодини. Потім притрушиваем сиром і готуємо ще хвилин 10.
Баклажани, фаршировані сиром і овочами, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Баклажани розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть ложкою, залишаючи стінки до 10 мм завтовшки. М'якоть ріжемо невеликими кубиками, підсолюємо і на кілька хвилин відставляємо. Потім моєму їх, віджимаємо і обсушуємо. Чистимо цибулю і кабачок, нарізаємо овочі невеликими кубиками. Лезом ножа тиснемо часник подрібнюємо. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім охолоджуємо. Яйце злегка збиваємо, додаємо вершки, подрібнений сир і перець. Заливаємо обсмажені овочі отриманою сумішшю і перемішуємо. Човники знизу обертаємо фольгою, не накриваючи верх, і покласти на деко. Наповнюємо синенькі овочевою сумішшю і злегка поливаємо оливковою олією. Запікаємо фаршировані баклажани в духовці з овочами до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани-човники, запечені в духовці
Чудове блюдо, яке впевнено можна включити у урочисте меню - чарівні човники з баклажанів, наповнені чудовою начинкою. Крім оригінального вигляду, це
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми