Печені баклажани з овочами в духовці – це просте і бюджетне, але смачне блюдо. Рецепти його приготування чекають вас нижче.
Баклажани з овочами, запечені в духовці
Інгредієнти: не великі баклажани – 2 шт.; молодий кабачок – 1 шт.; рафінована рослинна олія; помідори – 2 шт.; зубчики часнику – 3-4 шт.; салатний майонез – 90 г; жирна сметана – 90 г; зелень; сіль. Приготування Нарізаємо кружальцями кабачки і баклажани, помідори шаткуємо полукружками. Підсолюємо, часник подрібнюємо за допомогою преса. Змащуємо маслом форму, викладаємо в неї овочі по колу, чергуючи їх. У центр поміщаємо залишки овочів. Злегка скроплюємо рослинним маслом, з'єднуємо майонез з подрібненим часником і сметаною. Отриманий соус трохи підсолюємо, покриваємо їм овочі і запікаємо при 200 градусах до рум'яності. При подачі притрушиваем блюдо подрібненою зеленню.
Човники з баклажанів в духовці з овочами
Інгредієнти: цибуля – 130 г; баклажани – 400 г; стиглі томати – 250 г; сметана; перець болгарський – 140 г; зубчики часнику – 3-4 шт.; сіль. Приготування Баклажани шаткуємо скибочками до 10 мм завтовшки. Підсолюємо їх, і чверть години даємо постояти. Потім вже миємо й обсушуємо. Подрібнюємо сир теркою. Дрібно шаткуємо цибулю, а перець ріжемо невеликими кубиками. Цибулю пасеруємо до прозорості. Додаємо помідори, перець, подрібнений часник, перемішуємо, солимо. Тушкуємо, помішуючи, поки вся рідина не випарується. Викладаємо баклажани в форму, а зверху поміщаємо тушковані овочі. Верх змащуємо сметаною і при 180 градусах тушкуємо півгодини. Потім притрушиваем сиром і готуємо ще хвилин 10.
Баклажани, фаршировані сиром і овочами, запечені в духовці
Інгредієнти: бринза – 100 г; молодий кабачок – 1 шт.; цибуля – 100 г; баклажани – 2 шт.; вершки – 130 мл; солодкий перчик – 1 шт.; петрушка – 30 г; олія оливкова – 15 мл; яйце – 1 шт. Приготування Духовку нагріваємо до 180 градусів. Баклажани розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть ложкою, залишаючи стінки до 10 мм завтовшки. М'якоть ріжемо невеликими кубиками, підсолюємо і на кілька хвилин відставляємо. Потім моєму їх, віджимаємо і обсушуємо. Чистимо цибулю і кабачок, нарізаємо овочі невеликими кубиками. Лезом ножа тиснемо часник подрібнюємо. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо овочі і обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім охолоджуємо. Яйце злегка збиваємо, додаємо вершки, подрібнений сир і перець. Заливаємо обсмажені овочі отриманою сумішшю і перемішуємо. Човники знизу обертаємо фольгою, не накриваючи верх, і покласти на деко. Наповнюємо синенькі овочевою сумішшю і злегка поливаємо оливковою олією. Запікаємо фаршировані баклажани в духовці з овочами до готовності.