» » Запечений лаваш з фаршем в духовці

Запечений лаваш з фаршем в духовці

Запечений лаваш з фаршем в духовці
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лаваш з фаршем в духовці. Простота виконання і нехитрий складу страви абсолютно не заважають йому вийти просто божественним на смак.

Рулет з лаваша, запечений з фаршем та сиром у духовці


Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш – 1 аркуш;

  • фарш – 410 г;

  • цибуля – 135 г;

  • твердий сир – 115 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • мускатний горіх мелений – щіпка;

  • вершки жирні – 35 мл;

  • сіль крупна;

  • приправи на вибір і спеції;

  • масло вершкове – 20 г;

  • зелень будь-яка.


  • Приготування
    Приготувати рулет з лаваша з фаршем надзвичайно просто і швидко. Для цього потрібно підготувати сам фарш, основою якого може бути і свинина, і яловичина, і навіть птах. Змішуємо перекручене на м'ясорубці м'ясо з подрібненим тим же манером цибулею, додаємо перетертий сир, трохи жирних вершків, щіпка меленого мускатного горіха, за смаком велику сіль, приправи, посічену свіжу зелень і перемішуємо. Тепер викладаємо фарш на розгорнутий лаваш і звертаємо виріб у вигляді рулету. Маємо його тепер на промазанном вершковим маслом деко і покриваємо щедро зверху збитим яйцем.
    Для запікання такого рулету буде достатньо і тридцяти хвилин його перебування в прогрітій духовці при температурі 185 градусів.

    Тонкий лаваш з начинкою з фаршу в духовці – рецепт


    Інгредієнти:

  • великий лаваш тонкий – 15 листа;

  • фарш – 430 г;

  • цибуля – 135 г;

  • морква – 802 г;

  • твердий сир – 195 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • кефір жирний – 290 мл;

  • сіль крупна і перець (мелений);

  • італійські ароматні сухі трави;

  • масло вершкове – 110 г;

  • зелень будь-яка.


  • Приготування
    В даному випадку ми оформимо лаваш з фаршем у вигляді пирога. Для цього підготуємо фарш. Пасеруємо нарубаний цибулю і перетерту моркву на вершковому маслі, взявши його половину порції. До рум'яним овочів додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, поки м'ясо поміняє колір.
    Обсмажену масу з фаршу і овочів приправляємо до смаку сіллю і перчиком, додаємо сухі трави ароматні, перетертий сир і нарубану зелень і перемішуємо. Кефір змішати в мисочці з збитим яйцем, приправляємо до смаку сіллю і спеціями.
    Оформляючи виріб, розкладаємо на великому деку тонкий лаваш таким чином, щоб половина його звисала з одного боку. Наливаємо зверху пару ложок кефіру і викладаємо половину начинки. Половину лаваша замочуємо на пару хвилин в кефірної суміші, після чого розкладаємо поверх начинки. Зверху розподіляємо залишився фарш, прикриваємо його звисаючим лавашем і виливаємо зверху залишився кефір. На завершення викладаємо на виріб скибочки олії і відправляємо його для запікання в прогріту до 205 градусів духовку на півгодини.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:42
    Переглядів: 229