Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати лаваш з фаршем в духовці. Простота виконання і нехитрий складу страви абсолютно не заважають йому вийти просто божественним на смак.
Рулет з лаваша, запечений з фаршем та сиром у духовці
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш – 1 аркуш; фарш – 410 г; цибуля – 135 г; твердий сир – 115 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; мускатний горіх мелений – щіпка; вершки жирні – 35 мл; сіль крупна; приправи на вибір і спеції; масло вершкове – 20 г; зелень будь-яка. Приготування Приготувати рулет з лаваша з фаршем надзвичайно просто і швидко. Для цього потрібно підготувати сам фарш, основою якого може бути і свинина, і яловичина, і навіть птах. Змішуємо перекручене на м'ясорубці м'ясо з подрібненим тим же манером цибулею, додаємо перетертий сир, трохи жирних вершків, щіпка меленого мускатного горіха, за смаком велику сіль, приправи, посічену свіжу зелень і перемішуємо. Тепер викладаємо фарш на розгорнутий лаваш і звертаємо виріб у вигляді рулету. Маємо його тепер на промазанном вершковим маслом деко і покриваємо щедро зверху збитим яйцем.
Для запікання такого рулету буде достатньо і тридцяти хвилин його перебування в прогрітій духовці при температурі 185 градусів.
Тонкий лаваш з начинкою з фаршу в духовці – рецепт
Інгредієнти: великий лаваш тонкий – 15 листа; фарш – 430 г; цибуля – 135 г; морква – 802 г; твердий сир – 195 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; кефір жирний – 290 мл; сіль крупна і перець (мелений); італійські ароматні сухі трави; масло вершкове – 110 г; зелень будь-яка. Приготування В даному випадку ми оформимо лаваш з фаршем у вигляді пирога. Для цього підготуємо фарш. Пасеруємо нарубаний цибулю і перетерту моркву на вершковому маслі, взявши його половину порції. До рум'яним овочів додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, поки м'ясо поміняє колір.
Обсмажену масу з фаршу і овочів приправляємо до смаку сіллю і перчиком, додаємо сухі трави ароматні, перетертий сир і нарубану зелень і перемішуємо. Кефір змішати в мисочці з збитим яйцем, приправляємо до смаку сіллю і спеціями.
Оформляючи виріб, розкладаємо на великому деку тонкий лаваш таким чином, щоб половина його звисала з одного боку. Наливаємо зверху пару ложок кефіру і викладаємо половину начинки. Половину лаваша замочуємо на пару хвилин в кефірної суміші, після чого розкладаємо поверх начинки. Зверху розподіляємо залишився фарш, прикриваємо його звисаючим лавашем і виливаємо зверху залишився кефір. На завершення викладаємо на виріб скибочки олії і відправляємо його для запікання в прогріту до 205 градусів духовку на півгодини.