Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грінки з часником на сковороді

Грінки з часником на сковороді

18-11-2016, 15:34
3 543
Грінки з часником на сковороді
Грінки є універсальною закускою, яку можна просто поласувати в якості перекусу, подати її до першого страви або ж доповнити рум'яними пікантними шматочками келих пива. Рецепти часникових грінок на сковороді пропонуємо далі в нашому матеріалі.

Грінки з часником і сиром на сковороді – рецепт


Грінки з часником на сковороді можна приготувати з батона, білого або чорного хліба. У будь-якому випадку вийде пікантно і апетитно. Нарізка вихідного продукту перед смаженням також не принципова. Можна оформити вироби у вигляді великих порційних шматочків або ж нашаткувати хліб брусочками бажаного розміру.
Інгредієнти:

  • хліб або батон – 05 шт.;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • сир твердий – 90 г;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • зелень (за бажанням);

  • соняшникова без аромату або оливкове масло.


  • Приготування

  • Підготувавши хліб, ставимо прогріватися сковороду, наливши в неї трохи соняшникової або оливкової без аромату масла, і відразу ж починаємо чистити часникові зубки і перетирати їх на маленькій тертці разом з твердим сиром.

  • Отриману стружку перемішуємо, приправивши її трохи сіллю і додавши при бажанні дрібненько нарізану свіжу зелень. Якщо сир досить солоний, без використання солі можна і обійтися.

  • Тепер викладаємо підготовлені шматочки хліба у розігріте на сковороді олію і підрум'янюємо їх зі всіх боків, намагаючись отримати рівномірну рум'яну скоринку.

  • Гарячі грінки викладаємо на тарілку і негайно покриваємо тонким шаром приготовленої раніше пасти з часнику, сиру і зелені.

  • Даємо виробам трохи просочитися настоятися і охолонути і можемо подавати закуску.


  • Як зробити грінки на сковороді з часником до пива?

    Грінки з часником на сковороді

    Інгредієнти:

  • білий або чорний хліб або батон – 05 шт.;

  • часникові зубки – 9-12 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • соняшникова без аромату або оливкова олія .


  • Приготування

  • Принцип приготування часникового грінок на сковороді до пива ідентичний описаному вище. Хліб або батон нарізаємо шматочками бажаної форми і розміру і викладаємо в розпечену сковороду, додавши в неї перед цим соняшникова або оливкова олія.

  • Поки вироби підрум'янюються з усіх боків, купуючи насичену темну апетитну скоринку, готуємо часникову пасту. Часникові зубки чистимо і пропускаємо через прес. В отриману часникову масу додаємо сіль, вливаємо трохи соняшникової або оливкової олії і перемішуємо.

  • Гарячі рум'яні запашні хлібні скибочки присмачую приготовленої часниковою пастою і залишаємо на тарілці на кілька хвилин просочитися.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки з часником до пива
    Грінки з часником до пива
    Найпопулярнішим снеком до пінному завжди були різноманітні грінки. І, звичайно, краще їх зробити власноруч, адже в результаті сухариків виходить
    Як зробити часникові грінки?
    Як зробити часникові грінки?
    Ідеальний спосіб позбутися від зачерствілого хліба - це запекти смачні, ароматні грінки, які чудово доповнять улюблений салат або перетворять перше
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Буденна страва з легкістю врятують ароматні часникові грінки. Їх успішно можна додавати в суп або салат, а також подати в якості пікантною закуски до
    Грінки з сиром і часником
    Грінки з сиром і часником
    Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
    Часникові грінки
    Часникові грінки
    Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як