Вернуться назад Распечатать

Грінки з часником на сковороді

Грінки з часником на сковороді
Грінки є універсальною закускою, яку можна просто поласувати в якості перекусу, подати її до першого страви або ж доповнити рум'яними пікантними шматочками келих пива. Рецепти часникових грінок на сковороді пропонуємо далі в нашому матеріалі.

Грінки з часником і сиром на сковороді – рецепт


Грінки з часником на сковороді можна приготувати з батона, білого або чорного хліба. У будь-якому випадку вийде пікантно і апетитно. Нарізка вихідного продукту перед смаженням також не принципова. Можна оформити вироби у вигляді великих порційних шматочків або ж нашаткувати хліб брусочками бажаного розміру.
Інгредієнти:

  • хліб або батон – 05 шт.;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • сир твердий – 90 г;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • зелень (за бажанням);

  • соняшникова без аромату або оливкове масло.


  • Приготування

  • Підготувавши хліб, ставимо прогріватися сковороду, наливши в неї трохи соняшникової або оливкової без аромату масла, і відразу ж починаємо чистити часникові зубки і перетирати їх на маленькій тертці разом з твердим сиром.

  • Отриману стружку перемішуємо, приправивши її трохи сіллю і додавши при бажанні дрібненько нарізану свіжу зелень. Якщо сир досить солоний, без використання солі можна і обійтися.

  • Тепер викладаємо підготовлені шматочки хліба у розігріте на сковороді олію і підрум'янюємо їх зі всіх боків, намагаючись отримати рівномірну рум'яну скоринку.

  • Гарячі грінки викладаємо на тарілку і негайно покриваємо тонким шаром приготовленої раніше пасти з часнику, сиру і зелені.

  • Даємо виробам трохи просочитися настоятися і охолонути і можемо подавати закуску.


  • Як зробити грінки на сковороді з часником до пива?

    Грінки з часником на сковороді

    Інгредієнти:

  • білий або чорний хліб або батон – 05 шт.;

  • часникові зубки – 9-12 шт.;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • соняшникова без аромату або оливкова олія .


  • Приготування

  • Принцип приготування часникового грінок на сковороді до пива ідентичний описаному вище. Хліб або батон нарізаємо шматочками бажаної форми і розміру і викладаємо в розпечену сковороду, додавши в неї перед цим соняшникова або оливкова олія.

  • Поки вироби підрум'янюються з усіх боків, купуючи насичену темну апетитну скоринку, готуємо часникову пасту. Часникові зубки чистимо і пропускаємо через прес. В отриману часникову масу додаємо сіль, вливаємо трохи соняшникової або оливкової олії і перемішуємо.

  • Гарячі рум'яні запашні хлібні скибочки присмачую приготовленої часниковою пастою і залишаємо на тарілці на кілька хвилин просочитися.