» » Грінки з часником до пива

Грінки з часником до пива

Грінки з часником до пива
Навіть самий широкий асортимент різноманітних грінок, представлених на полицях магазинів, не змусить прихильників домашніх виробів відмовитися від приготування їх власними руками. Головне знати деякі тонкощі технології створення цієї неймовірно смачною закуски до пива і мати зовсім трохи вільного часу. В результаті отримуємо вироби поза всяких сумнівів набагато корисніше покупних і часто ароматніше і смачніше. Сьогодні ми приготуємо своїми руками житні або пшеничні грінки до пива з часником.

Як зробити грінки з часником до пива - рецепт на сковороді


Інгредієнти:

  • хліб житній або білий на вибір – 480 м;

  • часникові зубці – 10-14 шт. або по смаку;

  • олія рослинна без аромату – 130 мл;

  • кухонна сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Житній або білий хлібець нарізаємо скибочками товщиною до одного сантиметра і викладаємо їх одним шаром на розігріту сковороду, попередньо налийте в неї трохи рослинного рафінованого масла. Після того як хлібні шматочки придбають з двох сторін гарний рум'янець, витягаємо їх на блюдо. Очищені часникові зубці пропускаємо через прес, змішати з сіллю, додаємо до суміші трохи рослинного масла і наносимо її на ще гарячі смажені грінки. Після того як вироби охолонуть і трохи просочаться, можна подавати їх до столу з кухликом пива.

    Грінки з часником і сиром до пива в духовці


    Інгредієнти:

  • хліб житній або білий на вибір – 480 м;

  • часникові зубці – 10-14 шт. або по смаку;

  • твердий пікантний сир – 125 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    В даному випадку технологічний процес приготування грінок до пива дещо відрізняється від попереднього. І це не дивно, адже зараз ми будемо робити їх в духовці. Для цього нарізаємо хлібець скибочками і відразу ж покриваємо сумішшю, приготовленою з очищених і видушених через прес часникових зубчиків і кухонної солі. Після цього укладаємо хлібні шматочки з наповнювачем один на одного стопкою і залишаємо для просочення хвилин на десять-п'ятнадцять.
    Грінки з часником до пива

    По закінченні часу стряхиваем часникову солону масу з просоченого хліба, який згодом розрізаємо на брусочки або скибочки іншої бажаної форми і розкладаємо їх після цього на деку. Маємо заготовки в гарячій духовці і даємо підсушитися і придбати бажаний рум'янець протягом десяти-двадцяти хвилин. Температуру при цьому підтримуємо на рівні 220 градусів. За дві-три хвилини до завершення приготування притрушиваем грінки натертим на маленькій тертці твердим сиром і даємо йому повністю розплавитися, а при бажанні і підрум'янитися.
    Готові грінки можна подати до пива, як в теплом, так і у вже охолодженому вигляді.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:22
    Переглядів: 329