Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити часникові грінки?

Як зробити часникові грінки?

22-12-2015, 11:45
941
Як зробити часникові грінки?
Часникові грінки є відмінною закускою до пива або ж пікантним доповненням до перших страв. З ними будь суп змінюється і здається апетитніше і смачніше.

Часникові грінки до пива в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • хліб білий або чорний – 7-10 скибочок;

  • часник – 2-3 головки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом готуємо головний компонент цієї закуски до пива. А саме очищаємо часник від лушпиння, раздавливаем зубки за допомогою преса або ж розбиваємо їх кухонним молоточком, прикривши попередньо харчовою плівкою. Отриману часникову масу наносимо на підсолені попередньо скибочки хліба, рівномірно розподіляючи її, і складаємо шматочки один на одного. Даємо хлебушку насититися часниковим ароматом протягом п'ятнадцяти хвилин. В процесі просочування міняємо місцями перший і останній скибочку для рівномірного часникового смаку.
    Після закінчення часу зчищаємо з хлібних скибочок шматочки часнику, вони вже виконали своє призначення і розкладаємо хліб на деко. Можна попередньо розрізати на шматки більш дрібні або ж залишити їх цілком.
    Тепер розміщуємо лист з хлібом в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі приблизно на десять хвилин або до бажаної ступеня піджареної. Від часу перебування грінок в духовці залежить також їх м'якість. Якщо ви бажаєте отримати більш підсушений варіант, то витримуємо грінки на більш низькому температурному рівні (приблизно 160 градусів) до підсихання.

    Як приготувати часникові грінки з чорного хліба?


    Інгредієнти:

  • чорний хліб;

  • часник;

  • сіль;

  • зелень;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо свого роду часниковий соус для грінок. Очистимо і пропустимо через прес часник і змішаємо його з сіллю і дрібненько нарубаної свіжої зеленню. Потім чорний хліб нарізаємо на скибочки бажаної форми і розміру і підсмажуємо їх з двох сторін на олії в сковороді. Потім викладаємо їх на блюдо і ще гарячі змащуємо приготованим часниковим соусом. Даємо грінок трохи охолонути і просочитися і можемо подавати.

    Часникові грінки з білого хліба з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • білий хліб;

  • твердий сир – 150 г;

  • часник – 2-3 зубчики;
  • Як зробити часникові грінки?

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Очищений і видавлений часник змішуємо з дрібненько нарубаної зеленню, сіллю, перетертим через дрібну тертку сиром і невеликою кількістю рослинного масла. Отриманий часниковий соус для грінок намазуємо на скибочки білого хліба і викладаємо їх на деко, який в свою чергу розміщуємо на середньому рівні в прогрітій до 175 градусів духовці і запікаємо протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Часникові грінки з чорного хліба – рецепт
    Буденна страва з легкістю врятують ароматні часникові грінки. Їх успішно можна додавати в суп або салат, а також подати в якості пікантною закуски до
    Грінки з часником
    Грінки з часником
    Грінки - це прекрасний спосіб розправитися з черствим хлібом. Зробити їх дуже просто і варіантів неймовірно багато. Пропонуємо урізноманітнити їх
    Грінки з сиром і часником
    Грінки з сиром і часником
    Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
    Часникові грінки
    Часникові грінки
    Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як