Кролик, запечений в духовці
Тушку кролика слід вимочувати або маринувати зі спеціями, щоб позбутися запаху і розм'якшити м'ясо. Також готувати кролятину краще в духовці, оберігаючи її від пересушування спеціальним рукавом або фольгою. Дотримуючись цих порад, кролик запечений в духовці порадує вас ніжним делікатесним м'ясом.
М'ясо кролятини, просочене сметанним соусом зі спеціями, виходить ніжним і ароматним, а кремовий соус прикрасить смак будь-якого простого гарніру.
Інгредієнти:
кролик – 980 р;
масло вершкове – 60 г;
цибуля ріпчаста – 80 г;
морква – 80 г;
корінь селери – 130 г;
часник – 2-3 зубчики;
сметана – 260 мл;
лист лавра – 3 шт.;
чорний перець – 5 горошин;
сушений чебрець, розмарин – по 1/4 ч. ложки;
лимон – 1 шт.;
борошно – 170 г;
рослинне масло – 65 мл;
вода – 480 мл
Приготування
Оброблену на шматочки тушку кролика промийте, обсушити, натріть сушеними спеціями і залийте цитрусовим соком. Залиште кролятину в маринаді на половину доби. Після маринування обітріть шматочки кролятини, обваляйте в борошні і підрум'яньте в розігрітому рослинному маслі. Шматочки м'яса перекладіть в жаровню і прийміть за овочеву заправу. Подрібнені овочі спасеруйте на вершковому маслі кілька хвилин, додайте до м'яса, залийте гарячою водою і покладіть лист лавра. Останньою в жаровню відправляється сметана, після чого страва відправляють запікатися на 2 години при 180 градусах.
Такого кролика, запеченого в духовці найкраще подавати з картоплею або іншими печеними овочами.
Різноманітність начинок для фарширування кролика, від кисло-солодких до островато-солоних, дає господиням можливість експериментувати і радувати близьких. У даній варіації страви використовується проста начинка на основі крупи, в якій часто застосовуються для фарширування м'ясних страв.
Інгредієнти:
тушка кролика (з потрухами) – 15 кг;
яйця – 2 шт.;
рис – 190 г;
печериці – 210 г;
цибуля – 90 г;
рослинне масло – 35 мл
Приготування
Перед тим, як смачно запекти кролика в духовці цілком, замочіть тушку на пару годин у воді, щоб усунути запах. Обсушіть кролика і натріть сумішшю солі і перцю, дайте м'ясу просочитися близько години. Видаліть нутрощі і подрібніть. Шматочки цибулі і грибів обсмажте разом з подрібненими потрохами до готовності останніх. Відваріть рис, а після охолодження змішайте його з рубаними вареними яйцями і потрохами. Отриманою сумішшю заповніть тушку кролика, зашейте і відправте запікатися, накривши фольгою, при 180 градусах близько години, періодично поливаючи тушку виділяється соком.
Даний рецепт запеченого кролика в духовці відрізняється своєю простотою і швидкістю приготування, так як кролик готується у власному соку, зберігаючи свій класичний смак.
Інгредієнти:
тушка кролика – 590 г;
оливкова олія – 35 мл;
карі – 1/2 ч. ложки;
розмарин, базилік – по 1 ч. ложці;
чорний перець – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Тушку кролика обробити, натріть оливковою олією та втерти у м'ясо спеції. Залиште м'ясо маринуватися на всю ніч. Промариновані шматочки розкладіть у рукаві для запікання і відправте запікати протягом півтора годин при 180 градусах. Соковиту кролятину краще всього подавати зі свіжим овочевим салатом.
Кролик, запечений в духовці зі сметаною
М'ясо кролятини, просочене сметанним соусом зі спеціями, виходить ніжним і ароматним, а кремовий соус прикрасить смак будь-якого простого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Оброблену на шматочки тушку кролика промийте, обсушити, натріть сушеними спеціями і залийте цитрусовим соком. Залиште кролятину в маринаді на половину доби. Після маринування обітріть шматочки кролятини, обваляйте в борошні і підрум'яньте в розігрітому рослинному маслі. Шматочки м'яса перекладіть в жаровню і прийміть за овочеву заправу. Подрібнені овочі спасеруйте на вершковому маслі кілька хвилин, додайте до м'яса, залийте гарячою водою і покладіть лист лавра. Останньою в жаровню відправляється сметана, після чого страва відправляють запікатися на 2 години при 180 градусах.
Такого кролика, запеченого в духовці найкраще подавати з картоплею або іншими печеними овочами.
Фарширований кролик, запечений в духовці цілком
Різноманітність начинок для фарширування кролика, від кисло-солодких до островато-солоних, дає господиням можливість експериментувати і радувати близьких. У даній варіації страви використовується проста начинка на основі крупи, в якій часто застосовуються для фарширування м'ясних страв.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно запекти кролика в духовці цілком, замочіть тушку на пару годин у воді, щоб усунути запах. Обсушіть кролика і натріть сумішшю солі і перцю, дайте м'ясу просочитися близько години. Видаліть нутрощі і подрібніть. Шматочки цибулі і грибів обсмажте разом з подрібненими потрохами до готовності останніх. Відваріть рис, а після охолодження змішайте його з рубаними вареними яйцями і потрохами. Отриманою сумішшю заповніть тушку кролика, зашейте і відправте запікатися, накривши фольгою, при 180 градусах близько години, періодично поливаючи тушку виділяється соком.
Кролик, запечений в духовці в рукаві
Даний рецепт запеченого кролика в духовці відрізняється своєю простотою і швидкістю приготування, так як кролик готується у власному соку, зберігаючи свій класичний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Тушку кролика обробити, натріть оливковою олією та втерти у м'ясо спеції. Залиште м'ясо маринуватися на всю ніч. Промариновані шматочки розкладіть у рукаві для запікання і відправте запікати протягом півтора годин при 180 градусах. Соковиту кролятину краще всього подавати зі свіжим овочевим салатом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як тушкувати кролика?
З м'яса кролика готують безліч різноманітних страв, проте новачкові доведеться зіткнутися в процесі з деякими особливостями. Далі опишемо
Кролик в духовці в рукаві
Дотримуючись докладним рецептами, які описані далі, ви зможете приготувати чудову страву з кролятини. Розповімо, як зробити м'ясо ніжним, м'яким,
Як замаринувати кролика?
М'ясо кролика вважається дієтичним з-за невеликої кількості жиру, а тому є дуже корисним продуктом. Однак це властивість дуже впливає і на м'якість
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми