» » Кролик, запечений в духовці

Кролик, запечений в духовці

Кролик, запечений в духовці
Тушку кролика слід вимочувати або маринувати зі спеціями, щоб позбутися запаху і розм'якшити м'ясо. Також готувати кролятину краще в духовці, оберігаючи її від пересушування спеціальним рукавом або фольгою. Дотримуючись цих порад, кролик запечений в духовці порадує вас ніжним делікатесним м'ясом.

Кролик, запечений в духовці зі сметаною


М'ясо кролятини, просочене сметанним соусом зі спеціями, виходить ніжним і ароматним, а кремовий соус прикрасить смак будь-якого простого гарніру.
Інгредієнти:

  • кролик – 980 р;

  • масло вершкове – 60 г;

  • цибуля ріпчаста – 80 г;

  • морква – 80 г;

  • корінь селери – 130 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сметана – 260 мл;

  • лист лавра – 3 шт.;

  • чорний перець – 5 горошин;

  • сушений чебрець, розмарин – по 1/4 ч. ложки;

  • лимон – 1 шт.;

  • борошно – 170 г;

  • рослинне масло – 65 мл;

  • вода – 480 мл


  • Приготування
    Оброблену на шматочки тушку кролика промийте, обсушити, натріть сушеними спеціями і залийте цитрусовим соком. Залиште кролятину в маринаді на половину доби. Після маринування обітріть шматочки кролятини, обваляйте в борошні і підрум'яньте в розігрітому рослинному маслі. Шматочки м'яса перекладіть в жаровню і прийміть за овочеву заправу. Подрібнені овочі спасеруйте на вершковому маслі кілька хвилин, додайте до м'яса, залийте гарячою водою і покладіть лист лавра. Останньою в жаровню відправляється сметана, після чого страва відправляють запікатися на 2 години при 180 градусах.
    Такого кролика, запеченого в духовці найкраще подавати з картоплею або іншими печеними овочами.

    Фарширований кролик, запечений в духовці цілком


    Різноманітність начинок для фарширування кролика, від кисло-солодких до островато-солоних, дає господиням можливість експериментувати і радувати близьких. У даній варіації страви використовується проста начинка на основі крупи, в якій часто застосовуються для фарширування м'ясних страв.
    Інгредієнти:

  • тушка кролика (з потрухами) – 15 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • рис – 190 г;

  • печериці – 210 г;

  • цибуля – 90 г;

  • рослинне масло – 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смачно запекти кролика в духовці цілком, замочіть тушку на пару годин у воді, щоб усунути запах. Обсушіть кролика і натріть сумішшю солі і перцю, дайте м'ясу просочитися близько години. Видаліть нутрощі і подрібніть. Шматочки цибулі і грибів обсмажте разом з подрібненими потрохами до готовності останніх. Відваріть рис, а після охолодження змішайте його з рубаними вареними яйцями і потрохами. Отриманою сумішшю заповніть тушку кролика, зашейте і відправте запікатися, накривши фольгою, при 180 градусах близько години, періодично поливаючи тушку виділяється соком.

    Кролик, запечений в духовці в рукаві


    Даний рецепт запеченого кролика в духовці відрізняється своєю простотою і швидкістю приготування, так як кролик готується у власному соку, зберігаючи свій класичний смак.
    Інгредієнти:

  • тушка кролика – 590 г;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • карі – 1/2 ч. ложки;

  • розмарин, базилік – по 1 ч. ложці;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Тушку кролика обробити, натріть оливковою олією та втерти у м'ясо спеції. Залиште м'ясо маринуватися на всю ніч. Промариновані шматочки розкладіть у рукаві для запікання і відправте запікати протягом півтора годин при 180 градусах. Соковиту кролятину краще всього подавати зі свіжим овочевим салатом.
    Додав: admin | 14-10-2016, 10:05
    Переглядів: 72