Тушку кролика слід вимочувати або маринувати зі спеціями, щоб позбутися запаху і розм'якшити м'ясо. Також готувати кролятину краще в духовці, оберігаючи її від пересушування спеціальним рукавом або фольгою. Дотримуючись цих порад, кролик запечений в духовці порадує вас ніжним делікатесним м'ясом.
Кролик, запечений в духовці зі сметаною
М'ясо кролятини, просочене сметанним соусом зі спеціями, виходить ніжним і ароматним, а кремовий соус прикрасить смак будь-якого простого гарніру.
Інгредієнти: кролик – 980 р; масло вершкове – 60 г; цибуля ріпчаста – 80 г; морква – 80 г; корінь селери – 130 г; часник – 2-3 зубчики; сметана – 260 мл; лист лавра – 3 шт.; чорний перець – 5 горошин; сушений чебрець, розмарин – по 1/4 ч. ложки; лимон – 1 шт.; борошно – 170 г; рослинне масло – 65 мл; вода – 480 мл Приготування Оброблену на шматочки тушку кролика промийте, обсушити, натріть сушеними спеціями і залийте цитрусовим соком. Залиште кролятину в маринаді на половину доби. Після маринування обітріть шматочки кролятини, обваляйте в борошні і підрум'яньте в розігрітому рослинному маслі. Шматочки м'яса перекладіть в жаровню і прийміть за овочеву заправу. Подрібнені овочі спасеруйте на вершковому маслі кілька хвилин, додайте до м'яса, залийте гарячою водою і покладіть лист лавра. Останньою в жаровню відправляється сметана, після чого страва відправляють запікатися на 2 години при 180 градусах.
Такого кролика, запеченого в духовці найкраще подавати з картоплею або іншими печеними овочами.
Фарширований кролик, запечений в духовці цілком
Різноманітність начинок для фарширування кролика, від кисло-солодких до островато-солоних, дає господиням можливість експериментувати і радувати близьких. У даній варіації страви використовується проста начинка на основі крупи, в якій часто застосовуються для фарширування м'ясних страв.
Інгредієнти: тушка кролика (з потрухами) – 15 кг; яйця – 2 шт.; рис – 190 г; печериці – 210 г; цибуля – 90 г; рослинне масло – 35 мл Приготування Перед тим, як смачно запекти кролика в духовці цілком, замочіть тушку на пару годин у воді, щоб усунути запах. Обсушіть кролика і натріть сумішшю солі і перцю, дайте м'ясу просочитися близько години. Видаліть нутрощі і подрібніть. Шматочки цибулі і грибів обсмажте разом з подрібненими потрохами до готовності останніх. Відваріть рис, а після охолодження змішайте його з рубаними вареними яйцями і потрохами. Отриманою сумішшю заповніть тушку кролика, зашейте і відправте запікатися, накривши фольгою, при 180 градусах близько години, періодично поливаючи тушку виділяється соком.
Кролик, запечений в духовці в рукаві
Даний рецепт запеченого кролика в духовці відрізняється своєю простотою і швидкістю приготування, так як кролик готується у власному соку, зберігаючи свій класичний смак.
Інгредієнти: тушка кролика – 590 г; оливкова олія – 35 мл; карі – 1/2 ч. ложки; розмарин, базилік – по 1 ч. ложці; чорний перець – 1/2 ч. ложки. Приготування Тушку кролика обробити, натріть оливковою олією та втерти у м'ясо спеції. Залиште м'ясо маринуватися на всю ніч. Промариновані шматочки розкладіть у рукаві для запікання і відправте запікати протягом півтора годин при 180 градусах. Соковиту кролятину краще всього подавати зі свіжим овочевим салатом.