Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як тушкувати кролика?

Як тушкувати кролика?

25-05-2016, 17:43
354
Як тушкувати кролика?
Основним дією при підготовці тушки кролика буде оброблення і обов'язково потрібно позбавитися від зайвого жирку. Мало того, що це м'ясо досить дієтичне і жир нам ні до чого в цьому блюді, так він ще й концентрує в собі специфічний смак кролика, який не всім до душі.

Як тушкувати в духовці кролика з картоплею в сметані?


В сметані - це найпоширеніший спосіб приготування кролика, але в нього ми додамо трохи ароматичних ноток і страва стане трохи благородніше і цікавіше.
Інгредієнти:

  • кролик – 1 кг;

  • вершкове масло – 50 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сметана – 300 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • чебрець – 3 гілочки;

  • біле вино – 150 мл;

  • картопля – 5 шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Оброблену тушку паніруємо в борошні із сіллю і перцем. Сковороду з рослинним маслом добре нагріваємо і обсмажуємо шматочки до красивої скориночки. Коли перевернули на другу сторону, додаємо вершкове масло. Є маленький секрет, щоб м'ясо приготувався рівномірно, починайте викладати на сковорідку спочатку великі шматки.
    Обсмажене м'ясо складаємо в глибокий посуд для запікання скляну або керамічну. На ту ж сковороду кладемо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо його час від часу додаючи трохи води. Потім відправляємо його до м'яса з пластинками часнику, додамо вино і листочки чебрецю. Шматочки картоплі розкладаємо між м'ясом і заливаємо сметаною. Можна ще присолити і долити води так, щоб вона покривала майже шматочки. Тушкуємо в духовці спочатку з закритою кришкою, а останні 10 хвилин з відкритою, в загальній складності близько 40 хвилин.

    Як смачно і правильно тушкувати кролика, щоб м'ясо було м'яким?


    По цьому рецепту м'ясо виходить м'яким і соковитим завдяки томату, а аромат готового страви просто зводить з розуму.
    Інгредієнти:

  • кролик – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • оливки – 70 г;

  • маслини – 70 г;

  • протерті помідори – 400 р;

  • цукор – 15 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • розмарин – 2 гілочки;

  • перець червоний – за смаком;

  • оливкова олія ;
  • Як тушкувати кролика?


    Приготування
    У сковорідці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку цибулю, трохи пізніше додаємо часник, нарізані півкільцями і пластинками відповідно. Злегка пасеруємо і викладаємо на тарілку, в ту ж сковороду відправляємо обсушені шматки кролика і трохи вершкового масла. Злегка обсмажуємо і перекладаємо в посуд, в якій потім будемо гасити. Туди ж перекладаємо цибулю і часник, заливаємо томатом, додаємо цукор, перець і листочки розмарину. Все це перемішуємо і залишаємо тушкуватися близько 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо розрізані навпіл оливки і маслини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами
    Кролик, тушкований з овочами - це легке дієтичне блюдо, яке сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і не тільки. Пропонуємо вам познайомитися
    Тушкований кролик з картоплею
    Тушкований кролик з картоплею
    Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми